Spring naar bijdragen

  • Viaplay probeert gebruik VPN aan banden te leggen

     Delen


    Viaplay is actief bezig om het gebruik van VPN-servers aan banden te leggen. Diverse abonnees klagen dat met een VPN-connectie het beeld zwart blijft.  

    Viaplay is zeker niet de enige streamingdienst die VPN in de ban probeert te doen. Andere streamingdiensten proberen dit eveneens. Daarbij wordt vaak als reden gegeven dat partijen waarvan de uitzendrechten gekocht worden een actieve houding bij het bemoeilijken van een VPN-connectie verlangen. Rechten van vooral films, series en sportevenementen worden in vrijwel alle gevallen per land verkocht. 

      

    Wetgeving 

    Viaplay is op basis van Europese wetgeving verplicht om Nederlandse abonnees in alle landen van de Europese Unie (EU) toegang tot de streamingdienst te verlenen. Buiten de EU mag een streamingdienst toegang voor abonnees blokkeren. In veel gevallen proberen gebruikers die bijvoorbeeld in een land buiten de EU werken of op vakantie gaan dit verbod te omzeilen door een VPN-server te gebruiken die zich bevindt in een EU-land. 

      

    Beveiliging 

    Daarnaast gebruikt een groeiend aantal Nederlanders een VPN om zich veilig op het internet te kunnen bewegen. Ook wanneer in Nederland een connectie met Viaplay wordt gemaakt via een VPN melden enkele abonnees problemen bij het inloggen. De problemen spelen in alle gevallen alleen bij gebruik van een gratis of commerciële publiekelijke VPN-dienst. Wanneer een privé VPN-verbinding wordt gebruikt – bijvoorbeeld via een NAS – speelt het probleem niet. 



    Vampire Inspector
    • Leuk 2
    • Bedankt 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Ik vind dat systeem toch zo achterhaalt want ik ben van mening dat wij als klant alle content zouden moeten kunnen zien ongeacht of het uit de VS, Korea of Australië komt.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Buitengewoon irritant in ziekenhuizen. (maar ook bij vele bedrijven) Men gebruikt in ziekenhuizen een proxy server, streamingdiensten blokkeren ook proxy's. Dus, probeert men een VPN, maar die blokkeren streamingdiensten ook allemaal. Als je dan contact opneemt met Netflix en Disney, dan zit je een uur in een chatbox. Daarna willen ze allerlei gegevens en in sommige gevallen deblokkeren ze dan het IP adres van het ziekenhuis, waardoor honderden patiënten weer toegang hebben tot hun streamingdienst. Enkele dagen later zit de blokkade er echter weer op... Je kan het mensen niet kwalijk nemen dat ze dan maar gaan downloaden...

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...