Spring naar bijdragen

  • WhatsApp test Multi-Apparaat-Ondersteuning zonder Smartphone

     Delen


    WhatsApp heeft bevestigd dat het gestart is met het testen van de 'multi-device'-functie. Hiermee moeten gebruikers de dienst kunnen gebruiken zonder dat hun smartphone toegang heeft tot het internet.

    Al jaren moeten gebruikers ervoor zorgen dat hun telefoon nog accusap over heeft en over een actieve internetverbinding beschikt. Anders kan je geen gebruik maken van WhatsApp Web. CEO Will Cathcart bevestigt dat dit probleem binnenkort wordt verholpen.

    Privacy lijkt het voornaamste streven te zijn bij het uitrollen van deze functie. Er moet worden gezorgd dat geen data kan worden gelekt bij het gebruiken ervan. Hierbij hoeft er in de toekomst niet langer gebruik te worden gemaakt van je smartphone, waardoor het een stuk makkelijker wordt om berichten te versturen vanaf andere apparaten.

    WhatsApp op meerdere apparaten

    Facebook, het moederbedrijf van WhatsApp, heeft via een blogbericht aangekondigd dat de publieke bèta nu van start is. WhatsApp moet hiermee op andere apparaten blijven werken, zelfs als je telefoon uitstaat. 

    Het bedrijf zegt daarnaast dat het een naadloze ervaring wil garanderen en end-to-end-encryptie wil behouden op alle apparaten. Hiervoor moest het de architectuur van het berichtenplatform herwerken.                                       

     

    Privacy is een belangrijk aspect van deze functie. Er kunnen slechts vier apparaten tegelijk worden verbonden met hetzelfde account, terwijl slechts één daarvan een smartphone kan zijn. Nieuwe apparaten kun je linken aan jouw account door middel van jouw smartphone. Als jouw smartphone veertien dagen inactief is, word je automatisch uitgelogd op de andere apparaten.

                                  WhatsApp Multi-device graphic

     

                               WhatsApp Multi-device graphic  

    Facebook heeft uitgelegd dat het testen gebeurt met een klein aantal gebruikers binnen het bètaprogramma. Het is niet duidelijk welke gebruikers uit welke landen in aanmerking komen voor het testen.

    Bron: Facebook



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Inmiddels is duidelijk dat de test een succes was en WhatsApp overgaat naar de volgende stap: het daadwerkelijk uitrollen ervan.

    WhatsApp binnenkort beter dan ooit

    Zo’n luxe als wij binnen onze redactie van Want hebben zal niet iedereen hebben. De kans dat jij dus één smartphone hebt is vrij groot. Toch is de nieuwe functionaliteit ook ideaal voor jou. Het maakt niet uit of je nu een tweede werktelefoon hebt of simpelweg gebruikmaakt van andere apparaten: WhatsApp is binnenkort toegankelijker dan ooit tevoren.

    https___www_want.nl_wp-content_uploads_2021_05_dimitri-karastelev-ynJaWgrwSlM-unsplash.jpg.37d109ed35793726554f431b2d699dd2.jpg

    Dat heeft het platform te danken aan een nieuwe functionaliteit genaamd Multi-Device 2.0. Het zorgt ervoor dat jij de dienst op andere platformen, zoals je computer, kunt gebruiken. Nu was dat natuurlijk al het geval, maar moest je telefoon wel verbonden zijn met het internet. Dankzij deze nieuwe functionaliteit is het mogelijk om WhatsApp te gebruiken zonder telefoon. Het wordt dus ook echt een aparte dienst die je op de computer, tablet of andere smartphone kunt gebruiken.

    Op een tweede smartphone

    Lang verhaal kort: Multi-Device support gaat de manier waarop wij WhatsApp gebruiken dus voorgoed veranderen. Het is dus ook mogelijk om de dienst op een tweede smartphone te activeren, zodat je dezelfde berichten op twee platformen kunt ontvangen. Wanneer jij dus een zakelijke telefoon hebt ben je dus wel gewoon in staat om je eigen berichten bij te houden. Mits je dat zou willen, natuurlijk.

    Wanneer de volledige functionaliteit wordt uitgerold is niet bekend, maar het bewijs voor de komst ervan wordt steeds groter en groter. Als we de mensen van WABetaInfo mogen geloven, waar wij onze informatie vandaan hebben gehaald, dan is de uitrol van de functionaliteit slechts een kwestie van tijd.

    Bron: Want.nl

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  4 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...