Spring naar bijdragen

Jaccus

Full members
  • Aantal bijdragen

    111
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Jaccus

  1. 23 minutes ago, Singularity said:

    Ik vind een chat op een forum eigenlijk nog steeds een must voor een forum. Maar helaas in deze tijden is het het risico niet meer waard.

    Waarom eigeklijk?

    De chat is meestal toch beperkt tot medewerkers van het forum zelf die de groeten aan elkaar doen.
    Is om veiligheidsredenen verwijderd.  Zeer begrijpelijk.

    En deze site heeft keurig aangegeven waar je  een eventuele vraag kunt stellen.

    • Eens 1
  2. Geweldige site, met ook nog eens een content die erg vaak geupdate wordt. Tien met een griffel, zeggen we dan.
    Houd er wel rekening mee dat het aanbod van series op iets andere wijze gepresenteerd wordt. Men maakt namelijk onderscheid tussen complete en lopende series.

    PS
    In een van de vorige posten werd een behulpzame opmerking gemaakt over het gebruik van alternate dns servers.
    De combinatie specificatie van de volgende DNS servers geeft - op dit moment  - de beste performance : dns1-> 1.0.0.1 en dns2 ->149.112.112.112 (Cloudflare en Quad9)

     

     

  3. 9 hours ago, xipher said:

    Dat ligt aan de gebruikte versie van Spotnet. Zoals ik al eerder op het forum heb aangegeven is Spotnet v2 verouderde software (andere maker dan de officiële Spotnet Classic). Wij weten niet eens welke versie van Spotnet @Robertusjegebruikt. Misschien kan hij daar duidelijkheid over geven. Verder werkt Spotnet Classic (1.9.0.8) prima zonder problemen en is dat prima software.

    Ben ik volledig mee eens.
    Gebruik al jaren en jaren Spotnet Classic en nooit een noemenswaardig probleem tegengekomen. Inderdaad stabiele software.
    De (niet officiële) Spotnet 2.0 versies zijn ronduit meuk. Niet aan te raden om dit te gebruiken.

    Eenzelfde vergelijk kun je maken tussen SABnzbd en Newsleecher (beta) releases c.q. black editions.
    Ook hier is voor downloads SABnzbd verre te preferen boven Newsleecher wat ronduit een ernstig "buggy" programma is.

    • Leuk 1
  4. Voor meer dan uitstekende software kun je nog steeds terecht op Spotnet bij Freelance met zijn superieure OS/Office releases en Torbellino met zijn installs en portables.

    Andere, uitstekende software kwaliteit is ook te vinden op Softtrack.

     

    Helaas is het wel zo dat de software content op sites met invites de laatste maanden nauwelijks of niet vernieuwd wordt.
    Gebrek aan software posters zal daar wel debet aan zijn.

  5. De volgende  freeware utility kan ik ook van harte aanbevelen:  TCP Optimizer 4,  te downloaden van www.speedguide.net.

     

    TCP Optimizer is een windows programma voor het tunen en optimalizeren van de internet connectie. Installatie niet nodig, gewoon uitvoeren als administrator.
    Optimizer documentatie, breedband "tweaking" artikelen en een FAQ zijn op de speedguide.net site aanwezig.

    Het programma werkt met alle versies van windows en beschikt ook over tooling om bijv. de gemiddelde latency over verschillende hosts te testen en de grootst mogelijke packet size (MTU) te bepalen.

    Op de site is ook een "online" TCP/IP analyzer aanwezig die direct een resultaat overzicht geeft.

     

    Ik heb er zelf best wel wat aan gehad.

  6. @Goenie

    had je al gemist vanwege jouw meer dan uitstekende unattended bijdragen en zag je even weer terugkomen op Spotnet.

    Nu is Spotnet niet mijn voorkeur wat een nzb community betreft (op Torbellino na, dan) dus ik ben blij met jouw overgang naar Private Releases.

    Overigens had je nog een (jonge) "onbekend" opvolger die je "ingeleerd" hebt en goed bezig was. Hoe is het met hem?

     

    Veel succes op PR en dat we nog lang mogen genieten van jouw bijdragen

    • Meow 1
  7. On 5/14/2022 at 2:39 PM, goenie said:

    Goed om te lezen.
    Ik ben zelf dan gestopt met het hele usenet gebeuren.
    Maar een vriendje van een neefje van me is daar net begonnen.

    Bijzonder jammer maar in deze tijd wel begrijpelijk. Volgens mij ging daar best wel tijd in zitten en hopelijk heb je nu iets anders als tijdsbesteding.
    In ieder geval dank voor al die mooie bijdragen van je. Heb behoorlijk wat "Goenie Originals" verzameld.

    Het "vriendje van het neefje" is mij inmiddels - denk ik - bekend. Zelfde hobby?

    • Verward 1
  8. Fora die ik ken:

    1. https://private-releases.life/ is de enige active nzb community zonder aanmeld restricties. Goede content die regelmatig ververst en up-to-date gehouden wordt.
    2. https://board.nzb-wiseguys.com/ heeft eveneens een zeer aantrekkelijke content maar op dit moment is directe registratie - tijdelijk? - niet  mogelijk.

    Voor de software adepten zijn de volgende sites zeer interessant: 
    3. https://softtrack.live/ met dagelijkse updates en registratie met of zonder VPN mogelijk. Sommige content valt onder speciale restricties.
    4. Spotnet en dan met name de unattended juweeltjes van Freelance en de portables van Torbellino

    Minder interessant zijn de volgende sites:
    https://shadowsoflegends.com/ heeft sterk verouderde content die nauwelijks ververst wordt. Registratie alleen mogelijk via "invite".
    https://www.nzbchronicle.net/ heeft een nog meer verouderde content en registratie is op dit moment niet mogelijk. Ook komt het voor dat bestaande registratie gegevens - zonder opgaaf van redenen - zo maar ineens verwijderd worden.

    Wat hierboven staat is gebaseerd op puur persoonlijke ervaringen.

    Verder beveel ik de post van rdz83 hierboven van harte aan.

    • Bedankt 1
  9. 2 hours ago, markie-mark said:

    Goedemorgen,

    Nu Army of strangers uit de lucht is, zoek ik een nieuwe platform. Via het mooie overzicht hier op de site ben ik bij diverse sites geweest, maar kom er helaas niet tussen.

    NZB wiseguys of NZB Chronicles kun je wel inloggen, maar niet registreren. Shadow of legends kun je je wel registreren, maar heb je een invitation code nodig.....

    Weet iemand nog een site waar je je nog wel kunt registreren?

    Met vriendelijke groet,

    Marc

    Wat NZBChronicle betreft hoef je allerminst rouwig te zijn.
    De content is daar overjarig en wordt nauwelijks of niet vernieuwd.
    Bovendien kan het gebeuren dat - zonder enige opgaaf van reden - je registratiegegevens zomaar ineens verwijderd worden.
    Zelfs in het geval wanneer je je nergens schuldig hebt gemaakt aan welke overtreding van welke regel dan ook.

    Wiseguys is een compleet ander verhaal. Hopelijk wordt daar de registratie weer 'n keer open gezet. Is een waardevolle nzb community.

    En natuurlijk is de nzb community Private Releases van harte aan te bevelen. Ik zou het advies van Mr. Audi hierboven maar snel opvolgen.

  10. Vandaag is plotseling mijn schermnaam c.q. het email adres niet meer bekend bij Nzbchronicle. Kan dus niet meer inloggen en de registratie is op non-actief gezet.

    Is dit iemand anders ook overkomen? Zo ja, dan is er op deze site een account opschoon actie of iets dergelijks geweest c.q. is hun ledenbestand plotseling verdwenen.

  11. 4 minutes ago, Skeletor said:

    Je mag je hoop altijd uitspreken, maar het is wel heel erg Glazenbol kijken om dan ook maar direct te suggereren dat Den Spike misschien ook weer actief gaat worden als Poster beste @Jaccus

    Met "hopelijk" spreek ik een hoop uit. Inderdaad.

    Verder suggereer ik niets. Vermeld alleen dat Den Spike in een chat op een NZB site is verschenen ( en terloops van een admin een uitnodiging heeft gehad).
    Dus dat schaar ik dan maar onder een tamelijk tendentieuze interpretatie van jou, mijn waarde @Skeletor

  12. 12 hours ago, Skeletor said:

    De klachten over ViaPlay waren niet van de lucht gisteren zoals te lezen is in een artikel op xgn.nl

    Het regent klachten over storing bij Formule 1 via de Viaplay app

    Het is weer die dag van de week dat we massaal voor de buis zitten voor de Formule 1. Dit keer voor de Grand Prix van Saoedi Arabië. Helaas is het voor Viaplay leden niet overal in het land te volgen, want er wordt massaal over een Viaplay storing geklaagd.

    Formule 1 doet dit weekend Saoedi Arabië aan. Fans van de sport slingeren dus massaal de Viaplay app weer aan. Helaas is het al vanaf de start van de race voor sommigen niet mogelijk om normaal te streamen. Op storingswebsite allestoringen.nl regent het meldingen van problemen bij Viaplay en ook via Twitter is het niet mals.

    Zo zit de een zonder beeld op zijn televisie en heeft de ander een sterk wisselende kwaliteit van de stream. Anderen worden te pas en te onpas uit de Viaplay app gegooid, waardoor het nodige van de race gemist wordt. Hieronder een greep uit de tweets over de problemen:

    Kwaliteit van Viaplay zorgt mogelijk voor leegloop aan abonnees

    Afgelopen week was de aftrap van het Formule 1 seizoen en de vuurdoop voor Viaplay. Toen viel iedereen over het commentaar, maar er waren ook problemen met de app. Nu er deze week ook weer problemen met de app zijn, kan er wel eens een flink aantal opheffingen voorbij komen bij Viaplay.

    De irritatie is, zoals in de laatste tweet te lezen is, behoorlijk. Vooral doordat mensen nu specifiek voor Formule 1 betalen en daar tot nu toe alleen maar ellende mee hebben. Of er men massaal overstapt naar Formule 1 TV, is nog even afwachten.

    Heb afgelopen zondag via IPTV Formule 1 Saoedi Arabië gezien op het Viaplay sportkanaal zonder ook maar een verstoring.
    De uitzending was in FHD (1920/1080 50fps) dus best te pruimen en niet minder dan voorheen Ziggo. Ook de grafische presentaties in beeld waren een stuk duidelijker. Overigens was dit de eerste keer in FHD.
    De Viaplay beeldkwaliteit van de F1 Bahrein was inderdaad erbarmelijk. Nog minder dan je van een HD - 25fps zou mogen verwachten.

    Ook vond ik het commentaar wat beter deze keer. Maar het blijven wel debutanten, van wie Brantsen weinig tot geen toegevoegde waarde heeft en ze Albers direct zouden moet cancellen vanwege zijn respectloze commentaar bij de Schumacher crash die Viaplay meerdere keren in beeld heeft gebracht (dit is dus een persoonlijke mening; bijv. Sky gaat met dit soort zaken toch anders om).

  13. 17 hours ago, Skeletor said:

    Het verdwijnen van elke NZB Community is aan te merken als een fors verlies @Jaccus, want het aanbod van content wordt steeds kleiner en natuurlijk heeft elke downloader van content wel favorieten onder de verschillende uploaders. Het vervelende is alleen dat die bekende namen eigenlijk leven op bedankjes van trouwe downloaders op de verschillende community 's, maar er zijn nu alweer even snel 3 verschillende NZB Community 's in korte tijd de lucht uit gegaan en van al die bekende namen die daar actief waren hoor je hier op Duken.nl helemaal niets, terwijl de meeste toch hier ook wel een account hebben.

    Vanzelfsprekend is het verdwijnen van ieder NZB forum een verlies @Skeletor. Dat is nogal een dooddoener.
    Maar ik ben op alle bekende en bestaande NZB communities actief en  zie wel degelijk graduele verschillen in de afzonderlijke topics.

    In ieder geval zijn de laatste posten in dit topic hoopgevend en is er een reactie van een "bekende" naam. Dat doet me deugd.

    • Bedankt 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...