Jump to content

 • YouTube versterkt strijd tegen adblockers op desktop en mobiele platforms

   Share


  YouTube versterkt zijn strijd tegen het overslaan van advertenties, nu gericht op zowel desktop- als mobiele platforms. Met inkomsten gegenereerd via abonnementen en advertenties, is het begrijpelijk waarom YouTube al lang een tegenstander is van adblockers. Deze tools verhinderen niet alleen dat advertenties aan kijkers getoond worden, maar ontzeggen YouTube ook belangrijke inkomsten.

  De confrontatie tussen adblockers en YouTube's maatregelen was voorheen vooral merkbaar op desktopbrowsers. YouTube heeft aanzienlijke inspanningen geleverd om de effectiviteit van adblockers te ondermijnen, waarbij een voortdurend 'kat-en-muisspel' ontstond. Sommige ontwikkelaars zijn zelfs overgegaan tot het creëren van extensies die reclames niet blokkeren, maar in plaats daarvan versnellen of doorspoelen.

  Onlangs heeft YouTube zijn beleid uitgebreid, waarbij nu ook mobiele adblockers in het vizier worden genomen. YouTube laat weten dat het third-party apps enkel toestaat om gebruik te maken van hun API als ze de gebruiksvoorwaarden respecteren, waarin duidelijk staat dat het overslaan van advertenties verboden is. Bij overtreding kan YouTube besluiten de API-toegang voor de betreffende app op te schorten.

  De impact van dit beleid strekt zich verder uit dan adblockers alleen; het treft ook alternatieve YouTube-apps die reclames overslaan. Gebruikers van dergelijke apps kunnen binnenkort geconfronteerd worden met problemen zoals langere laadtijden of het compleet niet kunnen afspelen van videos. Ze kunnen dan een bericht ontvangen dat meldt: "Deze content is niet beschikbaar in deze app".

  YouTube is duidelijk over het doel van deze strategie: het wil voorkomen dat advertenties worden uitgezet om te garanderen dat content creators beloond worden voor hun views. Het platform benadrukt dat advertentie-inkomsten cruciaal zijn voor het ondersteunen van creators en het kosteloos aanbieden van hun service aan miljarden gebruikers wereldwijd.

  Voor wie helemaal geen reclames wil zien, biedt YouTube een alternatief in de vorm van YouTube Premium. Dit abonnement verwijdert advertenties en voegt extra functies toe, zoals de mogelijkheid om video's te downloaden voor offline kijkplezier. De prijs voor individuele gebruikers bedraagt 11,99 euro per maand. Families kunnen een abonnement afsluiten voor 17,99 euro per maand en studenten krijgen een gereduceerd tarief van 6,99 euro per maand. Dit model biedt een compromis voor gebruikers die de content willen ervaren zonder onderbrekingen, terwijl het ook creators ondersteunt door te zorgen voor een stabiele inkomstenstroom.  Drifter
  • Like 1
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  • Content-manage

  YouTube's strijd tegen adblockers markeert een significant hoofdstuk in de voortdurende confrontatie tussen contentplatforms en gebruikers die advertenties willen vermijden. Advertentieblockers bieden gebruikers de kans om online content te bekijken zonder onderbroken te worden door reclames, een feature die voor velen aantrekkelijk is gezien de overvloed aan advertenties die tegenwoordig online te vinden zijn. Echter, voor platforms zoals YouTube, waar advertenties een hoofdbron van inkomsten vertegenwoordigen, vormen deze blockers een ernstige bedreiging voor hun bedrijfsmodel.

  YouTube heeft gereageerd met een reeks maatregelen die bedoeld zijn om het gebruik van adblockers te ontmoedigen. Door video's automatisch naar het einde te spoelen of het geluid uit te schakelen als het systeem detecteert dat een adblocker actief is, probeert YouTube gebruikers te motiveren om advertenties niet te omzeilen. Dit heeft tot een soort "kat-en-muisspel" geleid, waarbij adblocker-ontwikkelaars voortdurend zoeken naar manieren om de restricties van YouTube te omzeilen, terwijl YouTube nieuwe methodes ontwikkelt om deze pogingen te dwarsbomen.

  De oplossing die YouTube voorstelt aan gebruikers die geen advertenties willen zien, is het YouTube Premium-abonnement. Voor een maandelijks bedrag van €11,99 voor een individueel abonnement of €17,99 voor een gezinsabonnement tot zes leden, biedt YouTube Premium verschillende voordelen: geen advertenties, de mogelijkheid om video's offline op te slaan, achtergrondafspeelmogelijkheden, en toegang tot YouTube Music. Deze voordelen maken het een aantrekkelijk alternatief voor mensen die regelmatig content op YouTube consumeren en de advertenties als storend ervaren.

  Link to comment
  Share on other sites

  Af en toe reclame is tot daar aan toe en begrijpelijk. Al vind ik persoonlijk een filmpje naar het einde spoelen en het geluid uitschakelen, net wat te ver gaan.

  Open-source alternatieven zijn er natuurlijk ook. Zelf gebruik ik al een geruime tijd Piped en dat bevalt me prima.

   

  Edited by Monkie
  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Announcements

×
×
 • Create New...