Spring naar bijdragen

  • Windows 11: Microsoft Slowly Starts Taking Down Leaked ISO

     Delen


    Nadat deze week een gelekte kopie van Windows 11 begon te circuleren, downloadden duizenden het ISO-bestand om het nieuwe besturingssysteem vroeg te bekijken. Misschien verrassend genoeg heeft Microsoft nog niet veel moeite gedaan om het lek in te dammen, maar was het succesvol in het uitschakelen van de ISO van verschillende hostingsites. Het richtte zich ook op een technische nieuwssite, die een installatiezelfstudie verwijderde.

    Windows 11Eerder deze week lekte een kopie van de volgende versie van Windows op het web.

    Officieel bekend als Windows 11, is de gelekte kopie een pre-bètaversie, maar dat heeft techsites niet gestopt met het publiceren van mini reviews, waarbij alles wordt beoordeeld, van het visuele uiterlijk tot verschillende technische functies.

    Deze vroege onthulling is niet wat Microsoft in gedachten had, dus met verschillende ISO-bestanden die nu circuleren op torrent-sites, bestandshostingplatforms en zelfs de services van Google, heeft Microsoft een begin gemaakt met het proberen het lek van het web te verwijderen.

    Een langzame start van openbare takedowns

    Sinds het nieuws van het lek dinsdag brak, houden we verschillende bronnen in de gaten voor de verwijderingseisen van Microsoft. Misschien wel de grootste verrassing tot nu toe is dat de in de VS gevestigde techgigant erg traag is geweest met auteursrechtklachten.

    Het is mogelijk dat het bedrijf de nutteloosheid begrijpt van het proberen om de verspreiding te voorkomen, vooral omdat degenen die het meest geïnteresseerd zijn in het product niet gemakkelijk zullen worden afgeschrikt.

    Dat gezegd hebbende, heeft Microsoft toch enkele inspanningen geleverd.

    DMCA Takedowns ingediend met enkele vreemde functies

    Tot nu toe zijn er slechts een handvol DMCA-kennisgevingen ingediend bij bedrijven zoals Google en deze worden natuurlijk beschikbaar gesteld voor controle op de Lumen Database. Sommige van deze hebben vreemde aspecten om de een of andere reden, dus we zullen hieronder een handvol details geven.

    De 1e Takedown die onze aandacht trekt, richt zich op een Windows 11 ISO-bestand dat is opgeslagen op Google Drive. De service is de afgelopen dagen herhaaldelijk gebruikt voor het verspreiden van kopieën van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft en in dit geval heeft Google het bestand inderdaad verwijderd.

    In plaats van zichzelf echter als bron voor de inhoud te vermelden, informeerde Microsoft Google dat de originele Windows 11 te vinden was op nieuwssite The Verge, met vermelding van het artikel van de site waarin over het lek werd gerapporteerd als de bron.

     

    Windows 11 DMCA1

     

    Een ander bericht met vreemde functies werd naar Google gestuurd om 2 URL's uit de indexen te laten verwijderen. In dit geval verstrekte advocatenkantoor Covington & Burling LLP geen bron-URL's namens Microsoft, maar haalde wel een link naar Twitter en inderdaad de originele tweet weg.

    Een andere link op Mediafire werd ook verwijderd, maar vreemd genoeg denkt het file-hostingplatform dat uitgeverij Springer Nature de DMCA-kennisgeving heeft verzonden, niet Microsoft.

     

    Windows 11 Mediafire

     

    Beoordeel het lek, link er niet naar

    Microsoft in Japan gooide ook zijn hoed in de ring en diende een DMCA-bericht in tegen technieuwssite BeeBom.com. De site heeft verschillende artikelen gepubliceerd over het Windows 11-lek, waarvan de meeste geen rode vlaggen ophingen.

    In een artikel met de titel 'Hoe Windows 11 nu te downloaden en te installeren' heeft de nieuwssite echter de beslissing genomen om te linken naar verschillende Google Drive- en HiDrive-accounts die het gelekte besturingssysteem hosten, wat een stap te ver was voor Microsoft.

    Het artikel van Beebom.com verspreidt Windows 11 ISO (auteursrechtelijk beschermd voor Microsoft). Verwijder hun artikel uit de zoekopdracht. Het is een gelekte kopie van de niet-uitgebrachte Windows 11", luidt het bericht.

    Nadat Google het delisting-verzoek had verwerkt, bleef het BeeBom-artikel enkele uren live. Het lijkt er echter op dat BeeBom mogelijk ook onder directere druk is gezet, omdat het hele artikel sindsdien is verwijderd. De ingesloten Google Drive-koppelingen bieden ook geen toegang meer tot de Iso van Windows 11, waarbij Google terugkeert: "Sorry, het bestand dat u hebt aangevraagd, bestaat niet."

    Hoewel deze actie lijkt te wijzen op een begin van de opruiming, is de kat al goed en echt uit de zak.

    De ISO is nog steeds beschikbaar op tientallen andere locaties, waaronder via veel artikelen en berichten die in de eerste paar pagina's van de zoekresultaten van Google verschijnen. Het bestand verschijnt ook op sites waar Microsoft meer moeite zal hebben met het verwijderen van inhoud, maar op dit moment lijkt het techbedrijf zich in ieder geval niet al te veel zorgen te maken over de verspreiding.

    (Artikel is vertaald in Microsoft Edge Browser)



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Administrators

    Microsoft Slowly Starts Taking Down Leaked ISO   🤣

    Dat is niet te stoppen, het verspreid zich sneller als een virus.

    "Een andere link op Mediafire werd ook verwijderd" Ook daar geld als je met een ww wekt vinden ze niets terug.

    Met andere woorden er valt niets te Taking Downen 😅

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...