Spring naar bijdragen

  • Nieuwe Nintendo Switch: oled-scherm, meer opslag en beter geluid

     Delen


    Als een auto zo’n drie tot vier jaar op de markt is, geven autofabrikanten hem vaak een kleine facelift. Nieuwe koplampen, twee extra bekerhouders en een setje nieuwe velgen. Dat werkt bij auto’s best prima, dus Nintendo past dezelfde strategie toe. De Switch is sinds 2017 op de markt en krijgt nu een update. Er komt een nieuwe versie met een groter oled-scherm. Het huidige lcd-schermpje is 6,2 inch, de nieuwe groeit naar 7 inch. De nieuwe Nintendo Switch komt met witte controllers of de bekende rood-blauwe combinatie.

    Het nieuwe scherm zorgt voor intensere kleuren en een hoger contrast. De opslag verdubbeld naar 64 GB en ook de speakertjes zijn beter. De houder waarmee je de Switch aansluit op de televisie, heeft nu plek voor een internetkabel. Het pootje waarmee je de nieuwe Nintendo Switch op tafel zet, is nu verstelbaar. Handig om te weten als je voor je huidige systeem extra controllers had gekocht: die blijven gewoon werken met de nieuwe oled-Switch.

    Dit is de ‘Nintendo Switch Pro’

    Al best wel een tijdje gingen er geruchten over een ‘Nintendo Switch Pro’. Qua benaming zou dit redelijk kloppen met de Switch Lite, de versie waarvan de controllers niet losgekoppeld kunnen worden. Dit is wel de Switch waar alle geruchten over gingen, maar de naam Pro lijkt het niet gered te hebben. De officiële benaming lijkt vooralsnog heel simpel Nintendo Switch (oled-model).

    Wanneer komt de nieuwe Nintendo Switch?

    De Switch met oled-scherm verschijnt op 8 oktober 2021 in de winkels. Die dag komt gelijk de nieuwe game Metroid Dread uit. In principe zijn alle bestaande games speelbaar op de nieuwe Nintendo Switch, alleen een paar accessoires zoals Labo zullen misschien minder fijn werken. De prijs van de Nintendo Switch met oled-scherm is nog niet bekend. Nintendo noemt het een ‘nieuw lid van de familie’, dus waarschijnlijk blijft de lcd-versie ook nog te koop.



    Monkie
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder

    Misschien mag de eerste switch wel een keer een upgrade krijgen. Die van mij heeft al zo ontzettend veel speeluren gehad. Die is elke euro 10x waard geweest en met de drie kids is een extra misschien wel extra handig. ;) 

    Goed gedaan Nintendo

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Gamer.nl heeft een Hands-On (Preview) geschreven n.a.v. de aankondiging van dit nieuwe model.

    De Switch Oled biedt een aanzienlijke upgrade voor handheldspelers

    De belangrijkste vernieuwing valt direct op: het vernieuwde scherm. De grotere afmeting (7 inch ten opzichte van 6,2 inch) en de kleinere bezel daaromheen geeft de Switch plots een moderne uitstraling die doet denken aan de eerste keer dat we een PlayStation Vita of recente smartphone oppakten. Wat niet erg duidelijk werd in de trailer en afbeeldingen, is dat de voorkant van de Switch een glossy afwerking heeft. Dat zorgt ervoor dat het scherm iets meer wordt geïntegreerd in het ontwerp van de console.                                                                                                                                                                                             

     

    Oh, oled! 

    In dezelfde eerste seconden met de Switch Oled wordt meteen duidelijk hoeveel beter het vernieuwde scherm daadwerkelijk is. De kleuren zijn vele malen zuiverder en de verbeterde helderheid trekt de speler nog meer in de game. Uitgesproken, kleurrijke games als Zelda: Breath of the Wild en Mario Kart 8 Deluxe demonstreren uitstekend hoe een oled-scherm fellere kleuren en sterk contrast kan afbeelden. Vooral toen we een normale Switch erbij pakten werd duidelijk hoe groot het verschil is: het beeld van het oude model is veel fletser en donkerder.

    Ook de kijkhoek van het nieuwe scherm is vele malen beter dan die van de Switch. Vanuit praktisch elke hoek is het scherm nog goed te zien, zonder weerspiegelingen of vervormingen in het beeld, wat voor een potje multiplayer in tabletopmodus geen overbodige luxe is. Op voorhand waren we een beetje bang voor de 720p-resolutie die nu op een groter schermoppervlak wordt vertoond en de beter zichtbare pixels als resultaat. De pixels zijn logischerwijs inderdaad iets beter zichtbaar, maar dit heeft uiteindelijk weinig effect op de algehele presentatie.

    switch oled

    Een nieuwe standaard 

    Een wat minder substantiële verandering is toegepast op de standaard van de Switch. Elke eigenaar van het huidige model weet dat de kleine standaard niet heel erg stabiel is en af en toe zelfs eruit floept. Om dit op te lossen, wordt de volledige breedte van de console benut. We hadden verwacht dat hier een kliksysteem werd gebruikt, zoals bij de DS of 3DS, zodat er een paar posities gebruikt kunnen worden. In plaats daarvan zijn er behoorlijk sterke scharnieren aanwezig, die in elke positie kunnen worden gepositioneerd.

    De standaard kan bijna 180 graden worden gedraaid, waardoor je een fijne positie kunt gebruiken om op de Switch te spelen wanneer je bijvoorbeeld aan tafel of in een vliegtuig zit. Om grip te houden zijn er kleine rubbertjes onderaan de console geplaatst. De nieuwe standaard werkt goed en verbetert duidelijk het ontwerp van het origineel. De vraag is alleen of de scharnieren ook na twee of drie jaar nog even stevig zijn. 

    switch oled

    Minimale metamorfose 

    Een van de verbeteringen is volgens Nintendo doorgevoerd in de speakers van het systeem. Deze zijn nu iets breder en iets lager op de handheld geplaatst en moeten een beter stereo-effect kunnen produceren. Tijdens onze test konden we weinig verschil merken met de oorspronkelijke Switch. Misschien dat het verschil beter uit de verf komt bij een langere speelsessie, maar vooralsnog lijkt er voor een gemiddeld oor weinig veranderd.

    Verder kwamen we ook wat andere wijzigingen tegen in de behuizing van de Switch. Elementen als de volumeknopjes, een rooster voor ventilatie en het klepje voor de cartridge zijn net even anders. Opvallend genoeg is de Switch Oled verder een fractie breder dan de reguliere Switch. Het gaat hier vermoedelijk om minder dan een centimeter, waardoor bestaande hoesjes nog gewoon gebruikt kunnen worden.

    Uiteraard hebben we ook een goede inspectie gedaan van de nieuwe dock die meegeleverd wordt en als het goed is ook los gekocht kan worden. Qua functionaliteit is er weinig anders; een van de usb-poorten heeft plaatsgemaakt voor een ethernet-aansluiting en het achterste klepje is nu los te koppelen voor extra gemak. De binnenkant van de dock bevat extra rubbertjes om de Switch iets comfortabeler neer te zetten. De dock is qua design iets meer verfijnd dan het origineel en heeft aan de binnenkant een soortgelijke zwarte, glossy afwerking als de voorkant van de Switch Oled zelf. Mogelijk voorkomt deze glossy finish ook dat het scherm krassen krijgt, zoals wel eens wil gebeuren met de reguliere Switch, maar dit hebben we vanzelfsprekend niet uitvoerig getest.  

     
    switch oled

    De Switch Oled biedt niet de vele upgrades waar velen op hadden gehoopt. Toch waren we aangenaam verrast door het verschil dat het nieuwe scherm maakt. De witte versie die wij hebben getest ziet er fraai uit en heeft een frisse uitstraling. Switch-eigenaars die veel in handheldmodus spelen hebben ongetwijfeld enorm profijt van de upgrade, hoewel dit model voor spelers die gamen op de televisie prefereren geen enkel verschil maakt.

    Bron: Gamer.nl

     

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  4 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...