Jump to content

 • YouTube maakt einde aan misbruik VPN voor goedkope Premium-abonnementen

   Share


  Google treft maatregelen tegen het oneigenlijk gebruik van prijsverschillen voor YouTube Premium-abonnementen. Gebruikers hebben de prijsdiscrepanties tussen verschillende landen benut om goedkopere tarieven te verkrijgen, specifiek door digitale locatievervalsing met behulp van VPN-diensten. Dit fenomeen heeft geleid tot een onevenredige kostenverdeling, met significant hogere prijzen in Europese landen vergeleken met sommige landen in Azië, Amerika of Afrika. Een zichbaar verschil is het abonnementsgeld dat neerkomt op 11,99 euro in landen zoals België en Nederland, in schril contrast met de slechts 1,90 euro die men betaalt voor hetzelfde abonnement in India.

  De oneerlijke benutting van regiogebaseerde prijsstelling stelt YouTube voor grote uitdagingen, niet alleen qua inkomsten maar ook met respect voor internationale prijsbeleid en lokale belastingwetten. Om dit adekwaat aan te pakken, heeft Google geavanceerde detectiemethoden geïntroduceerd om onregelmatigheden in het gebruik van VPN's bij de aanschaf van YouTube Premium abonnementen te identificeren. Deze strategie omvat stringentere reglementen aangaande locatieverificatie, gericht op het vaststellen van de werkelijke verblijfplaats van gebruikers. In gevallen waarbij er discrepancy wordt ontdekt tussen de geografische informatie van de gebruiker en de locatie van het YouTube Premium-abonnement, ondernemen ze maatregelen.

  Gebruikers die gesignaleerd worden voor zulke onregelmatigheden zullen van Google bericht ontvangen met daarin de details van de herleide mismatch. Zij krijgen de optie voorgeschoteld om hun accountgegevens — met inbegrip van de ware verblijfplaats en correcte betalingsinformatie — bij te werken om verder gebruik van hun abonnementen te verzekeren. Dit benadrukt Google's inzet om eerlijke prijsstelling te waarborgen, ongeacht de regio, en tegelijkertijd oneigenlijk gebruik te ontmoedigen.

  Hoewel de precieze gevolgen voor gebruikers die volharden in het uitbuiten van regioprijzen nog niet volledig zijn toegelicht, markeert deze maatregel een belangrijke stap in de handhaving van een rechtvaardig prijsbeleid, bedoeld om zowel de service als de gebruikerservaring van YouTube Premium in alle markten te optimaliseren.  Drifter
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  Ben benieuwd hoeveel "slachtoffers" er gaan vallen in mijn kennissenkring want zo'n beetje heel de goegemeente maakte gebruik van lage lonen landen voor een YT account. VPN was iets waar YT niet echt goed, of helemaal niet, over had nagedacht.

  • Agree 1
  Link to comment
  Share on other sites  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Announcements

×
×
 • Create New...