Jump to content

 • Nieuw!!!! "voorleesfunctionaliteit in de Android-versie van de Google Chrome-browser"

   Share


  De nieuw geïntroduceerde voorleesfunctionaliteit in de Android-versie van de Google Chrome-browser belooft een significante toevoeging te zijn voor gebruikers die de voorkeur geven aan het beluisteren van webcontent in plaats van deze te lezen. Met de aanstaande optie genaamd 'Listen to this page', kunnen gebruikers hun toestel instructies geven om tekstrijke webpagina’s voor te lezen. Deze feature heeft zeker de potentie om de toegankelijkheid en het gemak van het navigeren op het web via Chrome aanzienlijk te verbeteren, met de nadruk op flexibiliteit en gebruikersgerichtheid.

  De voorleesoptie is niet alleen bedoeld om gebruikers te helpen door lange artikelen, blogs of nieuwsitems te navigeren zonder naar het scherm te hoeven kijken, maar biedt ook extra speelfuncties die vergelijkbaar zijn met die gevonden in muziek- en podcastapps. Deze omvatten de mogelijkheid om de leessessie te pauzeren, de voorleessnelheid aan te passen, de lezing te doorspoelen, of snel terug te spoelen met 10-seconden intervallen. Dit verhoogt de bruikbaarheid voor gebruikers aanzienlijk, met functies die de luisterervaring personaliseren.

  ChromeAndroid-1_9t05.png

  Een van de opvallendste kenmerken van deze voorleesfunctionaliteit is de assortiment van aanpassingsopties, zoals het selecteren van verschillende voorleesstemmen en de keuze uit meerdere talen. De ondersteuning voor diverse talen, waaronder Engels, Duits, Frans, Spaans, Arabisch, en Hindi, maakt deze functie toegankelijk voor een brede groep gebruikers over de hele wereld. Dit toont aan hoe Google zich inzet voor het promoten van taaldiversiteit en inclusiviteit binnen zijn diensten.

  De implementatie volgt op de eerdere tests van Google met voorleesfunctionaliteiten in andere versies van hun producten. Zoals het artikel vermeldt, heeft Google eerder de basis gelegd voor deze technologieën in de desktopversie van Chrome, hoewel sommige van die functies moesten worden geactiveerd door de gebruikers zelf.

  De alternatieve route voor het beluisteren van webpagina's, met gebruikmaking van Google Assistent, toont aan dat Google gericht is op het bieden van verschillende manieren om internetcontent toegankelijk te maken. Hoewel deze methode de gebruiker uit de browser haalt en overzet naar de Google Assistent-app, biedt het toch waarde door zowel voorlees- als vertaalfuncties waardoor content in verschillende talen toegankelijk wordt.

  Deze voorleesfeature, hoewel momenteel enkel in de bètaversie en kenbaar in de Google Chrome-app Android versie 125, licht een stukje van de sluier op van Google’s voortdurende missie om innovatieve en gebruikersvriendelijke oplossingen te leveren. De invoering ervan zal naar verwachting niet alleen de toegankelijkheid in het algemeen verbeteren, maar ook de manier waarop gebruikers interageren met online content op een dagelijkse basis, te transformeren.  Drifter
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  7 Users were Online in the last 2 hours

Announcements

×
×
 • Create New...