Spring naar bijdragen

Trizomu

Full members
  • Aantal bijdragen

    1.570
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Aantal dagen beste content

    55

Nieuwsbericht Reacties geplaatst door Trizomu

  1. Op 2-9-2022 om 17:55 zei Deero:

    In download land wordt het ook helaas steeds minder

    Het kan zijn dat dit zo is voor een bepaald soort films maar indien ik echt de nieuwste films zou willen zien of ........ dan is dat soms reeds mogelijk voor die op de Europese Netflixen zijn en dan kan het zelfs gebeuren dat het met beschikbaarheid is van Nederlandstalige ondertitels, en dan spreek ik niet dat de film en de ondertitels van bedenkelijke kwaliteit zijn maar even goed als dvd of blue ray

    • Bedankt 1
  2. Ik heb het eens drie jaar gebruikt en was er wel tevreden over, echter .... mijn Nas was niet meer lokaal bereikbaar en heb dat nooit kunnen oplossen dus moest ik steeds PIA uitschakelen indien ik mijn NAS wilde bereiken via een paar programma's. Het kan één of andere instelling geweest zijn die niet juist stond of het zou aan mijn router/modem (Telenet België) moeten gelegen hebben. Ik heb een tijdje er aan gedacht om het opnieuw aan te schaffen maar daar ik niet via PayPal (problemen mee gehad) of via een creditkaard (heb ik niet en ook niet nodig) kan betalen ben ik van het idee afgestapt, voeger was het wel mogelijk om via bankcontact te betalen maar dat is dus nu ook niet meer mogelijk. 

    1230691094_Schermafbeelding2022-07-30215301.jpg.a6a5bfa3f735b46b27938eb3f4e8d3be.jpg

    Maar voor wie het wel zou willen gebruiken kan ik het zeker aanraden. Prima VPN 👍👍👌

  3. Ik heb de hele reeks, die er is tot nu toe, van de Fantastic Beasts: ......  gezien en persoonlijk gezien vindt ik ze beter dan de Harry Potter films. Eén personage springt er voor mij uit en dat is de sullige Engelsman Newt Scamander, ieder zijn smaak maar ik vind dat deze rol fantastisch gespeeld is door de Britse acteur Eddie Redmayne. Ik zit zelfs vol ongeduld te wachten op deel 4 en de eventuele volgende delen. 👍

  4. Ik weet nog goed toen ik mijn eerste 8088 pc kocht, moest echt die kopen op afbetaling toen en ik dacht dat dat toen lag op 40 duizend Belgische frank (indien men dat zou omrekenen naar nu dat het een veelvoud zou zijn), en het nog steeds werkzaam staan. Trouwens iedere pc die ik van dan af heb gekocht heb ik nog steeds en allemaal werkzaam, al is het soms moeilijk om wisselstukken te vinden indien er iets stukgaat (originele dan wel). Uit nostalgie start ik nog wel eens er één op, jezus christus toen was het nog met die reuze floppy's, en ik moet zeggen dat de kennis van MS-Dos serieus achteruit gegaan is. 

  5. Ik gebruik reeds jaren de free en premium( 😁 )  versie van Any Video Converter, en krijg op vrij regelmatige basis updates, voor het downloaden van muziek die in de reguliere handel niet te verkrijgen is. Ik ben met programma eigenlijk nog geen problemen tegengekomen buiten dat YouTube iets aanpast zodat het downloaden niet meer gaat maar dit is vrij snel verholpen. Het enige waar ik een probleempje mee heb, al is het niet echt een probleem maar meer een ongemak, is dat bij het converteren naar mp3 niet de originele naam genomen wordt zodat ik later de onnodige bijgevoegde letters en of cijfers handmatig moet verwijderen. Maar daar heb ik een oplossing voor in de vorm van YouTubeVideoDownloaderPro ( 😁 ) waarmee ik de video download (en de originele naam behoud) om die daarna in Any Video Converter te importeren en om te zetten naar mp3, terwijl de conversie bezig is ben ik tot wel 4 andere muziekvideo's aan het downloaden met YouTubeVideoDownloaderPro (die volgens mij sneller is, althans dat is mijn ervaring). Eenmaal de conversie naar mp3 klaar is in Any Video Converter hoef ik nu niet meer de mp3 naam aan te passen. Ik weet dat sommige zullen zeggen of denken waarom 2 programma's gebruiken dit is toch onnodig, maar deze werkwijze laat me toe om sneller te downloaden en te werken als het gaat over meerdere tientallen bestanden.

    Bij YouTubeVideoDownloaderPro moet ik opmerken dat dit geen gratis versie is, de Emoji zegt wel genoeg denk ik, de free versie het de beperking dat men niet een veelvoud aan bestanden kan downloaden per dag.

    • Leuk 1
  6. citaat uit nieuwsbericht: VBS of Virtualization-Based Security zorgt ook voor de nodige controverse. Dit is geen probleem voor gebruikers die een upgrade doen vanuit Windows 10, maar het zal standaard ingeschakeld worden voor pc's die uit de doos met Windows 11 komen. Het zorgt immers voor een daling in het aantal frame-rates, wat slecht nieuws is voor gamers. Dit draagt bij aan de verwarring rond de komst van Windows 11.

    Niet alleen dit is een probleem maar ook het gebruik van een ssd zou op W11 een probleem hebben, zoals ik de laatste tijd op Tweakers lees zou er ook een prestatie probleem met ssd's vormen in sommige gevallen die zouden een terugval in de prestatie kennen tussen de 20% tot 40%. Tot zolang mijn pc's nog voldoen aan mijn eisen van werkzaam zijn en beveiligd zijn vindt ik persoonlijk dat ik niet hoef over te stappen naar nieuwe hardware omdat W11 uitkomt, tegen de tijd dat W10 aan het einde is van zijn leven als OS (2025) zullen deze toch aan vervanging toe zijn als er al niet een bijkomende verlegde ondersteuning komt voor W10. Zelfs de pc's in het bedrijf die voorzien zijn van een TPM 2.0 module zullen niet voor het EOL van W10 overgaan naar W11, tegen het EOL van W10 zullen er wel reeds veel kinderziektes uit het W11 OS zijn gehaald en kunnen doorgaan als stabiel genoeg om om te schakelen in het bedrijf.

  7. Wat ik gebruik tegen tracking, misschien een beetje overkill? Ghostery - Pivacy Badger - uBlock Origin - Adblock Plus - ClearURLs Add-on - (belangrijk voor mij) Facebook Container en Kaspersky Protection die inbegrepen is in mijn abbo van Kaspersky Total Security. Misschien offtopic tegen tracking maar ik heb/gebruik ook No Coin, die slaat wel héél zelden aan. Dat is zowat ik gebruik op Firefox, op Edge iets minder maar veel verschil maakt dat niet en ze zijn identiek aan diegene die ik gebruik in FF. En, indien ik mijn vpn gebruik helpt die natuurlijk ook al veel.

    • Bedankt 1
  8. even een update toevoegen aan wat ik neer pende aan mijn vorige post.

    Windows 11 vereist wel TPM 2.0 en minimaal Ryzen 2000 of 8e generatie Intel Core

    De aanwezigheid van TPM 2.0 is toch vereist voor de installatie van Windows 11, dat bevestigt Microsoft. Ook moet een processor gebruikt worden die op een lijst van ondersteunde modellen staat. De Ryzen 1000-serie komt daardoor niet in aanmerking.

    Meer lezen kan via de volgende link Losse TPM-chip niet verplicht; integratie in cpu's en bios   

  9. NIET TE VERGETEN : niet iedere Windows 10 gebruiker kan en zal kunnen gebruik maken van de gratis update, de desktop/laptop dient TPM 1.2 te ondersteunen voor W11 zich laat installeren. Het probleem is dat sommige pc's voor de gewone gebruiker dit niet ondersteunen en indien de vermelding in de bios wel aanwezig is kan deze niet ingeschakeld worden doordat de TPM chip niet aanwezig is op het moederbord. Hierdoor dreigen pc's met W10 de nieuwe XP pc's te worden. Lees meer hierover Windows 11 vereist geen TPM 2.0 / Microsoft maakt Windows 11 eind dit jaar als gratis upgrade beschikbaar Ook apparaten zonder TPM-chip kunnen dit ondersteunen met firmware-implementaties zoals AMD's fTPM en Intels PTT.    

    Wil u nakijken of u systeem geschikt is dan kan dat met de PC Health Check app  die te vinden is onderaan de volgende pagina  Introducing Windows 11

    Let hierbij op dat dit appje niet altijd de juiste info geeft en NIET zegt waarom de pc niet geschikt is voor W11.

    • Leuk 1
  10. Het mogen dan misschien de beste (?) grafische kaarten voor het gamen zijn maar men is er niets mee omdat ze zowat in praktijk niet of zéér weinig beschikbaar zijn, en als er al beschikbaar komen worden die meteen met meerdere tegelijk opgekocht om daarna voor het dubbele of drie (misschien wel meer) door verkocht te worden aan de gewone man. Nvidea communiceert dan wel dat er softwarematig restricties doorgevoerd worden om het minen van bitcoins minder aantrekkelijk te maken met deze kaarten maar laten dan (onbewust misschien) wel een beta driver lekken waarmee dit te omzeilen is.

    Gerucht: RTX 3080 Ti ligt op 26 mei in de winkels

    Opnieuw zijn er geruchten opgedoken over de aankondiging van de RTX 3080 Ti. De videokaart zou 18 mei worden aangekondigd en op 26 mei in de winkels liggen. Eerder lekte er al specificaties van de gpu. Nvidia heeft nog niets bevestigd.

    Al een aantal weken gaan er geruchten rond over de komst van de RTX 3080 Ti. Dit keer komt het bericht via IThome, de videokaart wordt volgens een tip op 18 mei aangekondigd. Vervolgens mogen op 25 mei de reviews online komen en ligt de kaart 26 mei in de winkels volgens de tipgever.

    Eerder verschenen er al foto's van een pallet met MSI GeForce RTX 3080 Ti 12GB-videokaarten. De gpu's zouden onderweg zijn naar een distributiecentrum in de Verenigde Staten. De RTX 3080 Ti werd samen met een nieuwe voorraad RTX 3090- en RTX 3080-videokaarten verscheept.

    Naast de nieuwe videokaart zou Nvidia ook aan nieuwe driver werken waarmee de prestaties voor het minen van crytpovaluta wordt beperkt. Mogelijk bevat de RTX 3080 Ti deze nieuwe hashrate limiter. Volgens de geruchten krijgt de hele 30-serie een revisie waarmee het minen beperkt moet worden. Bron: https://tweakers.net/nieuws/180978/gerucht-rtx-3080-ti-ligt-op-26-mei-in-de-winkels.html

    Het is blijkbaar zo dat provisionele miners het zelfs de moeite waard vinden om programmeurs in dienst te nemen om aangepaste drivers te schrijven die de restricties van de originele drivers omzeilen. De kosten om een aangepaste driver te laten programeren mogen dan hoog zijn maar deze verdiend men terug door het opnieuw beschikbaar zijn van de volle kracht van de kaarten. En ja, er zijn aangepaste kaarten beschikbaar voor miners maar die hebben geen media uitgangen beschikbaar zodat ze weeral niet interessant zijn voor miners omdat die dan niet tweedehands kunnen doorverkocht worden naar gamers.

    Ik ben zelf in het bezit van een Titan RTX, kost stukken van geld - maar nodig voor werkzaamheden, en merk dat mijn zoon hier met gemak gebruik kan van maken om op volle settings te gamen (hoewel deze daar niet echt voor geschikt is).

     

     

     

  11. 3 minuten geleden zei Skeletor:

    Het was niet mijn bedoeling op uw edele delen te gaan staan, maar voor leden die minder geschoold zijn in het gehele Windows en update gebeuren is deze informatie misschien toch wel fijn om mee te krijgen, want het moge duidelijk zijn dat deze update niet voor iedere Windows 10 gebruiker noodzakelijk is. Jammer dat uw ervaring met de door mij aangehaald website niet prettig is geweest, maar nogmaals de omschrijving van het probleem waar deze update voor is, is wat hier telt.

    Er hoeft niet gemeld te worden over edele delen, dit kan eventueel in een pm en dan is het privé, iedereen weet met het beleid dat MS nu voert qua update van W10 dat men vroeg of laat deze update er door gepust wordt en het is vanuit de kant van MS niet zeker of het installatie probleem zal opgelost worden tegen de volgende updateronde van MS. Het is een probleem, zelf indien men er niet onmiddellijk last van heeft is het mogelijk dat er problemen kunnen zijn in de toekomst. Bij mij in de zaak staan vijf netwerkprinters (en ja we hebben ze nodig omdat we bepaalde dingen moeten kunnen afprinten om te zien hoe ze er op papier uitzien - op het scherm is het altijd mooier - en om bepaalde documenten af te drukken die in het archief moeten belanden). Nogmaals, het was de bedoeling om een omweg te bieden als mogelijke en meest waarschijnlijke oplossing niet voor iets anders. Indien het ter verduidelijking zou geweest zijn van de update zou ik wel gezegd hebben waarvoor die zou dienen, trouwens over gewone updates geef ik normaal geen melding - en uitleg - enkel een mogelijke oplossing indien er een probleem zou zijn met een bepaalde update.

    Deze zaak is afgehandeld voor mij.

  12. 2 uur geleden zei Skeletor:

    Misschien is het handig om even te vermelden waar deze update precies voor bedoeld is, namelijk dat de nieuwe update KB5001649 het print probleem wat al even speelt echt moet oplossen.

    Microsoft heeft gisteravond opnieuw een tussentijdse (out of band) update uitgebracht voor Windows 10 versies 20H2, 2004 en 1909. Updates KB5001649 (versie 20H2 en 2004) en KB5001648 (versie 1909) moeten de aanhoudende printproblemen in Windows 10 nu definitief oplossen.

    Op de website van GratisSoftware.nl staat een duidelijke omschrijving van dit probleem en de oplossing indien je ook daadwerkelijk deze print problemen ondervindt.

    1: Indien men de update geïnstalleerd heeft en dan in de geschiedenis kijkt van de update en daar de link volg van de update ziet men direct waar voor ze dient 2: indien men even de update Googelt weet men meteen eveneens waar de update voor dient, dit dan van een officieel kanaal (en sorry dat ik het zeg, en niet van een site die nogal dubieus is en waar ik ion het verleden nogal een problemen mee gehad heb qua software die ik via hun verkreeg die enorm veel bloadware en spyware bevatte) daarom is het altijd beter wat het dingen betreft zoals deze om informatie te bekomen via de officiële kanalen. Het doel was om een oplossing voor het probleem te geven, niet om uit te leggen waarvoor de update dient.

  13. Allereerst mijn verontschuldigingen voor het misschien niet op de juiste plaats plaatsen van het volgende bericht:

    Mensen die een probleem zouden ondervinden met het updaten van hun pc/laptop in verband met KB5001649 en een foutcode krijgen is er geen oplossing momenteel beschikbaar vanuit MS via de gebruikelijke Windows update kanaal, er is wel een omweg beschikbaar en dat is deze update KB5001649 handmatig installeren. Waar is die te vinden? Wel op de volgende link update KB5001649 , kijk wel dat u de voor u juiste download - voor de meeste mensen zal dat de voorlaatste zijn. De downloadknop staat aan de rechtse zijde, eens u daar op geklikt heeft volgt u de aangegeven aanwijzingen. Het vraag even de nodige tijd maar als alles verloopt zoals het zou moeten zijn zal er gevraagd worden om u pc/laptop te herstarten waarna alles opgelost is en u het kan nakijken in U Windows update.  

  14. Update 16/02/2021

    Vandaag heb ik de volgende mail van LastPass mogen ontvangen betreffebde aanpassingen die zouden gebeuren omstreeks begin maart.

    We maken een aantal veranderingen in LastPass Free. We vinden het geweldig om deel uit te maken van de beveiligingsroutines van meer dan 20 miljoen gebruikers over de hele wereld. Omdat onze gemeenschap blijft groeien, moeten we ons aanbod aanpassen om gelijke tred te houden met de voortdurend evoluerende digitale wereld.

    Vanaf 16 maart 2021 introduceren we enkele wijzigingen in onze LastPass Free-ervaring, inclusief het aantal apparaattypes waarop gratis gebruikers LastPass kunnen gebruiken (meer details hieronder).

    In de aanloop naar deze veranderingen kunt u upgraden naar Premium tegen een tijdelijk gereduceerd tarief van $2,25 per maand, jaarlijks gefactureerd ($36 $27 /jaar).

    Wat verandert er in LastPass Free?

    Vanaf 16 maart 2021 zal LastPass Free toegang bieden op één apparaattype naar keuze. Het eerste apparaat waarmee u inlogt op of na 16 maart zal uw actieve apparaattype instellen.

    Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

     

    Wil u alle veranderingen lezen dat kan via de LastPass Support pagina Helaas wel in het Engels. 

    • Leuk 2
  15. 45 minuten geleden zei Duken:

    dat is vreemd? Eventueel kan je een applicatie excluden in de client. Maar je download snelheid via PIA is top :) Je kan nu ook lekker met Netflix gebruik maken van andere content uit andere landen idpv Nederland / Belgie.

    Beide werken nu normaal, al lijkt het iets trager te zijn maar eenmaal opgestart werken ze normaal. Trouwens twee maanden gratis gebruik zoals aangegeven in de startpost

  16. Heb meteen maar een jaar abbo afgenomen maar ik kan er wel bij vermelden dat de mailcliënt Thunderbird en mail (van W10) er niet blij mee waren, dus de les voor mij is/was indien ik mijn mails wil checken PIA dus even op non actief zetten. Voor de rest lijkt het surfen dus gewoon te gaan. De snelheidstest is ietsje anders dan dat ik gewoon ben maar voor België mag het resultaat er zijn.

    Knipsel.JPG

    Voor België is het mogelijk van te betalen via bankcontact, dit wou ik er wel even bijvermelden

  17. Op 27-1-2020 om 16:58 zei Drifter:

    Helaas staat er vandaag een artikel op Tweakers.net over Avast en dochter AVG waarvan je verwacht dat ze (beveiliging) software leveren die jou bescherming moeten bieden, maar overduidelijk ook eens een gigantische boete aan hun kont moeten krijgen.

    Avast verkoopt data van gebruikers gratis antivirussoftware onder pseudoniem

    Beveiligingsbedrijf Avast verkoopt op grote schaal gepseudonimiseerde data van gebruikers van de gratis versie aan adverteerders. Het gaat onder andere om de browse geschiedenis, die onder andere aan grote bedrijven zoals Google, Microsoft, Pepsi en McKinsey wordt verkocht.

    Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Vice en PCMag. De sites kregen documenten zoals contracten en uitgelekte data in handen. Het onderzoek komt nadat eerder al ophef ontstond over de diensten van Avast. Onder andere Mozilla verwijderde de extensie van het antivirusbedrijf en van dochterbedrijf AVG uit Firefox nadat bleek dat de add-on veel meer informatie verzamelde dan de bedoeling was. Avast reageerde daarop door te zeggen dat de data onder pseudoniem werd verzameld. Het bedrijf zei ook dat het was gestopt met de dataverzameling. Ondertussen ging het echter door met het verzamelen van gegevens via de gratis versie van de desktopvariant van de antivirussoftware.

    Bron: Tweakers.net

    Avast stopt met verkopen gebruikersdata

    Beveiligingsbedrijf Avast stopt met het verkopen van gebruikersgegevens aan bedrijven. Het bedrijf kwam eerder deze week onder vuur te liggen vanwege het verzamelen van gepseudonimiseerde data. Het bedrijf biedt excuses aan.

    In zijn blogpost biedt Vlcek zijn excuses aan. "Als ceo van Avast voel ik me persoonlijk verantwoordelijk", schrijft hij. "Mensen beschermen is onze topprioriteit en al het tegenovergestelde dat we doen, is onacceptabel." Volgens Vlcek heeft het bestuur van Avast besloten dat Jumpshot stopt met het verzamelen van data en wordt het bedrijf opgedoekt. Dat gebeurt per direct. Vlcek geeft ook uitleg over hoe hij tot deze beslissing is gekomen. Hij suggereert dat hij daar zelf mee kwam. "Toen ik zeven maanden geleden aantrad als ceo heb ik veel tijd besteed aan het herevalueren van al onze zakelijke diensten. Daarbij kwam ik tot de conclusie dat dataverzameling niet past in onze privacyprioriteiten voor 2020 en verder." Vlcek zegt dat Avast in 2015 begon met Jumpshot omdat 'cybersecurity een big data game zou worden'. Hij zegt dat het bedrijf altijd binnen de juridische kaders is gebleven en dat het zich altijd aan wetten als de AVG heeft gehouden.

    Bron: Tweakers.net

     

  18. 'Slimme Ring-deurbel sluist persoonlijke gegevens door naar adverteerders'

    De Ring, een populaire slimme deurbel waarmee je vanop afstand kan zien wie er aanbelt, zou via trackers persoonlijke data doorsturen naar adverteerders. Dit moet blijken uit onderzoek van de EFT, een Amerikaanse stichting die zich bezighoudt met online privacy en vrijheid.

    Niet het eerste privacyprobleem

     

    De Ring-app is niet de enige applicatie die op een dergelijke wijze data verzamelt over zijn gebruikers. Maar het is volgens de EFT eerder uitzonderlijk dat het voorkomt bij een commercieel product: het instapmodel van de Ring-videodeurbel kost 99 euro, het duurste model heeft een prijskaartje van bijna 500 euro. Gebruikers betalen bovendien een abonnementskost van (minstens) 30 euro per jaar.

    Voor Ring, sinds 2018 in handen van e-commercegigant Amazon, is het niet het eerste privacyprobleem - mochten de bevindingen van de EFT kloppen. Begin vorig jaar kwam de deurbel in opspraak nadat bleek dat ontwikkelaars ongestoord toegang hadden tot een grote hoeveelheid geüploade video's van gebruikers. Verder zijn Amazon en zijn dochterbedrijf in de VS recentelijk aangeklaagd door een huiseigenaar in de staat Alabama, die meent dat het apparaat door een ontwerpfout kwetsbaar is voor cyberaanvallen.

    Ring en moederbedrijf Amazon hebben nog niet op de aantijgingen van de Electronic Frontier Foundation gereageerd.

     

    Bron: Knack

     

  19. Winamp is nog altijd in gebruik bij me indien ik cd's moet rippen, wat nog zelden gebruik omdat ik nog zelden cd's koop ( dat zal de ouderdom zijn denk ik), omdat ik de mediaplayer van MS er niet echt geschikt voor vindt. Eigenlijk gebruik ik de mediaplayer nu ook niet zoveel omdat ik meer Virtual Dj gebruik om playlisten te maken die ik ook eventueel kan gebruiken indien ik ergens in een club (bij vrienden) moet/ga draaien. Jawel, op mijn 55 jarige leeftijd doe ik dat nog steeds.

  20. Update: 14 Maart 2019

    Tumblr telt 84 miljoen minder paginaweergaven per maand na weren porno

    Tumblr heeft aanzienlijk minder paginaweergaven sinds het bedrijf pornografische content weert van het platform, blijkt donderdag uit een analyse van onderzoeksbureau SimilarWeb.

    Op 17 december 2018 deed het sociale medium Tumblr pornografisch materiaal in de ban. Het platform werd veel gebruikt voor het delen van naaktbeelden en daardoor zijn het aantal paginaweergaven flink afgenomen de afgelopen maanden.

    Voor de ban had Tumblr ongeveer 521 miljoen paginaweergaven per maand en in januari waren dat er nog maar 437 miljoen per maand. Een afname van 17 procent.

    Tumblr kwam met de nieuwe regels nadat de Tumblr-app door Apple uit de App Store werd gehaald in november 2018. De app voldeed door de naaktbeelden niet aan de voorschriften van de App Store.

    bron: nu.nl

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...