Spring naar bijdragen

  • Rusland verbiedt zes VPN-providers incl "Nord VPN" en "Express VPN"

     Delen


    Moskou:

     

    De Russische mediawaakhond Roskomnadzor heeft vrijdag het gebruik van zes verschillende grote VPN-netwerken, waaronder de veelgebruikte Nord VPN en Express VPN, effectief verboden.

    Deze stap wordt genomen door de autoriteiten die controle over het Russische segment van het internet opvoeren en de toegang tot tientallen aan de oppositie gekoppelde websites blokkeren in de aanloop naar een parlementsverkiezingen deze maand.

    De waakhond zei in een verklaring dat de diensten de Russische wet hebben geschonden door toegang te verlenen tot illegale online inhoud.

    Roskomnadzor zei dat het toestaan van toegang tot geblokkeerde inhoud "voorwaarden creëerde voor illegale activiteiten, waaronder die met betrekking tot de distributie van drugs, kinderpornografie, extremisme en zelfmoordneigingen".

    Roskomnadzor verhoogde de druk op westerse techreuzen Google en Apple voor hun weigering om een app te verwijderen die is ontwikkeld door het team van de gevangengenomen Kremlin-criticus Alexei Navalny.

    De Russische regering heeft de afgelopen jaren de controle over het internet verscherpt onder het voorwendsel van het bestrijden van extremisme en het beschermen van minderjarigen en is begonnen met de ontwikkeling van een zogenaamd "soeverein internet".

    Critici van het Kremlin hekelen officieel toezicht op het web als een manier om afwijkende meningen het zwijgen op te leggen.

    Parlementsverkiezingen staan gepland voor later deze maand, waarbij bijna alle vocale Kremlin-critici, waaronder navalny's bondgenoten, niet mogen deelnemen.



    Vampire Inspector
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder

    Dit is inderdaad wat ik verwacht voor de hele EU over een jaar of 5. Door de VPN verbindingen zijn we niet goed te controleren. Dit vinden overheden niet erg fijn. ;) Dus laten we nog genieten zolang het mag. Maar we zien over 5 jaar.... gelukkig is het hier nog niet zo ver als in Rusland.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Ik verwacht niet dat het in Europa zo hard zal gaan.... 5 jaar is zo voorbij en alleen een democratisch gekozen regering vormen duurt al een half jaar :)

    Maar mocht het ooit zo lopen zal er vast wel weer een andere deur opengaan, iets met 17.474.693  mensen schrijf je niet de wetten voor 🧛‍♂️

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  6 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...