Spring naar bijdragen

  • Piratebay.se is offline - Wat nu?

     Delen


    De bekende domeinnamen van The Pirate Bay zijn offline. Ze bestaan nog wel, maar niet meer in bezit van The Pirate Bay. PirateBay.se en ThePirateBay.se zijn nu in handen van de Zweedse staat. Dat is het gevolg van een uitspraak in hoger beroep in zweden. De huidige uitspraak is echter nog niet definitief, omdat er opnieuw beroep aangetekend kan worden. Het is onduidelijk of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren.

    Momenteel zijn dus zowel PirateBay.se en ThePirateBay.se offline. De site van ThePirateBay is overigens gewoon online maar moet je benaderen via een andere url. Een lijst met diversen URL's is te vinden op https://proxybay.tv/  . Je kunt thepiratebay dus gewoon nog benaderen via bijvoorbeeld: https://pirateproxy.pe/

    Fredrik Ingblad, Brein in zweden, diende in 2013 een motie in tegen Punkt SE, dat over de domeinnamen beschikt. Punkt SE gaf daar geen gehoor aan en besloot dat de rechtbank een uitspraak moest doen. Een regionale rechtbank verwierp de zaak en kende Punkt SE $40.000 in schadevergoeding toe. Nice.

    Nu komen de domeinnamen alsnog in handen van de Zweedse overheid. Een van de oprichters van The Pirate Bay, Fredrik Neij, heeft inmiddels ontkend eigenaar te zijn van de domeinnamen en zegt naar het Zweedse equivalent van de Hoge Raad te stappen:

    Citaat

    “I will appeal on the grounds that I do not own the domain and that I did not commit copyright infringement as I am not involved with the site anymore.”

    De twee Fredriks zijn het dus niet met elkaar eens. Even afwachten dus hoe dit afloopt, maar voorlopig lijkt The Pirate Bay zijn belangrijkste domeinnamen kwijt.

    Je kunt ook gebruik maken van qBittorrent, deze client bevat een zoekmachine waardoor je de bekende websites dus niet meer hoeft te bezoeken.

     



    Duken
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...