Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

 • Sign Up • Xbox Series X beschikt nu over een van de beste PS5-features

   Share


  Xbox Series X beschikt nu over een van de beste PS5-features, en je moet deze echt gebruiken

  Opinie: doe jezelf (en de rest) een plezier en gebruik de nieuwe functie

  Een koptelefoon naast een Xbox Series X-controller

  Het heeft dan 8 jaar geduurd, maar een van de beste PS5-features (die overgewaaid is van de PS4) is nu ein-de-lijk beschikbaar voor de Xbox Series X en Xbox Series S: je tv-speakers dempen zichzelf automatisch wanneer je een bekabelde of draadloze koptelefoon verbindt met de console.

  Deze prettige functie staat echter standaard uitgeschakeld bij de Xbox-consoles. Dat kan ervoor zorgen dat veel geïnteresseerden niet eens van het bestaan weten van de functie. Of je moet natuurlijk elke Xbox-systeemupdate woord voor woord lezen...

  Heb je al eens een koptelefoon gebruikt tijdens het gamen op de Xbox Series X, dan ben je er waarschijnlijk aan gewend geraakt om de tv-speakers te moeten dempen. Het is een handeling die standaard is geworden bij veel Xbox-gamers. Dat in tegenstelling tot gebruikers van de PS4 en PS5, waarbij de tv-speakers al jaren automatisch gedempt worden bij een verbonden headset. De Xbox One heeft dit kunstje echter nooit geleerd.

  Eindelijk rust

  Man holding Xbox Series X controller in the dark

  In december 2021 verscheen er een update die gebruikers de optie geeft om tv-audio te dempen wanneer er een headset gekoppeld wordt. Het is een fantastische functie die je toch weer een paar seconden extra werk bespaart elke keer. De modus activeren gaat als volgt: navigeer naar 'Instellingen > Volume en audio-uitvoer > Geavanceerd' en je ziet de nieuwe functie staan. Vink deze optie aan en alles is geregeld.

  Op de een of andere magische manier komt er bij het verbinden van je headset met de Xbox Series X nu geen geluid meer uit de tv-speakers.

  Voorbij zijn de tijden dat je echo's hoort op de achtergrond, omdat je vergeten bent om het tv-geluid te dempen. Of wat te denken van huisgenoten die al schreeuwend vragen of de speakers zachter gezet kunnen worden, terwijl je zelf niet hoort dat het geluid van de tv ontzettend hard staat met je noise-cancelling headset.

  Beter laat dan nooit

  Xbox Wireless Headset update

  Deze ogenschijnlijk simpele functie is iets waar we op TechRadar al in januari 2021 over schreven. Het is fijn om te zien dat Microsoft in staat is geweest om de feature toe te voegen, al heeft de implementatie wel heel lang op zich laten wachten.

  Het was logisch dat de feature nog niet bestond ten tijde van de release van de Xbox One. De originele controller had namelijk niet eens een koptelefooningang. De verbeterde versie van Microsofts controller had dit wel, maar de fabrikant vertikte het om een mute-functie voor tv-speakers door te voeren.

  Kudo's voor Microsoft dat het nu toch geregeld is. Het Xbox-team is de afgelopen tijd goed bezig met het doorvoeren van verbeteringen, zowel kleine updates als grote game changers. Denk aan Xbox Cloud Gaming, of het alsmaar beter wordende Xbox Game Pass.

  Voor nu kunnen we alleen maar zeggen: schakel de functie in op je eigen console en vertel het door!  Skeletor
  • Like 2
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  Xbox Game Pass werd eerst niet goed ontvangen door Microsoft

  https___www_want.nl_wp-content_uploads_2021_04_Xbox-Games-smartphone.jpg.618cbd836cd1aed5ba6fb4f302802aca.jpg

  Mede dankzij de Xbox Game Pass, is de vibe rondom de Xbox Series X op dit moment erg goed. Met zo’n actief abonnement kun je net als bij Netflix kiezen uit een grote bibliotheek aan games om te spelen. Maar voordat de service live ging, moest er heel wat strijd worden geleverd.

  De grote aanjager van de Xbox Game Pass is de huidige baas van de Xbox-divisie, Phil Spencer. Hij heeft er altijd in geloofd, maar niet iedereen was enthousiast. Dat blijkt uit een artikel van The Wall Street Journal.

  Niet iedereen was blij met de Xbox Game Pass

  Uit dat artikel blijkt dat de werknemers van Phil Spencer het in eerste instantie niet zo zagen zitten met de Xbox Game Pass. Dat stelt Richard Irving, die de voormalige Microsoft Product Leader was en 12 jaar voor het bedrijf heeft gewerkt. In verschillende meetings moest Spencer zijn eigen werknemers overtuigen. Zij gaven dan redenen waarom de service niet zou gaan werken en waarom uitgevers er niet op stonden te wachten. Ook was er de vrees dat de service er voor zou gaan zorgen dat de winst zou gaan afnemen. Maar Spencer bleef doorvechten en zorgde er uiteindelijk voor dat het er kwam.

  https___www_want.nl_wp-content_uploads_2021_03_Bethesda-games-Xbox-Game-Pass.jpeg.dbb4fd82341438941be5111a49dcca0c.jpeg

  Vandaag de dag wordt de Xbox Game Pass gezien als een groot succes. Wereldwijd zijn er 25 miljoen gamers die er een actief abonnement op hebben en zodoende voor heel wat inkomsten zorgen. Op de service heb je toegang tot alle games die Microsoft zelf heeft uitgegeven. Daarnaast zijn er ook diverse grote titels van andere uitgevers die tijdelijk op de service beschikbaar zijn. Op die manier heb je de keuze uit meer dan honderd games. Die kun je dan spelen op je Xbox Series X, maar het is ook mogelijk om ze te streamen naar bijvoorbeeld je iPad en smartphone.

  Grote overnames

  Mede door het succes dat de Xbox Game Pass en de Xbox Series X nu onder de leiding van Phil Spencer heeft, besloot Microsoft om verschillende overnames te doen. Vorig jaar kocht het bijvoorbeeld Bethesda Game Studios op en dit jaar maakte het indruk door Activision Blizzard in het geheel over te nemen.

  Bron: Want.nl

  Link to comment
  Share on other sites

  • Administrators

  Tja ik ben stiekem aan het nadenken of ik Google stadia niet moet loslaten en moet overstappen naar Xbox Game Pass ivm de online functionaliteiten.... maar ssttt niet hardop zeggen ;) 

  Link to comment
  Share on other sites  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...