Jump to content

 • Tor Browser stopt met ondersteuning van Windows 8.1 en macOS Mojave

   Share


  Het Tor Project staat op het punt de ondersteuning voor twee oudere besturingssystemen, namelijk Windows 8.1 en macOS Mojave, te beëindigen. Dit besluit is bedoeld om de focus te verleggen naar nieuwere versies van besturingssystemen en om ervoor te zorgen dat Tor Browser de beste beveiliging en prestaties blijft bieden. In een recente blogpost hebben ontwikkelaars van het Tor Project aangegeven dat Tor Browser versie 13.5 de laatste significante update zal zijn die beschikbaar komt voor gebruikers van Windows 8.1 en macOS Mojave. Hierdoor zullen deze besturingssystemen geen updates meer ontvangen zodra Tor Browser versie 14 wordt gelanceerd, waaronder cruciale beveiligingsupdates.

  Deze stap zal pas in het laatste kwartaal van het jaar effect hebben, wat gebruikers voldoende tijd geeft om hun besturingssysteem te upgraden naar een nieuwere versie. De aankondiging onderstreept het belang van het blijven updaten van technologie om de veiligheid en efficiëntie te garanderen en het benadrukt tevens de voortdurende evolutie van Tor Browser.

  Naast deze waarschuwing voor gebruikers van bepaalde besturingssystemen, introduceert Tor Browser 13.5 merkbare verbeteringen en nieuwigheden, vooral voor Android-gebruikers. De interface van de Android-versie heeft een make-over gekregen om het meer in lijn te laten zijn met de desktopversie, wat zorgt voor een meer uniforme gebruikerservaring over verschillende apparaten. Een significant aandachtspunt van deze update is het vernieuwde connectiescherm op Android, dat nu een inheemse implementatie heeft voor een soepelere verbinding met het Tor-netwerk. Daarnaast zal de toekomstige integratie van de 'Connection Assistant' de gebruiksvriendelijkheid op Android-apparaten verder verbeteren.

  De ontwerpaanpassingen zijn niet beperkt tot de Android-versie. De desktopversie van Tor Browser 13.5 introduceert 'Betterboxing', een vernieuwde en geoptimaliseerde versie van letterboxing, bedoeld om het fingerprinten van gebruikers via hun schermformaat te voorkomen. Dit slimme ontwerp past de afmetingen van het browservenster aan binnen bepaalde parameters om tracking moeilijker te maken zonder in te boeten aan gebruikerservaring. Bovendien heeft het Tor Project aanpassingen gedaan om eventuele verwarring bij nieuwe gebruikers te voorkomen, waardoor visuele elementen en instellingen van letterboxing zijn verbeterd.

  Al deze inspanningen weerspiegelen de toewijding van het Tor Project aan het verbeteren van privacy en veiligheid voor zijn gebruikers, ongeacht welk apparaat of besturingssysteem ze gebruiken. Terwijl sommige gebruikers misschien gedwongen zijn te upgraden vanwege de stopzetting van ondersteuning voor oudere besturingssystemen, blijft het Tor Project innoveren en de browser verbeteren voor iedereen die waarde hecht aan privacy en anonimiteit online.  Drifter
  • Meow 1
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  2 Users were Online in the last 2 hours

Announcements

×
×
 • Create New...