Spring naar bijdragen

oʞᴉlʞ

Full members
  • Aantal bijdragen

    507
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Handleiding Reacties geplaatst door oʞᴉlʞ

  1. 3 hours ago, Duken said:

    Mmmm inderdaad. Even kijken of het een tijdelijk probleem is. Anders gaan we zoeken voor een alternatief :goed:

    Ik had die covenant wel ergens anders vandaan getrokken, maar vond erg weinig hd streams in vergelijking met elysium, kzal morgen effe checken op andere pc waar ik hem ookalweer vandaan gehaald had, kan je deze handleiding iig effe updaten :D

    • Leuk 1
  2. 35 minutes ago, Rikkert. said:

    Gebruik nu Mullvad. Echter problemen met locatie. Netflix zweeds, google duits. Werkt niet helemaal fijn lol

    Tis uberhaupt een wonder dat Netflix via ze werkt dan, de meeste VPN's werkt het niet meer mee, je kan beter een Smart DNS zoals unlocator or unotelly gebruiken, kan je ook tussen landen wisselen op netflix bijvoorbeeld en je hoeft niet te connecten naar een bepaalde vpn oid.

    @Duken Tsjah, ik denk maar zo, je kan het maar beter allemaal uitproberen voordat ze blokkades erop gooien en het dan moet gaan uitzoeken, zo zie ik het zeg maar. Daarom heb ik al getest met Obfsproxy, Tor met Pluggable Transports, VPN over Tor, Van VPN naar VPN en dan naar Tor, etc, etc.

    • Haha 1
  3. Ook leuk om te testen, je kan naar proxy.sh connecten over Tor, en dan eerst naar Tor connecten met Pluggable Transport (https://www.torproject.org/docs/pluggable-transports.html.en) Om te verbergen voor je provider dat je naar Tor connect. Je kan dan dus dit doen:
    [Eigen verbinding] -> [TOR] -> [Proxy.sh VPN] -> [Internet] en dan eventueel ook weer naar Tor over de VPN omdat die al naar Tor verbonden is lol
    En dan met een anonieme gebruikers token inloggen op Proxy.sh :D Dit is volgens mij wel echt voor alle echt paranoide gebruikers, maar wel leuk om te testen vind ik :)

    • Haha 1
    • Bedankt 1
  4. 24 minutes ago, Rikkert. said:

    Ik ga de komende weken ook enkele VPN's proberen. Laat jullie weten welke, en wat ik er van vind ;)

    Misschien kun je eens kijken naar proxy.sh, dat is samen met cryptostorm.is een van de weinige met extra beveiligings features zoals een anonieme token ipv username, en enkele andere technische snufjes zoals betere encryptie methodes dan de meeste andere, alsmede de mogelijkheid tot het gebruik van obfsproxy om je VPN verkeer te verbergen voor je provider etc...

    Cryptostorm.is zou ik niet zo 1 2 3 aanraden voor Torrent gebruik, hij is echter wel handig voor ander gebruik waarbij je jezelf wilt verbergen, hij is ook verbonden met Tor bijvoorbeeld zodat als je op de VPN zit je direct Tor websites kunt bezoeken zonder zelf iets van Tor te hoeven installeren.

    EDIT: NordVPN is ook een goede, die ondersteunen ook Obfsproxy, doen ook Tor over de VPN en P2P is toegestaan, ze hebben echter geen anoniem token systeem zoals proxy.sh.

    • Leuk 1
    • Bedankt 1
  5. 3 hours ago, ShadowMaster said:

    okee top ga eens kijken bij PIA en die @revdpoel zei en dan beslissen welke ik neem, gewoon voor het onzekere een vpn nemen, ook al zeggen vele tegen mij een seedbox is ook veilig maar toch.

    Een seedbox of VPN maakt opzich geen verschil als het puur om downloaden van Torrents gaat, bij geen van deze twee opties wordt je IP verspreid.

    Het enige andere voordeel wat je haalt uit een VPN is dat je je lokatie ook kunt veranderen naar bijvoorbeeld engeland of amerika om geoblocking te voorkomen, dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld BBC iPlayer kan gebruiken vanaf een Engels IP, als je bijvoorbeeld je Tablet en/of Smartphone connect met een VPN en je gaat naar de play store krijg je andere apps te zien als je vanaf Amerika of Engeland komt. Je kan het zien als uitzendinggemist.nl, die is alleen beschikbaar vanuit nederland, in andere landen hebben ze soort gelijke diensten die ook alleen vanaf dat land beschikbaar zijn, zoals channel 4 on demand in Engeland, en als je met een Amerikaans IP naar bijvoorbeeld de website van National Geographic gaat of andere soort gelijke websites kan je ook meer aflevering ed bekijken.

  6. 6 minutes ago, Duken said:

    Volgens mij maken we het lastiger als dat het nu is. ;)

    De bekende auteurs boeren gaan actief opzoek naar downloaders. Dit doen ze door ip-adressen te achterhalen welke je kan zien in en download cliënt. Met een VPN als PIA is jou eigen ip niet zichtbaar. Maar die van de VPN provider. Welke door een legio andere worden gebruikt.

    De auteurs boer gaat hier niks mee doen, die hebben het druk zat met de 95 procent welke niet achter een vpn verbinding zitten. ^_^

    Gewoon lekker doen @revdpoel :sorcerer:

    Ja ik denk ook dat je je niet zo druk hoeft te maken om downloaden via een VPN provider, enige wat ik probeer duidelijk te maken is dat je never nooit niet weet wat een VPN provider doet en wat niet, ik maak me zelf niet zo druk om downloaden, volgens mij kan je dat gewoon doen als de VPN provider aangeeft dat het mag, en er zijn er genoeg die dat aangeven, beetje googlen en kijken hoe lang het bedrijf bestaat en klaar, volgens mij zijn 9 van de 10 van die providers wel goed te vertrouwen voor zulk soort gebruik.

  7. 5 minutes ago, Rikkert. said:

    Weet niet precies waarom, moet ik ff goed zoeken :P

    En ja het klopt, er is overal wel iets te vinden.

    Je moet zelf gewoon kijken of ze niks loggen, en daarna gewoon testen. Blocken ze bij het downloaden? Goede snelheid? Weinig ping?

     

    Maar hoe weet je of ze echt niets loggen tenzij je toegang hebt tot hun servers om het te controleren?

    En niks loggen is onzin, er is geen provider die niets logt want dan kan je ook geen problemen fixen, logs zijn nodig om problemen op te sporen dus NO LOGGING = onzin naar mijn weten. Eerste wat je doet als er problemen zijn aan een server is de logs checken om te zien wat er aan de hand is, als je niet logt kan je ook geen misbruik opsporen, als ze niet loggen weten ze ook niet wat je doet, hoe willen ze dan voorkomen dat je fraude gaat zitten plegen via hun servers etc?

    En wat loggen ze wel en niet, dat is de vraag. Maar als Provider wil je dus echt niet dat mensen gaan zitten frauderen via je servers of aanvallen uitvoeren, en dat stoppen ze zeer zeker wel, ga maar eens proberen een DDOS uit te voeren via VPN providers, dan wordt je echt zo geblocked, maar hoe doen zij dat dan als ze niets loggen? Ze zitten echt niet constant naar live verkeer te kijken daarvoor.

  8. 32 minutes ago, Rikkert. said:

    PIA schijnt gewoon goed te zijn. Alleen zijn er mensen die het niet helemaal vertrouwen omdat het een Amerikaans bedrijf is. (https://thatoneprivacysite.net/vpn-comparison-chart/ hier is het zelf een 'enemy of the internet').

    Heb er zelf geen ervaring mee. Maar ik denk dat je geen miskoop hebt, en het 'doom' denken omdat het Amerikaans is tsja.. Ik denk dat, zolang je niks in het nieuws zit of ergens tegenkomt in slecht nieuws, dat het wel goed zit ;) 

    Zelf gebruik ik Mullvad, maar die heeft problemen met locaties (google is in het Duits, Netflix in het Zweeds..)
    Dus ik ga binnenkort opzoek naar een andere.

    Niet te vertrouwen met wat? Amerikaanse bedrijven kan je niet vertrouwen omdat ze in Amerika zitten, Europese bedrijven hebben dataretentie regeltjes waar ze mee te maken hebben, van bedrijven die in panama gevestigd zitten weet je niet wie erachter zit, van geen enkele VPN weetje of ze VPSjes of Dedicated servers huren.

    En als je goed zoekt dan krijg je over alle VPN's wel wat fouts te horen, ikzelf ben wel onder de indruk van Cryptostorm.is maar die zou dan weer geleid worden door een pedofiel, maar, ze hebben nergens een hoofd kantoor, ze hebben hun eigen barebone servers, eigen gecompilde linux kernels, gebruiken de meest geavanceerde encryptie methodes, je kan via hun VPN netwerk van land X via land Y het internet op, ze werken met tokens in plaats van usernames, slaan geen klant gegevens op, je kan met bitcoins betalen en er zijn onafhankelijke resellers die tokens verkopen, waar je ook in bitcoins kan betalen.

    Ik raad het niet aan, zelfs af omdat het stout is, maar, als je echt paranoide bent en je echt veilig wil zijn moet je de verbinding van je buren hacken, gebruik maken van een USB WiFi kaart waar je het MAC adres van kan spoofen, via hun verbinding met bitcoins op Cryptostorm of een soortgelijke VPN een token aanschaffen, een amnesic incognito OS gebruiken als Tails gebruiken met een encrypted partitie waar je een wachtwoord voor verzint van 40-50 karakters kiest, welke je start vanaf een USB stick die je encrypt met een soort gelijk, maar ander wachtwoord. Maar als je alleen gaat zitten downloaden kan je naar mijn mening best gewoon een random VPN gebruiken die aangeeft dat je via hun mag downloaden en je niet zo druk maken. Wat je dan wel kan doen is eens in de zoveel tijd een nieuw account aanmaken zodat je niet alles aan 1 account hebt hangen dat MOCHT er wat fout gaan en je vind achteraf uit dat er toch logs zijn dat ze niet direct aan 1 account je hele download geschiedenis kunnen hangen ;)

    • Leuk 1
  9. 10 minutes ago, revdpoel said:

    Hoi Duke

    Ik kan met PIA dus hetzelfde wat ik nu met Tweaknews doe, downloaden. Alleen dan anoniem?
    En ik kan met PIA in het buitenland op een laptop Nederlandse tv kijken als ik Internet of WIFI heb?

    En kan ik ook Netflix kijken?

     

    Dank

    PIA is bedoeld om je IP adres op internet te veranderen naar het IP adres van een ander land idd, en tegelijk je verbinding te beveiligen doormiddel van encryptie. En door de Encryptie is het dus mogelijk om torrents etc anoniem te downloaden via de servers van je VPN provider.

    Je kan inderdaad NEderlandse TV kijken vanuit het buitenland alleen Netflix is een moeilijke, die zijn constant bezig met het blokkeren van VPN's, die proberen het gebruik tegen te gaan en veel VPN's zullen niet of nauwelijks werken met Netflix.

    Dit omdat er heel veel mensen gebruik maakte van VPN's om bij de Amerikaanse Netflix te komen, om er zeker van te zijn of PIA dit kan, kun je ze een Email sturen om het na te vragen, sommige VPN's adverteren er actief mee. Je kan er ook op googlen "Netflix VPN", dan kom je er vast een aantal tegen die ermee adverteren.
    Het is voor de VPN provider veel werk om constant om die blokkades heen te werken, maar er zijn er wel veel die het doen. Anders kom je uit bij een Smart DNS, waarbij je een alternatieve DNS server gebruikt van het bedrijf waar je een account neemt, en zij deblokkeren dan bepaalde streaming sites als Netflix automatisch als je hun DNS gebruikt. Voor dit geld hetzelfde als je googled naar "Netflix Smart DNS" kom je ze vast en zeker tegen.

    Ik heb het opgegeven om voor Netflix VPN's te gebruiken omdat het echt een moeilijke zaak werd, heb toen mijn Netflix account opgezegd en ben weer gaan downloaden, want het werkte gewoon vaker niet dan wel, paar keer geswitched van VPN en Smart DNS maar het bleef problematisch.

    • Leuk 1
  10. 19 minutes ago, Willemw said:

    De onderste schermafbeelding werkt niet? Maar mijn compliment, erg duidelijk met de pijlen en de teksten. Dank jullie

    Kan je nog eens checken? heb de handleiding aangepast en uitgebreid :D

    EDIT: Ik zie nu wat je bedoeld, ik had inderdaad de handleiding een beetje afgeraffeld aan het eind, had een slechte verbinding en was het een beetje zat, nu heb ik de missende screenshots alsnog gemaakt en toegevoegd alsmede de handleiding een beetje uitgebreid.

    • Bedankt 1
  11. 7 hours ago, Guest doordenker said:

    isis dus ook neem ik aan nu

    Isis gebruikt wel gewoon WhatsApp, als je die goed instelt is die ook altijd encrypted, dat is al gebleken dat ze WhatsApp gebruiken...
    En, je denkt toch niet dat een organisatie die miljoenen euro's en hackers in huis heeft een simpele handleiding van duken.nl nodig heeft om een applicatie als CryptoCat te gebruiken? :)

    EDIT: Wat veel mensen zich niet realiseren is dat tegenwoordig zelfs WhatsApp en ook Facebook Messenger de mogelijkheid hebben om encrypted te chatten. De reden dat ik CryptoCat uitgelegd heb is dat het een goede vervanger voor MSN en ICQ is en nog veilig ook.

    Hier een paar interessante stukjes over de encryptie in WhatsApp:

    Brazil judge briefly blocks WhatsApp over criminal case
    Brazil Arrests Facebook Executive in WhatsApp Data Access Case
    Facebook has funds frozen in Brazil in another WhatsApp encrypted data dispute
    Brazil vs. WhatsApp: Everything you need to know
    WhatsApp accused of giving terrorists 'a secret place to hide' as it refuses to hand over London attacker's messages
    London terror attacker used WhatsApp, the encrypted messaging app, before rampage
    ISIS terrorists planned Paris attacks with WhatsApp and other encrypted apps

    Let wel dat standaard als je WhatsApp installeert,  WhatsApp je gesprekken backupped naar de cloud, in de cloud zijn de berichten niet encrypted. Wil je optimaal gebruik maken van de encryptie in WhatsApp zet dit dan uit. Of gebruik Signal Private Messenger, de encryptie in WhatsApp is "geleend" van die applicatie.

    • Leuk 2
  12. 6 hours ago, Draakie said:

    Zowel wat mehmeh zegt als kliko vind ik kloppen. Doordat de toegang en de privacy van het internet momenteel aan het veranderen is komen diensten als een VPN en proxies. Met andere woorden, we zoeken naar een nieuwe oplossing omdat er vanuit de overheid een controle slag gemaakt wilt worden. 

    Maar eigenlijk zouden VPN en proxies helemaal niet nodig moeten zijn als het internet net als "vroeger" open bleef. 

    Ja, het heeft inderdaad twee kanten, maar ik ben wel van mening dat het ze niet gaat lukken alles aan banden te leggen op het internet. Ik vind het een slechte zaak dat het moet, maar een goede bijzaak vind ik dat mensen eindelijk eens (gedwongen of niet) gaan nadenken over hun privacy online.

    • Leuk 1
  13. 4 hours ago, Meh Meh said:

    Ik denk dat we over 20 jaar alleen toegang tot het internet hebben met een paspoort. Enkele zware aanslagen die zogenaamd gekoppeld zijn aan het vrije internet, zullen alles in beweging zetten.
    Momenteel zijn online grenzen fictief, vrijheid is relatief. Alles zal veranderen... Het ISO (TCP/IP) model zal worden aangepast. Lach mij nu uit, kom over 20 jaar terug en bekijk deze post dan nog eens.

    Ach, dat dachten ze 10, 20 jaar geleden ook dat we nu meer gecontroleerd internet zouden hebben, maar het feit is dat gebruik van VPN's, proxies en andere manieren om "anoniem" te blijven meer mainstream geworden zijn. Het is makkelijker geworden om encryptie te gebruiken, er zijn ook meer mensen die tegenwoordig encryptie gebruiken dan 10-20 jaar terug. Er zullen altijd landen zijn waar ze geen invloed op hebben of weinig invloed, je ziet ook dat die VPN en veilige email diensten steeds meer naar azie en zuid amerika verplaatsen, buiten het bereik van USA/UK/EU. Ze hebben geen invloed op de wet overal, ze kunnen niet elk land dwingen om alles zomaar voor ze te doen.

    • Leuk 1
  14. On 7/14/2017 at 11:55 AM, Guest Max2theMax said:

    Zijn er in Nederland al boetes uitgedeeld aan particulieren voor het gebruik van PopcornTime zonder VPN? Ik heb nog niemand in mijn omgeving gehoord die een boete heeft gehad in Nederland. Ik weet wel van een collega uit Duitsland dat hij een boete heeft moeten betalen van meer dan €2K. Klopt het dat in Nederland de gebruiker méér beschermd is door privacy-wetten, dan in andere landen zoals Duitsland? Hierdoor zou de filmindustrie of een andere piraterij-opspoorder in Nederland meer moeite hebben om IP-adressen te achterhalen?

    Njah, enige wat ik kan zeggen uit mijn ervaring uit de tijd dat mijn werk oa. bestond uit het beantwoorden van de emails in de abuse box van een grote ISP, is dat er de hele dag constant meldingen binnen komen over mensen die torrents aan het downloaden zijn. Deze worden automatisch gegenereerd, ze vissen die IP adressen uit de torrents zelf als mensen aan het downloaden en/of uploaden zijn, vervolgens kijken ze automatisch van welke provider dat ip is, en sturen een automatisch bericht uit met als melding dat er illegale content gedownload wordt met de vraag of ze daar wat aan willen doen. Momenteel doen ze er niets mee, maar ga er maar vanuit dat als je iets met Torrents doet, of het nou Popcorn time is of wat anders, jouw providers heeft al lang meerdere meldingen over je gehad. Momenteel worden die emails allemaal genegeerd door alle providers, maar ze krijgen die meldingen/waarschuwingen daadwerkelijk wel binnen constant. Je vraag is nu eigenlijk, hoe lang kan ik doorgaan met deze content te downloaden zonder dat mijn ISP/overheid er wat aan doet. Dat kan dus totdat ze ergens besluiten downloaders aan te pakken. Met andere woorden, je kan beter voor die tijd al zorgen dat je je eigen ip niet meer verspreid via torrents.

    • Leuk 2
×
×
  • Nieuwe aanmaken...