Spring naar bijdragen

  • Patiëntenfederatie Nederland verliest externe harde schijf met data 25.000 leden

     Delen


    Patiëntenfederatie Nederland is een externe opslagschijf kwijtgeraakt met daarop de gegevens van 25.000 panelleden. Onder de gegevens zit informatie over aandoeningen van de personen. De hdd is waarschijnlijk gestolen.

    De Patiëntenfederatie Nederland is de externe harde schijf in november kwijtgeraakt na een verhuizing in Utrecht. Een extern recherchebureau kwam na onderzoek tot de conclusie dat de schijf waarschijnlijk gestolen is. Op de hdd stonden gegevens zoals e-mailadres, leeftijd, geslacht en opleiding van 25.000 deelnemers aan panelgroepen van de federatie. Het gaat onder andere om leden die in juni of juli een niet-reanimerenpenning hebben aangevraagd.

    Daarnaast stonden ook gegevens over de persoonlijke situatie van de mensen op de schijf, waaronder over aandoeningen van de panelleden. Verder waren er bedrijfsgegevens op de schijf aanwezig. De externe harde schijf was niet beveiligd, waardoor eventuele kwaadwillenden vrijelijk over de data kunnen beschikken. Wachtwoorden waren niet op de drive aanwezig.

    De patiëntenfederatie licht de 25.000 betrokkenen per e-mail in over het incident. De organisatie meldt dat de gegevens niet op een externe schijf opgeslagen hadden mogen worden en dat dit bij uitzonderingen voortaan alleen nog bij beveiligde schijven en usb-sticks mag.

    Patiëntenfederatie Nederland is de overkoepelende organisatie van zo'n 160 patiëntenverenigingen. De organisatie probeert patiënten onder andere te helpen zorgkeuzes te maken via ZorgkaartNederland. De organisatie heeft de vermissing gemeld bij de politie en de Autoriteit Persoonsgegevens.



    Trizomu
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  6 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...