Jump to content

 • PlayStation Portal kan nu verbinding maken met publieke wifi-netwerken

   Share


  Sony's recent aangekondigde update voor de PlayStation Portal brengt een significante verbetering die het toegankelijker maakt voor gamers om overal verbinding te maken met het internet, met name via publieke wifi-netwerken zoals in hotels, luchthavens, en fastfoodrestaurants. Deze ontwikkeling is een reactie op de eerdere beperkingen van de PlayStation Portal, die geen verbinding kon maken met publieke wifi-netwerken vanwege de noodzaak om door inlogschermen te navigeren, iets wat voorheen niet mogelijk was zonder een ingebouwde webbrowser.

  De slimme oplossing die Sony bedacht heeft, maakt gebruik van een QR-code die op het scherm van de PlayStation Portal verschijnt. Wanneer gebruikers een verbinding willen. maken met een publiek wifi-netwerk, kunnen ze deze QR-code scannen met hun smartphone. Hiermee wordt het inlogproces naar de telefoon overgebracht, waar gebruikers gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot het vereiste inlogscherm en hun inloggegevens kunnen invullen. Dit omzeilt de noodzaak voor een webbrowser op het apparaat zelf en maakt een eens onmogelijke verbinding moeiteloos mogelijk.

  Naast het verbeteren van de connectiviteit met publieke wifi-netwerken, introduceert de update ook andere handige functies. Zo kunnen gebruikers nu te allen tijde het batterijpercentage van hun apparaat zien, iets wat essentieel is voor het beheren van speelsessies om te voorkomen dat de batterij midden in het spel leeg raakt. Bovendien wordt de locatie van de virtuele touchpad op het scherm aangegeven, wat bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid van de PlayStation Portal.

  Met de PlayStation Portal kan men gebruikmaken van Remote Play, wat het mogelijk maakt om de PlayStation 5-games via wifi te streamen en te spelen, uiteraard mits men beschikt over een PlayStation 5-console. Onder de populairste PlayStation 5-games die vaak op de Portal gespeeld worden, bevinden zich titels als 'God of War Ragnarök', 'Spider-Man 2', 'Astro's Playroom', 'Fortnite', 'Rocket League' en 'EA Sports FC 24', wat wijst op de brede verscheidenheid aan games die beschikbaar zijn voor gamers wanneer ze onderweg zijn.

  Deze update is vitaal voor het uitbreiden van de functionaliteit en mogelijkheden van de PlayStation Portal, die zo een nog aantrekkelijker optie wordt voor gamers die hun spelervaring willen meenemen buiten de grenzen van hun huis. Door een brug te slaan tussen de PlayStation Portal en publieke wifi-netwerken, opent Sony nieuwe deuren voor gaming onderweg, wat wederom benadrukt hoe de industrie blijft innoveren en reageren op de behoeften van haar gebruikers.  Drifter
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  3 Users were Online in the last 2 hours

Announcements

×
×
 • Create New...