Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

 • Sign Up • Makkelijk video's bewerken met VideoProc Vlogger

   Share


  Er zijn best wel wat videobewerkingstools, maar zodra er meer mogelijkheden komen, stijgt ook de complexiteit. Met VideoProc Vlogger kun je makkelijk video's bewerken en de tool slaagt er volgens ons in een rijk functieaanbod aan een gebruiksvriendelijke interface te koppelen.

  Prijs: Gratis -  Licentie via e-mail
  Taal: Engels
  OS: Windows, macOS
  Website: www.videoproc.com

  Voordelen van VideoProc Vlogger

  • Alle functies in VideoProc Vlogger zijn gratis toegankelijk.
  • Je kunt je video's offline opslaan zonder watermerk.
  • De goed ontworpen interface is voor beginners gemakkelijker om te navigeren en de tools in de software te vinden.
  • Met deze bewerkingssoftware kun je 4K-, 8K- en HDR-video's verwerken en bewerken.
  • Je kunt ook je audiobestanden bewerken en er extra geluidseffecten aan toevoegen.
  • Videobestanden van verschillende opnameapparatuur worden ondersteund. Sommige van de schietuitrustingen omvatten Apple-apparaten, DSLR, GoPro, drones, DJI, mobiele telefoons, iFrame-camera's, dvd's, recorders, enz.
  • VideoProc Vlogger is ook compatibel met computers met lagere specificaties. U kunt de video's zonder enige moeite bewerken en exporteren.
  • Een ander indrukwekkend voordeel van het gebruik van VideoProc Vlogger is dat gebruikers meer dan 999 tracks op de tijdlijn kunnen toevoegen.

  Kenmerken van VideoProc Vlogger

  • U kunt de camerabewegingen en keyframe-bewegingen met een klik aanpassen.
  • Binnen enkele minuten kunt u de snelheid van de video handmatig aanpassen met behulp van de bezier-curve.
  • Kleurbewerking kan eenvoudig worden gedaan door vooraf gemaakte filters toe te voegen. U kunt uw video ook handmatig bewerken.
  • De 3 audio-analysemodi analyseren automatisch en helpen bij het verbeteren van uw audiokwaliteit.
  • U kunt de video exporteren naar het door u gewenste formaat. De ondersteunde formaten zijn H.265/HEVC, H.264/AVC, HDR (HDR 10, HLG, Dolby Vision 10-bits tijdlijnvoorbeeld), Apple ProRes, MP4, MOV, MKV, AV1, enz.
  • Sla uw projecten automatisch op.
  • Krijg toegang tot tal van vooraf gemaakte overgangen en speciale effecten uit de bibliotheek. Door overgangen toe te voegen, verhoogt u de kwaliteit van uw video en houdt u het publiek meer betrokken.
  • Tik op de knop Afspelen en bekijk uw bewerking in realtime.

  Na de installatie (en een registratie via e-mail), geeft VideoProc Vlogger je de gelegenheid een hardwarescan uit te voeren om na te gaan in hoeverre je systeem hardware-acceleratie ondersteunt, waarna de toepassing zichzelf optimaal configureert.

  Het programmavenster is opgedeeld in enkele deelvensters. Links een deel voor het toevoegen van media, transities en effecten, in het midden een voorbeeldvenster, rechts een deelvenster met manipulaties op basis van de geselecteerde media (zoals voor transparantie en kleuren) en onderaan de tijdlijn met sporen voor video, audio, overlays en effecten.

  Basisbewerkingen

  De app kent meer dan zestig overgangen, elk met een voorbeeldweergave, die je slechts naar de gewenste plek op de tijdlijn hoeft te verplaatsen. Dit geldt ook voor de vijftig effecten en voor de geanimeerde titelontwerpen. Deze laatste laten zich bovendien op allerlei manieren aanpassen: van de animatie-duurtijd en de rotatiegraad tot tekst- en schaduwkleuren. 

  Uiteraard kun je ook allerlei bewerkingen uitvoeren op de media zelf. Naast het opsplitsen en verplaatsen van clips kun je de beelden ook makkelijk bijsnijden, het audiospoor van de video scheiden enzovoort.

  vv1.png.383e1da64de3e6252b5dde8e9e12c137.png

  VideoProc Vlogger oogt fraai en overzichtelijk en biedt ook flink wat overgangen en effecten aan.

  Extra bewerkingen

  Er zijn ook meer geavanceerde bewerkingen mogelijk en dat gebeurt in een comfortabel groot venster. Dit geldt bijvoorbeeld voor de geavanceerde kleureneditor. Die kent weliswaar enkele tientallen kant-en-klare kleureffecten, maar je kunt de kleuren ook helemaal zelf bijsturen via een dozijn schuifknoppen. Verder is er een flexibele bewegingseditor die keyframes ondersteunt, evenals een snelheidseditor waarmee je videofragmenten volgens een specifiek patroon kunt vertragen of versnellen.

  De resulterende video laat zich in diverse formaten exporteren, met codecs als AVC of HEVC en in diverse kwaliteiten en bitratio’s.

  Conclusie

  De naam VideoProc Vlogger doet vermoeden dat de app zich vooral op vloggers toespitst, maar we zien geen reden waarom je die (ook) niet als bewerkingstool van familievideo’s of welk beeldmateriaal dan ook zou gebruiken. Er zijn namelijk best veel leuke functies, van transities tot bewegings- en snelheidsmanipulaties. En mooi meegenomen: de leercurve is verrassend laag gebleven.

  vv2.png.7bc03f122658f5c1e06bf92ffa5434c3.png

  Via de motion editor met keyframes krijg je allerlei fraaie bewegingseffecten.

   


  Skeletor
  • Like 2
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  • Administrators

  Dat klopt inderdaad, dan is de opmaak meegenomen waar het artikel van origine vandaan komt.

  @Skeletor, zou je in het vervolg de opmaak willen herstellen? Dat kan heel makkelijk, artikel selecteren (CTRL+A) en daarna Opmaak verwijderen. Dan heb je geen oude code in het artikel welke de opmaak verkeerd maakt.

  Dank je!

  image.png

  Link to comment
  Share on other sites

  1 uur geleden zei Duken:

  Dat klopt inderdaad, dan is de opmaak meegenomen waar het artikel van origine vandaan komt.

  @Skeletor, zou je in het vervolg de opmaak willen herstellen? Dat kan heel makkelijk, artikel selecteren (CTRL+A) en daarna Opmaak verwijderen. Dan heb je geen oude code in het artikel welke de opmaak verkeerd maakt.

  Dank je!

  De meeste van mijn artikelen komen niet van 1 website, maar is het een compilatie van verschillende bronnen. Jammer dat specifiek die Dark-Mode  daar nu problemen mee heeft, want volgens mij heeft dit nog nooit eerder gespeeld. Ik zal proberen hier voortaan even rekening mee te houden. Ik gebruik zelf overigens die Dark-Mode niet en ben dat ook niet echt van plan. Ik prefereer zwart op wit.

  Link to comment
  Share on other sites  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...