Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

 • Sign Up • Waarom je Windows legaal wil gebruiken

   Share


  Hoewel het mogelijk is Windows op een illegale manier te activeren en te gebruiken, is dat iets wat we niet aanbevelen. Ja, je betaalt niet voor het besturingssysteem – maar daar kleven een flink aantal nadelen aan vast.

   

  ?width=640&crop=center&height=360

   

  Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat je geen updates ontvangt van Microsoft. Het bedrijf uit Redmond brengt op regelmatige basis updates en upgrades houdt. Niet alleen vis je achter het net als het om nieuwe functies gaat, ook loop je allerlei beveiligingsupdates mis. Dat kan mettertijd ten koste gaan van bijvoorbeeld je privacy of je persoonlijke gegevens, wanneer je niet voorzichtig bent op het internet of de verkeerde programma’s gebruikt. 

  Daarnaast loopt het aantal bugs dan vrij snel op, waardoor de software ook niet meer soepel draait. En dat kun je allemaal voorbij door gewoon te betalen.

  Illegale Windows-versie is niet veilig

  In het verlengde van het eerdergenoemde punt is een illegale versie van Windows dus minder veilig voor de gebruiker. Malware, virussen en aanverwante, vervelende dingen krijgen volop ruimte (al moet je hiervoor vaak wel malafide bestanden downloaden) en Microsoft gaat je niet helpen wanneer er iets mis is. 

  Gebruik je je computer voor het beheren van persoonlijke bestanden of gegevens of is het apparaat bedoelt voor je werk? Ook dan kun je het beste gewoon een Windows-licentie afnemen. Daarnaast is het zo dat wanneer je een illegale versie downloadt en activeert, je mogelijk meteen iets van malware meeneemt. Dan heb je direct een slechte start.

  ?width=640&crop=center

  Ook gaan de prestaties van het Windows-apparaat er op den duur op achteruit. Dat heeft eveneens te maken met het eerdergenoemde punt dat Microsoft geen updates uitbrengt voor illegale versies van Windows. Je computer wordt niet geoptimaliseerd wanneer dat zou gebeuren op het moment dat er een update beschikbaar is. 

  Het zou zelfs kunnen zijn dat de leverancier van de illegale versie van Windows het systeem automatisch voorziet van een cryptominer of iets dergelijks, wat een behoorlijke invloed heeft op de prestaties. Het systeem is dan met allerlei zaken op de achtergrond bezig, waardoor jouw taken langzamer gaan.

  Nevenschade

  En aangezien Microsoft illegale systemen kan herkennen, kan het bedrijf je de toegang tot zijn diensten ontzeggen. Ben je dus iemand die veelal gebruikmaakt van Microsoft Office of de Xbox-app voor pc, dan is de kans zeer groot dat de toegang ontzegd wordt.

  Tot slot is het zo dat hackers je kunnen bespioneren. Dat heeft dan weer te maken met de manier waarop je een illegale Windows-versies activeert. Die illegale versie houdt mogelijk verbinding met een server van een derde partij (dus niet van Microsoft), die je op afstand in de gaten zou kunnen houden. Kortom, genoeg redenen om te betalen voor je Microsoft-licentie.  Skeletor
  • Like 4
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  • Administrators
  Op 9-7-2022 om 08:44 zei Diederik:

  Dat mensen in 2022 nog steeds gekraakte Windows gebruiken is mij echt een raadsel.

   

  Eens, zeker door de onzichtbaarheid met hacks welke in de ondergrond van het gedownloaden Windows OS kan zitten. Brrr.... mij niet bellen.

  Link to comment
  Share on other sites

  1 uur geleden zei Duken:

   

  Eens, zeker door de onzichtbaarheid met hacks welke in de ondergrond van het gedownloaden Windows OS kan zitten. Brrr.... mij niet bellen.

  Mensen kunnen Windows zo super goedkoop krijgen via online keyshops.

  Link to comment
  Share on other sites

  Hier ben ik het niet mee eens. Bij originele windows versie wordt je opgedrongen alle bijkomende shit zoals de microsoftbrowser en nog meer van die rommel van hun opgedrongen om te installeren.

  • Agree 1
  Link to comment
  Share on other sites

  • Administrators
  Op 10-7-2022 om 13:50 zei Bigsat:

  Hier ben ik het niet mee eens. Bij originele windows versie wordt je opgedrongen alle bijkomende shit zoals de microsoftbrowser en nog meer van die rommel van hun opgedrongen om te installeren.

  Daar zit wel een kern van waarheid, de hoepels waar je doorheen moet springen om af te wijken van de MS standaard zoals Edge zijn bizar. 

  Link to comment
  Share on other sites  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...