Jump to content

 • X beperkt live streaming-toegang voor premium abonnees

   Share


  X, voorheen bekend als Twitter, heeft zijn plannen aangekondigd om de toegang tot de livestreamfunctie te beperken tot alleen abonnees van zijn premiumdienst. Vanaf een nog te bepalen moment in de toekomst zullen gebruikers een maandelijks bedrag moeten betalen om live videocontent te kunnen uitzenden op het platform. Dit abonnement is geprijsd op 8 euro per maand in Nederland.

  Deze wending maakt deel uit van een breder strategisch plan onder de nieuwe leiding van Elon Musk, die het platform in 2022 heeft overgenomen voor een bedrag van 44 miljard dollar. Musk's doel is om de financiële afhankelijkheid van advertentie-inkomsten te verminderen en het platform te transformeren in een entiteit die meer zelfvoorzienend is via abonnementsinkomsten. Hiermee wil hij de stabiliteit en financiële gezondheid van het socialmediabedrijf op lange termijn waarborgen.

  Schermafbeelding 2024-06-22 163556.jpg

  Deze veranderingen volgen eerdere besluiten, zoals het aanbieden van de mogelijkheid tot aankoop van blauwe verificatievinkjes, een maneuver dat ook gemengde reacties ontving. De invoering van een betaalmodel voor toegang tot bepaalde voorheen gratis functies is een trendbreuk met het traditionele verdienmodel van socialemediaplatforms, die doorgaans kostenloze diensten leveren gefinancierd door advertenties.

  De beslissing om livestreaming achter een betaalmuur te plaatsen heeft kritiek uitgelokt, met zorgen dat gebruikers die live content willen maken en delen, zullen uitwijken naar alternatieve platforms zoals YouTube of Twitch. Dit zou met name opvallen gezien X's openlijke ambitie om met deze platforms te concurreren in de live videocontentmarkt.

  De ontwikkeling toont aan hoe X probeert te innoveren en nieuwe revenue streams aan te boren in een poging zich te differentiëren van concurrenten en een diverse inkomstenportfolio te creëren. Het succes van deze strategie en de impact ervan op de gebruikersbasis en de algehele receptie van het merk biteword echter de komende tijd nauwlettend in de gaten gehouden.  Drifter
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  3 Users were Online in the last 2 hours

Announcements

×
×
 • Create New...