Spring naar bijdragen

  • Permanente jailbreak uitgebracht voor PS Vita

     Delen


    De jailbreakmethode voor de PS Vita die gebruikers in staat stellen om homebrew-software te draaien, is verbeterden, waardoor deze permanent zou moeten werken. Een eerdere versie van de hack moest nog bij elke reboot opnieuw toegepast worden.

    Het gaat om de zogenaamde Henkaku-jailbreak, waarvan een nieuwe versie is verschenen. Op de bijbehorende website staan de instructies om de hack toe te passen. Deze zogenaamde Henkaku Enso-jailbreak blijft actief nadat de PS Vita opnieuw wordt opgestart, in tegenstelling tot een eerdere versie van de software.

    Met Henkaku kunnen gebruikers homebrew-software draaien op hun PS Vita, waaronder emulators van andere systemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de allereerste versie van Doom op de gameconsole te spelen.

    - De Firmware Versie die benodigt is om henkaku (en dus ook ensō) te draaien is 3.60. Er boven is het niet mogelijk om homebrew te draaien vanuit de psvita modus. Er onder is te updaten via een speciale dns server die updates blokkeert en alleen 3.60 serveert (zie https://reddit.com/r/vitahacks)
    - Het is mogelijk om games te dumpen en te installeren via Mai dumper, mocht je bijvoorbeeld de onderstaande SD Kaart adapter willen gebruiken ipv de gamecarts. De functie om dit te doen is alleen niet toegevoegd aan Henkaku zelf en heeft wat fiddling nodig on het werkend te krijgen.

    Als laatste is het mogelijk om via Henkaku ook een SD Kaart adapter te gebruiken i.c.m. de gamecart slot. Deze adapters zijn al te koop op aliexpress voor de geïnteresseerden.



    Duken
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...