Jump to content

 • Windows 10 vereist Microsoft-account voor instellen besturingssysteem

   Share


  Microsoft heeft zonder veel ophef een belangrijke aanpassing doorgevoerd in Windows 10. Vanaf nu is het noodzakelijk om zowel een actieve internetverbinding als een Microsoft-account te hebben om het besturingssysteem te kunnen instellen.

  Deze verandering past binnen de bredere strategie van Microsoft, die al langer probeert Windows 10-gebruikers te stimuleren een Microsoft-account te gebruiken. In april werd in een testversie van Windows 10 al een melding geïntroduceerd waarin gebruikers werden gewezen op de voordelen van een Microsoft-account, waaronder een verhoogde beveiliging. Waar het eerder nog mogelijk was om een lokaal account in te stellen, is deze optie nu schijnbaar stilletjes verwijderd, zo meldt Reddit-gebruiker u/wokeaspie. Bij de installatie van Windows 10 is het nu verplicht een Microsoft-account te koppelen.

  Volgens de Reddit-gebruiker heeft Microsoft deze aanpassing recentelijk doorgevoerd in versie 22H2 van Windows 10. De optie "Ik heb geen internet", die tijdens de installatie gebruikt kon worden om een lokaal account aan te maken, is nu verdwenen. Hierdoor zijn gebruikers verplicht een Microsoft-account te koppelen aan Windows 10.

  Onzekerheid heerst nog over de aard van deze wijziging. Het is niet duidelijk of Microsoft de knop bewúst heeft verwijderd of dat het om een fout gaat. De verandering werd opgemerkt na de beveiligingspatches die Microsoft in juni vrijgaf. De komende tijd zal moeten blijken of dit een permanente wijziging is, of dat het om een vergissing gaat. Het is mogelijk dat Windows 10 hiermee het voorbeeld van Windows 11 volgt, waar het sinds 2021 verplicht is om in te loggen met een Microsoft-account, zonder de optie om een lokaal account aan te maken.  Drifter
  • Confused 1
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  7 Users were Online in the last 2 hours

Announcements

×
×
 • Create New...