Jump to content

 • Microsoft stopt ondersteuning voor Office 2016 en Office 2019 op 14 oktober 2025

   Share


  Microsoft heeft duidelijk gemaakt dat de ondersteuning voor Office 2016 en Office 2019 tot een einde komt op 14 oktober 2025. Gebruikers die ervoor kiezen om na deze datum deze versies te blijven gebruiken, kunnen geconfronteerd worden met aanzienlijke risico's. Dit omvat de potentie voor beveiligingslekken, nalevingsproblemen en een verlaging van de productiviteit, die deels kan worden toegeschreven aan het gebrek aan ondersteuning voor de nieuwere, AI-gedreven functies die beschikbaar zijn in recentere versies van Office.

  Microsoft's aankondiging geeft specifiek aan dat de beëindiging van de ondersteuning van toepassing is op populaire Office-applicaties zoals Excel, Word en Outlook, alsook op de bijbehorende serverproducten. Bovendien heeft Microsoft plannen aangekondigd om afscheid te nemen van Publisher, dat vanaf oktober 2026 niet meer beschikbaar zal zijn in enige 365-abonnementen.

  De aanbeveling voor organisaties die momenteel afhankelijk zijn van Office 2016 of Office 2019 is om de overstap te overwegen naar Microsoft 365 E3 cloud-abonnementen. Dit zou niet alleen zorgen voor toegang tot de nieuwste software-updates en beveiligingsfeatures maar ook tot een reeks van nieuwe AI-gedreven tools die ontworpen zijn om de productiviteit te verbeteren. Voor degenen die liever geen gebruik maken van cloud-services, biedt Microsoft het Office Long-Term Servicing Channel (LTSC) als alternatief. Het is echter belangrijk om op te merken dat de ondersteuning voor Office LTSC 2021 ook zijn einde bereikt op 13 oktober 2026, wat slechts een iets langere periode van ondersteuning biedt dan Office 2016 en 2019.

  Interessant is dat Microsoft ook heeft aangekondigd later dit jaar een nieuwe versie van de standalone Office-suite uit te brengen. Dit zou organisaties en gebruikers die de voorkeur geven aan een eenmalige aankoop boven een abonnementsmodel, een alternatief kunnen bieden. Hoewel details over deze nieuwe release op het moment van de aankondiging beperkt waren, weerspiegelt het Microsofts inzet voor het bieden van opties voor verschillende gebruikersbehoeften en -voorkeuren.

  Samengevat, de beëindiging van de ondersteuning voor Office 2016 en 2019 is een belangrijk moment voor gebruikers en organisaties om hun opties te overwegen en waar nodig over te stappen naar ondersteunde versies van Office om beveiligings-, nalevings- en productiviteitsrisico's te minimaliseren.  Drifter
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Announcements

×
×
 • Create New...