Spring naar bijdragen

Drifter

Moderators
 • Aantal bijdragen

  550
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Aantal dagen beste content

  69

Alles door Drifter geplaatst

 1. Er is weer een nieuwe Amerikaanse TBS fantasy-/komedieserie op de markt, die uitgezonden wordt door Netflix met een toch wel aparte rol, gespeeld door niemand minder dan Daniel Radcliffe (Harry Potter). Radcliffe speelt de rol van Craig, een engel van het laagste niveau die verantwoordelijk is voor de behandeling van alle gebeden van de mensheid. Steve Buscemi speelt Craig's baas, God, die zich heeft gericht op zijn favoriete hobby's. Om de vernietiging van de aarde te voorkomen, moet Craig zijn meest onmogelijke wonder tot op heden verrichten. De serie met de naam Miracle Workers is gebaseerd op het komische boek What in God's Name van Simon Rich en speelt zich af op een werkplek in de hemel en het 1e seizoen bestaat uit zeven afleveringen die elk niet langer dan zo'n 25 minuten duren. Wie een blik wil werpen kan dat doen op de YouTube trailer onder deze link
 2. Drifter

  Marvel wel/niet uitgemolken

  Jessica Jones en The Punisher, de superheldenseries die momenteel via Netflix zijn te zien, krijgen geen vervolg. Netflix bevestigt dat het tweede seizoen van Marvel's The Punisher en het derde seizoen van Jessica Jones tevens de laatste zullen zijn. Het laatste seizoen van Marvel's The Punisher is sinds Januari bij de streamingdienst te zien. Het derde en laatste seizoen van Jessica Jones zal later dit jaar uitgebracht worden. Drie andere op Marvel-strips gebaseerde Netflix-originals werden eerder al geannuleerd. Ook Luke Cage, Iron Fist en Daredevil zijn inmiddels stopgezet. Waarschijnlijk heeft het einde van de series te maken met de komst van Disney+, de streamingdienst van Disney. Oude en nieuwe Marvel-producties zullen namelijk op deze dienst te zien zijn.
 3. Marvel wel/niet uitgemolken De stripverhalen van Marvel worden sinds 1974 als serie op TV gebracht, met over de hele wereld over-enthousiaste kijkers, maar als we nu kijken naar het totale aanbod lijkt het wel of het concept Marvel een beetje uitgemolken wordt. Natuurlijk heeft iedereen een eigen smaak, maar ik heb zelf een heleboel verschillende series gekeken van Marvel en moet bekennen dat er op dit moment een aantal zijn waar ik geen volgend seizoen meer van hoef te zien. Marvel TV Series: Titel Jaartal Gekeken Spidey Super Stories 1974-1977 Nee The Amazing Spider-Man 1977-1979 Ja The Incredible Hulk 1977-1982 Ja Spider-Man 1978-1979 Nee Mutant X 2001-2004 Ja Blade: The Series 2006 Nee Agents of S.H.I.E.L.D. 2013-lopend Ja - 5 Seizoenen Agent Carter 2015-2016 Ja Daredevil 2015-lopend Ja - 2 Seizoenen Jessica Jones 2015-lopend Ja - 2 Seizoenen Luke Cage 2016-lopend Ja - 1 Seizoen The Defenders 2017 Ja - 2 afleveringen Inhumans 2017 Ja - 2 afleveringen Legion 2017-lopend Ja - 1 Seizoen The Gifted 2017-lopend Ja The Punisher 2017-lopend Ja - 3 afleveringen Runaways 2017-lopend Nee Iron Fist 2017-2018 Ja - 1 Seizoen Cloak & Dagger 2018-lopend Ja Onderstaande series vindt ik niet meer de moeite waard om nog langer te kijken: Agents of S.H.I.E.L.D. - Daredevil - Jessica Jones - Luke Cage - Legion - Iron Fist - The Punisher
 4. Drifter

  Inlogdata honderden Nederlandse bedrijven te koop op darkweb

  Techzine maakt op 18 Februari melding van een nieuwe batch met gehackte databases op Dark Web die 93 miljoen accounts omvatten. Het gaat om acht databases die afgelopen zondag werden ontdekt en gezamenlijk de gegevens van maar liefst 93 miljoen gehackte accounts bevatten. Het is verder de derde batch van deze specifieke hacker, die zichzelf Gnosticplayers noemt. Het gaat om een achttal databases die in één keer door de hacker online geplaatst zijn. De grootste in de batch is GfyCat, een platform waar gebruikers gif-afbeeldingen kunnen plaatsen. Elk van de databases is individueel te koop, maar de hacker biedt ze ook gezamenlijk aan voor 2,649 bitcoin. Omgerekend hebben de 93 miljoen gehackte accounts daarmee een waarde van zo’n 8.317 euro. Gnosticplayers is vrij actief op het moment. Vorige week bood de hacker voor het eerst een database te koop aan, met maar liefst 620 miljoen accountgegevens. Die kwamen van sites als MyFitnessPal, MyHeritage, ShareThis en Coffee Meets Gagel. Die kostte toen zo’n 17.695 euro aan Bitcoin. Daar kwam vervolgens nog een tweede release bij met nog eens 126 miljoen gehackte accounts, maar met verschillende prijzen per bedrijf. Die laatste verkoopstrategie past de hacker dus ook toe op deze derde hack.
 5. Drifter

  Duken forum upgrade 4.4.*

  Ik ben ook wel benieuwd onderhand of alle vernieuwingen en mogelijkheden het forum aantrekkelijker gaan maken. Moderatie mogelijkheden moeten ook aangepast zijn als ik het goed begrijp en je krijgt ook meer filter mogelijkheden om narigheid te voorkomen in forum reacties.
 6. Drifter

  Dutch FilmWorks in beroep om adresgegevens downloaders

  Als ze in Hoger Beroep ook geen gelijk krijgen ziet het er voor voor elke producent in Nederland en BREIN slecht uit, want de mogelijkheden worden in de toekomst steeds kleiner als zowat elke downloader VPN gaat gebruiken.
 7. Drifter

  DC++ hubs in 2019

  Dat is toch wel heel simpel te vinden als je niet weet wat dat is, want daar hebben we Wikipedia voor.
 8. Drifter

  FF voorstellen

  Welkom op Duken.nl Draakje_55
 9. Drifter

  Europees auteursrecht op de schop

  Het Europees Parlement en de Raad zijn het uiteindelijk eens geworden over de definitieve tekst van de EU-auteursrechtrichtlijn. Dit omvat het controversiële artikel 13, waarbij tegenstanders bang zijn dat dit leidt tot brede uploadfilters, waarover in de afgelopen maanden zeer veel werd gedebatteerd en bekritiseerd. Het volledige pakket gaat nu naar het Europees Parlement voor een eindstemming, die naar verwachting in Maart of April zal plaatsvinden. Afgelopen September steunde het Europees Parlement de controversiële artikel 13-plannen, die deel uitmaken van de bredere rehabilitatieplannen van de EU. Dit werd gevolgd door verschillende rondes trialoog onderhandelingen, waarin de definitieve tekst zou worden opgesteld. Dit proces is op 13 Februari voltooid. Ondanks de protesten en bezwaren, die ook de afgelopen weken van rechthebbenden kwamen, vertraagden de wetgevers niet. De definitieve versie van artikel 13 is gebaseerd op het compromis dat Frankrijk en Duitsland vorige week hebben gesloten. Volgens Pirate Party, EP-lid Julia Reda , die zeer kritisch was over de plannen, is de huidige versie van artikel 13 nog erger dan voorheen. Reda merkt op dat deze deal een bedreiging vormt voor zowel kleine uitgevers, auteurs als internetgebruikers en het risico loopt dat het internet zoals we dat kennen uitsluitend in handen gaat vallen van de Tech- en Media-giganten. Ze voegt er aan toe dat zelfs de meest geavanceerde uploadfilters routinematig volkomen legale inhoud blokkeren. Het verplichten van platforms om uploadfilters te gebruiken, zou niet alleen leiden tot het vaker blokkeren van legale uploads, het zou ook het leven moeilijker maken voor kleinere platforms die zich geen filtersoftware kunnen veroorloven. Bron: Torrentfreak
 10. Drifter

  Café de Download

  Niet klagen vriend, want wat je vandaag gedaan hebt hoef je morgen niet te doen. Vanavond voetbal kijken met kleindochter op schoot die morgenavond pas weer weggaat, dus ik wens iedereen verder een fijne avond.
 11. Fijn dat ze toch weer tevoorschijn zijn gekomen, want volgens mij heb je die 4 seizoenen nu met retail subs.
 12. De Europese Unie is nog steeds bezig met het herzien van de nieuwe Auteursrecht wetgeving, maar afzonderlijke landen hanteren eigen wetgeving of andere wetgeving dan die waar de EU nog mee bezig is. Onlangs waren er ook nog acties van Oekraïne in het nieuws die zelfs de Politie inzet tegen Piraterij, wat al helemaal afwijkt van de standaard auteursrechten handhaving.
 13. De CCIA, die wereldwijde technologie bedrijven vertegenwoordigt, waaronder Cloudflare, Google en Facebook, waarschuwt de Amerikaanse overheid tegen "zware" auteursrechtwetten die andere landen implementeren. Deze wetten leiden tot een verhoogde aansprakelijkheid voor Amerikaanse bedrijven en creëren een steeds vijandiger omgeving waarin zij kunnen opereren. Om de altijd aanwezige dreiging van internet piraterij tegen te gaan, versterken landen over de hele wereld hun auteursrechtwetten. Deze nieuwe regels zijn bedoeld om copyright-houders te helpen, vaak door nieuwe verplichtingen en beperkingen te creëren voor internet service providers die toegang verstrekken tot- of hosten van- inbreuk makend materiaal. Veel bedrijven in Silicon Valley zijn niet blij met deze ontwikkelingen. Deze week stuurde de Computer & Communications Industry Association (CCIA), die Amazon, Cloudflare, Facebook en Google als leden bevat, een duidelijke waarschuwing naar de Amerikaanse regering. De inzending, ingediend bij de US Trade Representative ( USTR ) als aanvulling op het Special 301-rapport 2019, belicht een aantal "belastende" auteursrechtwetten en -voorschriften. De CCIA schrijft dat buitenlandse landen in toenemende mate vatbaar zijn voor het opleggen van lastige regelgeving inzake intellectueel eigendom, gericht op Amerikaanse internetbedrijven. Deze landen volgen wetgeving die nadelige gevolgen heeft voor Amerikaanse internetplatforms en online- clouddiensten. De technologie bedrijven ondersteunen een sterk systeem van intellectuele eigendom, maar merken op dat dit de behoeften van alle deelnemers moet weerspiegelen, inclusief die in de distributie ketens. Dit is niet wat CCIA op dit moment ervaart. De Europese Unie en afzonderlijke landen, waaronder Australië, Griekenland, Italië en Oekraïne, creëren nieuwe regels die de activiteiten van Amerikaanse bedrijven in het buitenland schaden. Met name als het gaat om aansprakelijkheid voor inbreuk op het auteursrecht. De CCIA schrijft dat Amerikaanse bedrijven die als online intermediair optreden, worden geconfronteerd met een steeds vijandiger wordende omgeving op verschillende internationale markten. Dit bemoeilijkt Amerikaanse internetbedrijven om hun diensten in het buitenland uit te breiden. Deze ongunstige omstandigheden manifesteren zich door gerechtelijke uitspraken en nieuwe auteursrechtelijke voorschriften, die afwijken van wereldwijde normen inzake intermediaire verantwoordelijkheid. In sommige gevallen is het heel duidelijk dat deze nieuwe regels zijn opgesteld om specifiek Amerikaanse bedrijven te slachtofferen. De technologie bedrijven noemen de opinie van de EU-auteursrecht rapporteur Axel Voss eerder deze week, waar hij artikel 13 beschouwde als een verdediging tegen grote Amerikaanse platforms. CCIA maakt hier bezwaar tegen en stelt dat artikel 13 de vaste rechtspositie verstoort, internetplatforms direct aansprakelijk stelt voor de acties van internet gebruikers en onwerkbare filtermandaten vereist, evenals geautomatiseerde Notice-And-Stay-Down procedures. De CCIA waarschuwt dat indien aangenomen, de richtlijn deze langdurige aansprakelijkheid bescherming drastisch zou verzwakken en veel moderne dienstverleners uitsluiten van haar bescherming. Artikel 13 is slechts één van een groeiend aantal bedreigingen voor de regelgeving waarvan de CCIA meent dat het schadelijk is voor haar leden. Het waarschuwt ook tegen een nieuwe Australische wet, die het mogelijk maakt om zoekmachines te verplichten om sites te blokkeren die vermoedelijk piraterij faciliteren. Dit kan leiden tot over blokkering, waarschuwt de groep. In Oekraïne legt een herzien artikel van de lokale auteursrechtwet 24 en 48 uurs straftijden op voor internetdiensten. Als ze gerapporteerde auteursrecht inbreuken niet binnen die periode verwijderen, kunnen ze aansprakelijk worden gesteld. Dit kan met name problematisch zijn voor kleine diensten met beperkte middelen. De CCIA schrijft dat deze deadline haalbaar kan zijn voor sommige grotere platforms die hele afdelingen kunnen laten werken aan takedown naleving, maar de markttoegang voor kleinere bedrijven en startups effectief zal ontkennen, en is niet consistent met de 'snelle' standaard onder de Amerikaanse auteursrechtwetgeving. Over het algemeen wijst de USTR op tekortkomingen in de bescherming van buitenlandse auteursrechten in hun jaarlijkse lijst, maar de technologie bedrijven dringen er bij de Amerikaanse regering op aan de keerzijde van de medaille niet te negeren. CCIA concludeert dat de USTR de bezorgdheid van Amerikaanse internetdiensten moet erkennen die niet alleen over intellectueel eigendom beschikken en de bescherming waarderen, maar ook vertrouwen op voorzieningen die innovatie mogelijk maken en die het digitale tijdperk weerspiegelen," concludeert CCIA. Toon volledig nieuwsbericht
 14. De CCIA, die wereldwijde technologie bedrijven vertegenwoordigt, waaronder Cloudflare, Google en Facebook, waarschuwt de Amerikaanse overheid tegen "zware" auteursrechtwetten die andere landen implementeren. Deze wetten leiden tot een verhoogde aansprakelijkheid voor Amerikaanse bedrijven en creëren een steeds vijandiger omgeving waarin zij kunnen opereren. Om de altijd aanwezige dreiging van internet piraterij tegen te gaan, versterken landen over de hele wereld hun auteursrechtwetten. Deze nieuwe regels zijn bedoeld om copyright-houders te helpen, vaak door nieuwe verplichtingen en beperkingen te creëren voor internet service providers die toegang verstrekken tot- of hosten van- inbreuk makend materiaal. Veel bedrijven in Silicon Valley zijn niet blij met deze ontwikkelingen. Deze week stuurde de Computer & Communications Industry Association (CCIA), die Amazon, Cloudflare, Facebook en Google als leden bevat, een duidelijke waarschuwing naar de Amerikaanse regering. De inzending, ingediend bij de US Trade Representative ( USTR ) als aanvulling op het Special 301-rapport 2019, belicht een aantal "belastende" auteursrechtwetten en -voorschriften. De CCIA schrijft dat buitenlandse landen in toenemende mate vatbaar zijn voor het opleggen van lastige regelgeving inzake intellectueel eigendom, gericht op Amerikaanse internetbedrijven. Deze landen volgen wetgeving die nadelige gevolgen heeft voor Amerikaanse internetplatforms en online- clouddiensten. De technologie bedrijven ondersteunen een sterk systeem van intellectuele eigendom, maar merken op dat dit de behoeften van alle deelnemers moet weerspiegelen, inclusief die in de distributie ketens. Dit is niet wat CCIA op dit moment ervaart. De Europese Unie en afzonderlijke landen, waaronder Australië, Griekenland, Italië en Oekraïne, creëren nieuwe regels die de activiteiten van Amerikaanse bedrijven in het buitenland schaden. Met name als het gaat om aansprakelijkheid voor inbreuk op het auteursrecht. De CCIA schrijft dat Amerikaanse bedrijven die als online intermediair optreden, worden geconfronteerd met een steeds vijandiger wordende omgeving op verschillende internationale markten. Dit bemoeilijkt Amerikaanse internetbedrijven om hun diensten in het buitenland uit te breiden. Deze ongunstige omstandigheden manifesteren zich door gerechtelijke uitspraken en nieuwe auteursrechtelijke voorschriften, die afwijken van wereldwijde normen inzake intermediaire verantwoordelijkheid. In sommige gevallen is het heel duidelijk dat deze nieuwe regels zijn opgesteld om specifiek Amerikaanse bedrijven te slachtofferen. De technologie bedrijven noemen de opinie van de EU-auteursrecht rapporteur Axel Voss eerder deze week, waar hij artikel 13 beschouwde als een verdediging tegen grote Amerikaanse platforms. CCIA maakt hier bezwaar tegen en stelt dat artikel 13 de vaste rechtspositie verstoort, internetplatforms direct aansprakelijk stelt voor de acties van internet gebruikers en onwerkbare filtermandaten vereist, evenals geautomatiseerde Notice-And-Stay-Down procedures. De CCIA waarschuwt dat indien aangenomen, de richtlijn deze langdurige aansprakelijkheid bescherming drastisch zou verzwakken en veel moderne dienstverleners uitsluiten van haar bescherming. Artikel 13 is slechts één van een groeiend aantal bedreigingen voor de regelgeving waarvan de CCIA meent dat het schadelijk is voor haar leden. Het waarschuwt ook tegen een nieuwe Australische wet, die het mogelijk maakt om zoekmachines te verplichten om sites te blokkeren die vermoedelijk piraterij faciliteren. Dit kan leiden tot over blokkering, waarschuwt de groep. In Oekraïne legt een herzien artikel van de lokale auteursrechtwet 24 en 48 uurs straftijden op voor internetdiensten. Als ze gerapporteerde auteursrecht inbreuken niet binnen die periode verwijderen, kunnen ze aansprakelijk worden gesteld. Dit kan met name problematisch zijn voor kleine diensten met beperkte middelen. De CCIA schrijft dat deze deadline haalbaar kan zijn voor sommige grotere platforms die hele afdelingen kunnen laten werken aan takedown naleving, maar de markttoegang voor kleinere bedrijven en startups effectief zal ontkennen, en is niet consistent met de 'snelle' standaard onder de Amerikaanse auteursrechtwetgeving. Over het algemeen wijst de USTR op tekortkomingen in de bescherming van buitenlandse auteursrechten in hun jaarlijkse lijst, maar de technologie bedrijven dringen er bij de Amerikaanse regering op aan de keerzijde van de medaille niet te negeren. CCIA concludeert dat de USTR de bezorgdheid van Amerikaanse internetdiensten moet erkennen die niet alleen over intellectueel eigendom beschikken en de bescherming waarderen, maar ook vertrouwen op voorzieningen die innovatie mogelijk maken en die het digitale tijdperk weerspiegelen," concludeert CCIA.
 15. Drifter

  Opera-browser komt met gratis VPN functie in Android

  Het enige verschil met bijv. PIA is dat de VPN in de Computer browser van Opera je IP-adres verandert waardoor je ten dele anoniem kan surfen op het web en wat geblokkeerde sites kan bereiken die anders niet toegankelijk waren. Ik hoop dat de Android versie uitgebreider wordt en meer in de buurt komt van de betaalde VPN.
 16. Opera kwam op 7 Februari met een spannende nieuws mededeling, dat ze zijn begonnen met het testen van hun nieuwe ingebouwde browser VPN (Virtual Private Network) functie in de Opera Android-browser. Een groot aantal Beta-gebruikers over de hele wereld mogen de gratis, onbeperkte en niet-log-VPN-functie testen. Deze opwindende nieuwe functie in Opera voor Android is ontworpen om meer controle en privacy te bieden bij het browsen. Je hoeft niet langer afzonderlijke, betaalde apps te downloaden om het browsen te beschermen wanneer je gebruik maakt van openbare wifi, tik je gewoon op "Instellingen" in je Opera-browser en activeer je VPN. Opera was de eerste grote browsermaker die een onbeperkte en gratis VPN in de desktopbrowser integreerde. Deze functie werd al snel enorm gewaardeerd door miljoenen van onze gebruikers over de hele wereld. Nu willen ze diezelfde ervaring naar hun mobiele browser brengen. Het browserteam Opera voor Android mikt hoog: ze willen de beste mobiele browser op de markt hebben en bieden daarmee een krachtige tool die je controle geeft over hoe je op internet surft. Opera heeft een traditie van innovatie. Ze werken continue aan nieuwe functies die je online ervaring kunnen verbeteren. Meest recent hebben ze de cookie dialoog blokker geïntroduceerd, die hinderlijke pop-ups blokkeert die op websites worden weergegeven en die om je toestemming vragen voordat je toegang tot de site kunt krijgen. De ingebouwde VPN is de volgende functie die volgens hun mening de online ervaring en veiligheid zal verbeteren. Zodra je de functie inschakelt, vervangt de VPN jouw IP-adres door een virtueel IP-adres. Dit maakt het moeilijker voor websites om jouw locatie te volgen en je apparaat te identificeren. In het menu kan je een locatie instellen op Optimaal, Azië, Europa, Amerika. Bovendien heeft hun VPN een niet-log-service, wat betekent dat ze geen informatie verzamelen die via de netwerkservers loopt. Hiermee worden je privégegevens beschermd tegen indringers wanneer je verbonden bent met een openbaar Wi-Fi-netwerk. De tests voor de ingebouwde VPN gaan nog wel even duren, maar in de komende tijd zal Opera geleidelijk de groep testers groter maken. Toon volledig nieuwsbericht
 17. Drifter

  Hoera! Rechter zegt nee tegen "download boete"

  Dutch FilmWorks verzamelde de ip-adressen die op het torrent netwerk te vinden waren bij downloads van 'The Hitman’s Bodyguard', een film die Dutch Filmworks heeft uitgegeven. Dat verzamelen werd gedaan door het Duitse bedrijf Tecxipio GmbH in de periode 21 december 2017 tot en met 2 februari 2018. Uit de duizenden verzamelde ip-adressen filterde het bedrijf er 377, die door Ziggo waren uitgegeven.
 18. Drifter

  Hoera! Rechter zegt nee tegen "download boete"

  Ziggo heeft af en toe eigenaardigheden waar afnemers/gebruikers niet altijd even vrolijk van worden, maar ze verdienen nu een schouderklopje voor hun vasthoudendheid en de Rechter mag best een Anonieme schenking krijgen in de vorm van een enorme bos bloemen.
 19. Drifter

  Hallo! ...waar ga ik eigenlijk?

  Het gaat natuurlijk om wat er geleverd wordt aan torrents wat een site aantrekkelijk maakt en niet het uiterlijk van de website. Bovendien was de 1e BitTorrent cliënt ontwikkeld door Bram Cohen in 2001. Er bestaan ook torrentsites die volledig Free zijn en dus geen deel verplichting hebben en er is altijd nog de mogelijkheid om van Torrents over te stappen naar Binaries (NZB) en de bestanden met gebruikmaking van een Payserver van Nieuwsgroepen te downloaden.
 20. Opera kwam op 7 Februari met een spannende nieuws mededeling, dat ze zijn begonnen met het testen van hun nieuwe ingebouwde browser VPN (Virtual Private Network) functie in de Opera Android-browser. Een groot aantal Beta-gebruikers over de hele wereld mogen de gratis, onbeperkte en niet-log-VPN-functie testen. Deze opwindende nieuwe functie in Opera voor Android is ontworpen om meer controle en privacy te bieden bij het browsen. Je hoeft niet langer afzonderlijke, betaalde apps te downloaden om het browsen te beschermen wanneer je gebruik maakt van openbare wifi, tik je gewoon op "Instellingen" in je Opera-browser en activeer je VPN. Opera was de eerste grote browsermaker die een onbeperkte en gratis VPN in de desktopbrowser integreerde. Deze functie werd al snel enorm gewaardeerd door miljoenen van onze gebruikers over de hele wereld. Nu willen ze diezelfde ervaring naar hun mobiele browser brengen. Het browserteam Opera voor Android mikt hoog: ze willen de beste mobiele browser op de markt hebben en bieden daarmee een krachtige tool die je controle geeft over hoe je op internet surft. Opera heeft een traditie van innovatie. Ze werken continue aan nieuwe functies die je online ervaring kunnen verbeteren. Meest recent hebben ze de cookie dialoog blokker geïntroduceerd, die hinderlijke pop-ups blokkeert die op websites worden weergegeven en die om je toestemming vragen voordat je toegang tot de site kunt krijgen. De ingebouwde VPN is de volgende functie die volgens hun mening de online ervaring en veiligheid zal verbeteren. Zodra je de functie inschakelt, vervangt de VPN jouw IP-adres door een virtueel IP-adres. Dit maakt het moeilijker voor websites om jouw locatie te volgen en je apparaat te identificeren. In het menu kan je een locatie instellen op Optimaal, Azië, Europa, Amerika. Bovendien heeft hun VPN een niet-log-service, wat betekent dat ze geen informatie verzamelen die via de netwerkservers loopt. Hiermee worden je privégegevens beschermd tegen indringers wanneer je verbonden bent met een openbaar Wi-Fi-netwerk. De tests voor de ingebouwde VPN gaan nog wel even duren, maar in de komende tijd zal Opera geleidelijk de groep testers groter maken.
 21. Drifter

  Eigen Netflix maken

  Dat had ik in mijn voorgaande antwoord eigenlijk al vermeld maar ter verduidelijking; Netflix streaming films werden oorspronkelijk gecodeerd met behulp van WMV3 en WMA-formaten, maar ze maken nu gebruik van Microsoft Silverlight technologie en VC-1(Wikipedia VC-1 omschrijving) vergevorderde profiel-codering met PlayReady DRM (Digital Rights Management).
 22. Drifter

  Eigen Netflix maken

  Netflix maakt gebruik van Microsoft Silverlight technologie en VC-1 vergevorderde profiel-codering met PlayReady DRM (Digital Rights Management). Wanneer Plex op een Windows 10 PC is geïnstalleerd kunnen de Netflix films en series gewoon afgespeeld worden zonder dat de bestanden geconverteerd hoeven te worden, als Microsoft Silverlight daar ook op geïnstalleerd is.
 23. Drifter

  Eigen Netflix maken

  Plex is in feite software met een ingebouwde mediaspeler waar nagenoeg alle codecs inzitten om alle bestandsformaten mee af te kunnen spelen, dus omzetten zal niet nodig zijn. Een goede en uitvoerige (installatie) Handleiding kan je vinden onder deze link
 24. Drifter

  Eigen Netflix maken

  Hallo Rikkie, Als je een Netflix account hebt kan je de meeste films of series ook downloaden op een manier die door Netflix zelf beschikbaar is gemaakt en die dan logischerwijs ook gewoon beschikbaar zijn voor de hele familie. Uitleg over die mogelijkheden staan onder deze link Als je met jouw vraag doelt op illegaal downloaden, maar de bestanden niet thuis op een harde schijf wil hebben, dan zal je de mogelijkheden voor opslag moeten zoeken in de Cloud met bijv. Dropbox of Google Drive of OneDrive en dan streamen met gebruik van Kodi (https://kodi.tv) of Plex (https://www.plex.tv/nl/) of je moet alles op een externe server opslaan met exclusieve toegang en voldoende schijfruimte. Beide mogelijkheden brengen uiteraard ook de nodige kosten met zich mee die afhankelijk zal zijn van de hoeveelheid opslag.
×