Spring naar bijdragen

  • YouTube pakt downloadsite video's aan

     Delen


    TorrenFreak meldt dat YouTube doorgaat met het aanpakken van websites en diensten die mensen toestaat video’s te downloaden. De website TubeNinja kreeg volgens TorrenFreak het bericht direct te moeten stoppen met alle activiteiten. Mocht de website dat niet doen, zou YouTube de website voor de rechter willen slepen.

    De pogingen van YouTube om het downloaden van video’s tegen te gaan komen naar het schijnt voort uit boze muzieklabels. Op de grootste videosite van de wereld staan talloze muziekvideo’s, die allemaal heel eenvoudig gedownload kunnen worden. Die externe diensten moeten dus aangepakt worden en dat is precies waar YouTube zich op dit moment mee bezig houdt.
     

    Citaat

    ”Het blijkt uit je website en andere marketingmaterialen dat TubeNinja ontworpen is om gebruikers te helpen inhoud van YouTube te downloaden. We moeten je vragen direct te stoppen met die activiteit”

    Valt te lezen in de mail die YouTube naar TubeNinja stuurde. De site zou daar zeven dagen de tijd voor hebben, mocht het dan nog steeds mogelijk zijn om video’s van YouTube te downloaden via TubeNinja, wordt deze voor de rechter gesleept.

    Tegenover TorrentFreak laat eigenaar Nathan van TubeNinja alvast weten door te zullen gaan met het aanbieden van de dienst. ”Uit onze gebruiksvoorwaarden blijkt duidelijk dat de gebruiker verantwoordelijk is voor de rechtmatigheid van de inhoud waar ze onze dienst voor gebruiken.”

    Dit is niet de eerste keer dat YouTube op dit soort manier achter een downloadsite aangaat. Eerder werd geprobeerd de site Youtube-mp3 aan te pakken, maar die is nog altijd online. De kans dat TubeNinja uiteindelijk sneuvelt lijkt dan ook klein.



    Duken
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder

    Hehe precies, ik gebruik zelf tubemate op andriod. Goede gratis tool, niet meer in de playstore maar overal op Google te vinden ;)

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Voor al wat YouTube betreft gebruik ik gratis progjes van http://www.dvdvideosoft.com/ , gemakkelijk in gebruik ( zeker simpel en eenvoudige instellingen) en recht aan om te doen wat het moet doen. Soms kan het wel eens gebeuren dat men moet opletten bij de installatie dat men bepaalde dingen weg vinkt zodat er niet dingen mee geïnstalleerd worden die je niet wil. Ik gebruik het vooral om muziek te downloaden.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...