Spring naar bijdragen

  • Samuel L. Jackson neemt illegale downloaders beet

     Delen


    De filmsector slaat de handen in elkaar tegen het illegaal downloaden van films en series. Wie illegaal kijkt, wordt middenin de film of actie verrast met een persoonlijke boodschap in de ondertitels. Het is een opmerkelijke actie die de Belgian Entertainment Association en de Federatie van Cinema’s van België samen met de filmsector momenteel voeren tegen het illegaal downloaden van films en series.

    Met een knipoog proberen ze de illegale downloaders van films rechtstreeks aan te spreken door de ondertitels te veranderen. Middenin de film of actie worden de ondertitels aangepast waardoor kijkers rechtstreeks op hun gedrag aangesproken worden.  

    image.png

    Wie een film illegaal downloadt, gaat meestal meteen op zoek naar de bijhorende ondertitels. Dit is een eenvoudig tekstbestandje dat je samen met je illegaal gedownloade film van het internet haalt. Deze ondertitels zijn gemaakt door de community zelf en het zijn die ondertitels waar het communicatiebureau TBWA mee aan de slag is gegaan.

    Piraten worden teruggepakt met hun eigen middelen door een grapje uit te halen met de ondertitels. Plots krijgt het verhaal een andere wending en lijkt het of bvb. acteur Samuel L. Jackson in "The hitman's bodyguard" de illegale kijker rechtstreeks aanspreekt.

    image.png

    De kijker krijgt daarin de duidelijk boodschap dat hij beter niet illegaal downloadt. Ook de politie-inspecteurs uit "The bridge" (seizoen 4) lijken de illegale downloader op het spoor te zijn en in de films "Logan lucky" en "The foreigner" kan u eveneens op zoek naar een gepersonaliseerde boodschap. Op een paar weken tijd werden deze bewerkte ondertitels intussen al 10.000 keer gedownload. 

    Er was mooie reactie op Tweakers van iemand die de film legaal via Videoland wou kijken: ^_^

    Citaat

    Heb sinds een paar dagen videoland, en daar staat hitman's bodyguard ook op, yes legaal film kijken!.... Ik druk op het cast icoontje, en de film begint af te spelen op mij chrome cast, met 2.0 geluid! Na 20 seconden de film uitgezet, want 2.0 geluid over je 5.1 set is echt verschrikkelijk. Dus je raad het al, doei videoland, wellicht tot ooit ziens als jullie gewoon 5.1 geluid hebben. Tevens heeft zowat elke illegale release van deze film wel gewoon 5.1 geluid, zo jammer dit.

    Netflix geeft wel netjes 5.1 geluid door, maar daar kan ik weer de film hitman's bodyguard niet op vinden, en daar zal die waarschijnlijk ook niet op komen omdat de rechten bij videoland (rtl etc) liggen. Fijn dat legale aanbod!

     



    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...