Spring naar bijdragen

ScroogeMcDuck

Full members
  • Aantal bijdragen

    61
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door ScroogeMcDuck

  1. Ik heb alleen niet het idee dat de prestaties daarvan over die van een aparte chip zullen komen. Voor echt goed gamen zullen ze niet geschikt zijn. Vast beter dan de huidige GPGPU-oplossingen, maar niet geschikt.

    Ik denk op het gebied van budget laptops wel.. want daar zitten toch echt geen GTX 680m GPU's in? Alleen high-end laptop (boven 1500) hebben dedicated GPU's die een beetje vlot lopen.

    En voor echt goed gamen bouw je een desktop natuurlijk :P

  2. x264 is niet DVD compliant, wel Blu-ray compliant.

    Je zult die bestanden dus altijd moeten encoden/remuxen naar een DVD vriendelijk formaat, let er wel op dat je dit veel tijd kost en de beeld kwaliteit verpest.

    Mijn advies is om gewoon de DVD-R's te downloaden en die direct te branden, of gewoon een degelijk mediaspeler kopen die alles afspeelt wat je hem geeft.

    • Leuk 1
  3. Hoi hoi allemaal

    ik zit met een probleempje ik heb een mediaplayer gekocht .

    en wil nu films gaan downloaden met zo scherp mogelijk beeld.

    weet iemand mij uit te leggen welke bestanden ik het beste kan downloaden .

    had nu dvdrip van zo'n 1gb die zijn niet scherp .

    mijn mediaplayer speelt hd af .

    alvast bedankt voor je reactie ,

    gr joost

    Wat je moet downloaden is geheel persoonlijk, maar gezien je post ga ik ervan uit dat je 1080p rips wilt. Om de beste kwaliteit rips te krijgen is het belangrijk dat je zoekt naar een tracker/release groep die dat uploaden. Daardoor valt vrijwel altijd openbare trackers als TPB/KAT af en moet je opzoek gaan naar een private tracker. Waar je naar wilt zoeken zijn release titels zoals bijvoorbeeld:

    The Hobbit: An Unexpected Journey 2012 1080p BluRay DTS x264-NTb

    Altijd opletten dat er geen BRRIP in de titel staat, dan heb je troep. Wil je echt voor kwaliteit gaan, dan vermijd je Scene releases.

    Maar uiteindelijk zijn je eigen ogen de beste manier om te kiezen. Vandaar dat de 'goede' groepen altijd Source vs Encode screen shots in de beschrijving posten zodat je ze zelf kan vergelijken. Doen ze dat niet, dan is daar meestal een reden voor (they suck at encoding).

    Wat voor een leek de meest eenvoudige indicatie is dat je een goede kwaliteit Torrent binnensleept is de bestandsgrootte. Hoe groter de Torrent, hoe hoger de kwaliteit kun je wel stellen.

    Helaas is dit niet het geval. Het merendeel van de release groepen op openbare trackers als KAT hebben geen flauw idea hoe ze goed moeten encoden. Ze downloaden de DVD of Blu-ray en halen hem door een encoding app zonder te weten wat de settings doen. Zo zie je vaak dat een 10GB rip van zo'n groep bij verre niet zo goed is als een rip van een gerespecteerde groep waar die 'maar 8GB' is.

    Omdat blu-ray bestanden natuurlijk erg groot zijn om te downloaden kan je ook voor een middenweg kiezen en dat zijn MKV bestanden. De meeste media players kunnen met MKV bestanden overweg en qua beeld zit je op HD niveau.

    MKV is een container en zegt niets over de bestandsgrootte of beeld kwaliteit. De meeste release groepen gebruiken echter MKV waardoor je ze vaak ziet in kleinere grotes. Een Blu-ray remux kan prima in een MKV container en is dan meestal rond de 30GB. BDMV/ISO en MKV kunnen dus identieke beeld en geluid sporen bevatten.

    • Leuk 2
  4. Goedkoper wel ja, maar dan zit je wel vast aan zeer beperkte hardware playback en een CPU die XBMC niet vloeiend kan draaien als je scrapers/plugins gaat gebruiken.

    Naar mijn mening heb je minimaal een nieuwe Celeron of i3 nodig om XBMC alles te laten draaien, inclusief x264 10-bit content.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...