Spring naar bijdragen

  • Opera stopt gratis VPN in browser voor ultieme privacy

     Delen


    Opera is de eerste populaire browser die zijn gebruikers standaard een VPN-optie zal aanbieden om op het web te surfen.

    Browser Opera gaat al zijn gebruikers de mogelijkheid aan bieden om gratis via een VPN te surfen, zonder dat ze daarvoor een extra programma moeten downloaden. Het is daarmee de allereerste veelgebruikte browser die een dergelijke functie voorziet. Het programma is eerder een subtopper vergeleken met het globale gebruikersaandeel van Google Chrome of Internet Explorer, maar wordt toch door een aanzienlijke 350 miljoen surfers gebruikt op computer en mobiele toestellen.

    Opera Software heeft een betàversie gelanceerd van de update die de VPN-ondersteuning aan de desktopbrowser zal toevoegen. Een knop inschakelen in de instellingen is het enige wat je moet doen om een gemaskeerde verbinding op te zetten die je netwerkdata beschermt en je toegang geeft tot content die enkel in bepaalde regio’s te gebruiken is. Opera plant om de officiële update van de desktopbrowser binnen enkele weken uit te rollen.

    Videoplatform Netflix kondigde begin dit jaar nog aan dat het gebruikers harder zou aanpakken die via VPN film of TV-shows bekijken die niet beschikbaar zijn in hun land, en heeft ondertussen die belofte ook waargemaakt. Het zou die beslissing misschien moeten herbekijken mochten Google of Microsoft Opera volgen en hun gebruikers een gemakkelijke toegang tot VPN aanreiken.

    opera VPN

    Bijschrift Trizomu: Tevens is een gelijkaardig artikel te lezen op Tweakers 



    bewerkt door Duken


    Trizomu
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder

    Dat is een mooie feature zeg. Ik vraag mij af hoe ze het precies afhandelen. Tenslotte gaat dan alle data over andere servers bij Opera welke bij te veel gebruik het erg zwaar kunnen hebben. Ik zeg bijvoorbeeld gebruik maken van Popcorn time in de browser met deze VPN functionaliteit... 

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...