Spring naar bijdragen

  • Laat je niet naaien: begin met pijpen!

     Delen


    Wil jij met een gerust hart een filmpje downloaden of voorkomen dat je Internet Service Provider al je internetverkeer kan inzien? Neem een internetpijp die je beschermt. Gelukkig kennen we in Nederland nu nog een gedoogbeleid betreft het downloaden van illegale content. De filmindustrie hier verandering in brengen. Momenteel wacht downloadend Nederland een uitspraak van de Hoge Raad af die gaat bepalen of Ziggo, Tele2 en andere providers de plicht krijgen om sites als pirateproxy.com en ikwilthepiratebay.nl te blokkeren.

    Waar we nu nog een land zijn waar je rustig een film kan downloaden gaan we als het aan Stichting Brein ligt meer richting een Duits model. In Duitsland krijg je bij het downloaden van een filmpje al snel een boete van enkele honderden tot duizenden euro ́s aan de broek. Dit is echter niet de enige reden waarom je na zou moeten denken om je internetverbinding te beveiligen. Op dit moment kan je provider al je internetverkeer inzien. Vraag je je nu af waarom dit jou iets moet schelen? Kijk dan maar eens kritisch naar je internetgeschiedenis, naast je private heren- en damescollectie zijn er nog tig van sites die je in het dagelijks leven gebruikt en in eerste instantie niet echt reden geven tot onrust. Het samenbrengen van al deze sites kan echter toch heel veel vertellen over je politieke voorkeur, persoonlijkheid, sociale klasse, woonadres en nog veel meer.

    Maar wat moet je doen als je geen torenhoge boetes wilt en je privéleven enigszins voor jezelf wilt houden? Een van de vele voorzorgsmaatregelen die eigenlijk iedere internetgebruiker zou moeten nemen is het nemen van een abonnement op een Virtual Private Network (hierna: VPN).

    Wat is een VPN?

    Een VPN kun je zien als een pijp die je legt vanaf je computer of smartphone naar de locatie die je selecteert, al het internetverkeer wat door de pijp heen gaat kan niet van buitenaf bekeken worden door je provider of verschillende overheden. Het eindpunt dat door de leverancier van de dienst in gebruik wordt genomen kan zich overal ter wereld bevinden. Het eindpunt wordt verder ook nog eens door duizenden andere mensen gebruikt waardoor jij niet te individualiseren bent. Stichting Brein kan dus niet aan Ziggo of aan je provider vragen om te kijken of iemand een film- of muziekbestand heeft gedownload of geüpload. Tegenwoordig hoef je geen computerkundige te zijn wil je gebruik kunnen maken van een VPN. Op de sites van de hier bovenstaande VPN ́s kun je programma’s downloaden die alle technische dingen voor jou instellen. Je hoeft vaak alleen je gebruikersnaam en het wachtwoord wat je na betaling hebt ontvangen in te vullen. Vervolgens selecteer je een locatie en heb je weer een stuk van je privacy en van jezelf teruggenomen.

    Welke VPN moet ik kiezen?

    Een grote ommekeer naar de VPN verbinding is dat de bekende auteurs organisaties actief opzoek gaan naar downloaders. En daarop zullen boetes volgen. Daarnaast is het gebruikt gemak van de VPN software de afgelopen jaren erg verbeterd waardoor je vaak niet eens door hebt dat je gebruik maakt van een VPN verbinding. De software start tenslotte automatisch.

    Nog even in het kort, een VPN verbinding zorgt er voor dat jou persoonlijke IP-adres verborgen is. Je bent voor de grote boze buitenwereld te zien als een computer van de VPN provider en niet van je internet provider zoals Ziggo.

    Er zijn momenteel 10-tallen VPN providers, welke VPN provider past het beste bij jou of komt als best uit te test voor jou? Op Duken.nl hebben we een overzicht gemaakt van de populairste en beste VPN providers.

    VPN Provider Private Internet Access ExpressVPN IVPN NordVPN Mullvad
    Snelheid 9 / 10 8 / 10 7 / 10 7 / 10 7 / 10
    Gebruiksvriendelijkheid 8 / 10 9 / 10 8 / 10 9 / 10 8 / 10
    Torrents downloaden Ja Ja Ja Ja Ja
    Usenet downloaden Ja Ja Ja Ja Ja
    Killswitch Ja Ja Ja Ja Ja
    Gelijktijdige connecties 5 3 5 6 5
    Betrouwbaarheid 4 / 5 4 / 5 4 / 5 4 / 5 4 / 5
    Prijs per maand* $ 3.33 $ 6.66 $ 8.33 $ 5.75 $ 5.50
    Algemene Score 8.5 / 10 5.5 / 10 7.0 / 10 7.5 / 10 6.5 / 10
    Website van de VPN provider Private internet access ExpressVPN IVPN NordVPN Mullvad

     



    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Moderators
    20 uur geleden zei Rikkert.:

    Ik moest ook ff nadenken bij deze titel haha

    Vooral op de dag van Steak&BJ :P

    Damn ik kom er een dag te laat achter, daar gaat mijn steak :whistle:

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...