Spring naar bijdragen

  • Nintendo wint van Online winkel tegen verkoop van Switch-hacks

     Delen


    Nintendo heeft een overeenkomst gesloten met Uberchips.com, een online winkel die het heeft aangeklaagd wegens het aanbieden van Team-Xecuter's Switch-hacks en chips. Uberchips.com uit Ohio en zijn operator gingen akkoord met een vonnis van $ 2 miljoen. De toestemmingsovereenkomst, die nog moet worden ondertekend door de rechter, vereist ook dat de winkel alle resterende voorraad vernietigt.

    team xecuterNintendo doet er alles aan om te voorkomen dat het publiek illegale games op de Switch-console speelt. Hun grootste tegenstander is de beruchte hackgroep Team-Xecuter, die verschillende 'jailbreak'-hacks voor de gameconsole heeft uitgebracht. Na het kraken van de oorspronkelijke technische bescherming van Switch in 2018, heeft Team-Xecuter dit jaar een nieuwe reeks producten uitgebracht. Deze SX Core- en SX Lite-chips werken op alle Switch classic- en Lite-consoles, terwijl eerdere 'hacks' beperkt waren tot een subset van apparaten.

    Nintendo klaagt Uberchips.com aan

    Omdat de pogingen van Nintendo om direct na Team-Xecuter te gaan mislukken, richtte het gamesbedrijf zich op verschillende winkels die deze nieuwe hacks te koop aanboden. Ze omvatten Uberchips.com, dat wordt beheerd door Tom Dilts Jr., inwoner van Ohio.

    Kort nadat de rechtszaak was aangespannen, ging Uberchips offline, maar de rechtszaak verdween niet. De eigenaar van Uberchips besefte dit en in juni reageerde hij via zijn advocaat voor de rechtbank en ontkende vrijwel alle beschuldigingen.

    Na deze eerste reactie werd het stil, althans in de rechtbank. Achter de schermen kwamen beide partijen echter samen om te kijken of er een manier was om de kwestie op te lossen. Deze week bereikten ze een akkoord.

    Uberchips gaat akkoord om $ 2 miljoen te betalen

    In een gezamenlijke aanvraag hebben Nintendo en de Uberchips-operator een voorgenomen eindvonnis en een permanent bevel ingediend. Zoals verwacht is het Dilts in de toekomst verboden Team-Xecuter-chips of soortgelijke apparaten te verkopen. Daarnaast is er ook een forse schadevergoeding van $ 2 miljoen.

    "Eiser krijgt hierbij een vonnis toegewezen tegen alle beklaagden, gezamenlijk en hoofdelijk, voor een bedrag van US $ 2.000.000,00", luidt het voorgestelde vonnis, eraan toevoegend dat beide partijen hun eigen juridische kosten zullen dekken.

     

    uberchips toestemming oordeel

     

    Het is niet ongebruikelijk dat de nederzettingen op papier hoger zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Of dat hier het geval is, kunnen we niet zeggen, maar gezien de omvang van de onderscheiding is het zeker mogelijk.

    Permanent bevel

    Het permanente verbod dat beide partijen zijn overeengekomen, verbiedt de exploitant van de site om te handelen in apparaten voor omzeiling, waaronder SX Pro, SX Core en SX Lite. Op een andere manier inbreuk maken op de auteursrechten van Nintendo is ook geen optie en alle resterende voorraad moet worden vernietigd.

    "De rechtbank beveelt verder [...] de inbeslagname, inbeslagname en / of vernietiging van alle Circumvention Devices, alle kopieën van SX OS, en al het andere elektronische materiaal of fysieke apparaten binnen de bewaring, het bezit of de controle van de gedaagden .." voorgestelde order luidt.

    Ten slotte kan Dilts de Uberchips Facebook-groep of enige vorm van gerelateerde sociale media niet langer onderhouden en moet het de domeinnaam Uberchips.com aan Nintendo overhandigen.

    Het voorgestelde vonnis moet nog worden ondertekend door de rechtbank. Aangezien het echter met instemming van beide partijen is ingediend, zou dat niet echt een probleem moeten zijn. Na ondertekening zal de zaak effectief eindigen.

    Rechtszaak tegen acht andere winkels loopt nog

    Uberchips was de enige bekende exploitant van de 'Team-Xecuter'-winkels waar Nintendo naar op zoek was. Een aparte zaak, aangespannen tegen acht vermoedelijk buitenlandse site-exploitanten, loopt nog.

    In dat geval heeft de gamegigant de eigenaren tot dusver niet kunnen achterhalen. Om deze reden heeft het onlangs om een permanent verbod gevraagd, zodat het domeinregistreerders en hostingbedrijven kan vragen om ze te sluiten.

    Team-Xecuter is geen partij in een van deze rechtszaken, maar ontkent dat het een "piraterij" -groep is die hulpmiddelen voor piraterij produceert. In plaats daarvan beschuldigde het Nintendo van censuur, monopolistische controle en juridische angstaanjagende tactieken .



    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...