Spring naar bijdragen

  • Netflix heeft nu zijn eerste vijf games gelanceerd

     Delen


    Streamingdienst Netflix heeft zijn eerste game-aanbod voor abonnees gelanceerd. Het gaat om vijf mobiele games die eerst op Android-apparaten zijn te spelen, binnenkort ook op iOS.

    Netflix-abonnees krijgen vanaf nu met hun login toegang tot allerlei mobiele games. De eerste vijf games zijn vanavond aangekondigd door de streamingdienst. Het gaat om Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast en Teeter Up.

    Netflix zegt te gaan bouwen aan "een bibliotheek met games die voor elk wat wils biedt". Het bedrijf voegt in de 'komende maanden' meer games toe. De spelletjes hebben geen extra kosten, in-app aankopen of advertenties.  

    "Net als onze series, films en specials, willen we games ontwerpen voor elk speelniveau en elk soort speler, of je nu een beginner bent of een levenslange gamer", aldus het bedrijf.

    Netflix maakt de games niet beschikbaar voor kinderen, naar eigen zeggen om de kind veiligheid te bewaren. De spelletjes moeten gedownload worden om ze te kunnen spelen. Voor sommige games is een internetverbinding nodig, andere games kunnen offline gespeeld worden.

    Eerst alleen Android, later pas iOS

    De games zijn beschikbaar op Android via de Google Play Store en zijn te spelen na inloggen op het Netflix-account. In de Android-app van Netflix op telefoons en tablets is ook een speciale rij en een tabblad met de games te zien.

    De games komen volgens Netflix op een later moment ook naar iOS. Het bedrijf heeft niet gezegd waarom de spellen nog niet op de iPhone en iPad zijn te spelen. Apple controleert elke game in zijn App Store streng en de iPhone-maker staat over het algemeen afwijzend tegenover abonnementsdiensten rond games.  

    Ook offline te spelen

    Sommige van de nieuwe Netflix-games zijn ook zonder internetverbinding te spelen "om die lange reizen en gebieden met slechte wifi een stuk draaglijker te maken". De spelletjes zijn niet beschikbaar op kinderprofielen.

    Netflix zegt ook te werken aan vertalingen van de games. Als Nederlands niet beschikbaar is, wordt de Engelstalige versie getoond. 

    Steeds meer concurrentie

    Voor Netflix is de stap naar games een nieuwe manier om abonnees aan zich te binden, nu de concurrentie op het gebied van videodiensten steeds meer toeneemt. Door extra's aan te bieden, hoopt het bedrijf dat klanten hun abonnement langer aanhouden. Netflix produceert ook al langer podcasts rond bepaalde series en heeft in sommige landen een webwinkel met merchandising.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder
    19 uur geleden zei SirNixon:

    Ik kan niks vinden als ik de Netflix app op mn Android telefoon open... 

    Ik ook niet, in de Netflix app staat geen categorie games oid. 🧐

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Oud-beheerder
    6 minuten geleden zei SirNixon:

    De game downloaden in de Playstore werkt wel. Je dient in de app dan in te loggen met je Netflix account

    Aaaaaaa thx,!

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Netflix Games moeten op iOS afzonderlijk geïnstalleerd worden

    Netflix-abonnees met een iPhone of iPad zullen alle games op de streamingdienst afzonderlijk moeten installeren. Dat blijkt uit de code die enkele Amerikaanse journalisten hebben ingezien.

    Netflix Games werd vorige week aangekondigd en wordt op dit moment wereldwijd uitgerold voor Android-apparaten. Voor iOS zal het gamen anders worden.

    Gebruikers met een Android-apparaat kunnen games rechtstreeks vanuit de Netflix-app downloaden en starten. De iOS Netflix-app zal daarentegen gewoon fungeren als een toegangspoort tot de App Store, waarbij gebruikers elke titel afzonderlijk zullen moeten installeren.

    Dat elke Netflix-game afzonderlijk geïnstalleerd moet worden, komt door Apples strenge beleid rondom de distributie van apps en games op iOS.

    Het bedrijf uit Cupertino staat erom bekend dat het de distributie van apps en games op iOS in een wurggreep houdt omdat ontwikkelaars die apps aanbieden in de App Store, per verkoop 30 procent aan Apple betalen en zelf 70 procent houden. Dit leidde eerder al tot een enorme rechtszaak tussen Apple en Fortnite-ontwikkelaar Epic Games.

    Netflix Games is op dit moment alleen beschikbaar in de VS en biedt abonnees vijf speelbare titels aan: Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Teeter Up en Card Blast.

    Bron: Nu.nl

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  1 lid is actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...