Jump to content

 • Koopjedeal stopt, nadat webshop boete kreeg van de Autoriteit Consument & Markt

   Share


  In een onverwachte ontwikkeling kondigt koopjedeal.nl, een bekend online platform voor dagdeals, zijn sluiting aan. Een belangrijke mededeling van de bedrijfsleiding kwam naar voren via een officiële e-mail naar hun klanten, waarin zij meedeelden dat door onvoorziene omstandigheden koopjedeal.nl zijn activiteiten zal beëindigen. Bij wijze van afscheid wordt een omvangrijke uitverkoop aangekondigd, met aantrekkelijke kortingen, ongeëvenaard in de geschiedenis van koopjedeal. De e-mail bevat de overtuigende uitnodiging "De deals zijn nog nooit zó goedkoop geweest, KLIK HIER en profiteer nu", benadrukkend dat dit een laatste kans is voor klanten om te profiteren van hun aanbiedingen.

  Het cruciale nieuws over deze bedrijfssluiting sceert over de digitale golven slechts een enkele week na een aanzienlijke tegenslag voor koopjedeal.nl. Het bedrijf verkreeg een stevige boete van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vanwege de onthulling van te zijn betrokken bij advertenties met zogenaamde nepkortingen. Deze praktijken brachten onjuiste "van-prijzen" aan het licht, waardoor klanten misleid werden over de ware waarde van de korting, welke vaak lager uitviel dan verondersteld of in sommige gevallen volledig illusoir bleek.

  De ACM heeft in totaal vijf ondernemingen aangepakt in deze sanctieronde voor vergelijkbare overtredingen, onder welke gerenommeerde namen vielen zoals G-Star, Tommy Hilfiger, Leen Bakker en JYSK, met een collectieve beboetingssom van €621.000. Van deze groep ontving koopjedeal.nl de zwaarste individuele financiële sanctie, namelijk een boete van €163.000, vanwege de verkoop van huishoudelijke apparaten, waaronder stofzuigers en prullenbakken, die gepaard gingen met misleidende kortingsacties.

  De noodzaak voor stevige regulering en consumentenbescherming werd bekrachtigd door Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid bij de ACM, die benadrukte dat de prijs een sleutelfactor is in de besluitvorming van kopers. Het aanpakken van nepkortingen is daarom essentieel om te zorgen dat klanten geen slachtoffer worden van misleiding en daadwerkelijk ontvangen waarvoor ze betalen.

  De reacties op deze gebeurtenissen zijn gemengd. Terwijl G-Star, Tommy Hilfiger en JYSK hebben toegegeven fouten te hebben gemaakt, kiest Leen Bakker juist voor het juridische pad door tegen de opgelegde sanctie in beroep te gaan. Het moederbedrijf achter koopjedeal.nl, Day Traders, heeft merkwaardig genoeg geen schuld erkend ondanks de straffe maatregel van de ACM.

  Deze opeenvolging van evenementen luidt een onzekere periode in voor koopjedeal.nl en markeert een dramatische ommekeer voor het voorheen populaire platform. Met hun besluit om te stoppen, is het de verwachting dat de finale uitverkoop hen wellicht een laatste voetnoot in de online retailgeschiedenis zal bezorgen.  Drifter
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  3 Users were Online in the last 2 hours

Announcements

×
×
 • Create New...