Spring naar bijdragen

sweet11

Full members
  • Aantal bijdragen

    64
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Nieuwsbericht Reacties geplaatst door sweet11

  1.  

    Brein gaat het dus weer proberen en wil dus brieven te sturen met een foei. Je zou het bijna geloven, toch?

    Mocht er een provider zijn die hiermee akkoord gaat dan heeft Brein het voor elkaar en zal op jacht gaan. Sterker.....Brein heeft allang heel veel ip adressen verkregen in de loop der tijden. Geloof mij die zijn dan als eerste aan de beurt.

    Ik schat dat Brein er 10.000-den heeft verkregen op deze manier. Ja, u leest het goed! Het zal jullie verbazen als je bij grote public trackers een populair iets download dan zie je honderden Nederlands ip adressen, veelal Ziggo trouwens. 😂

     

    Voor de duidelijkheid :

     

    Is illegaal downloaden strafbaar?

    Nee.

    Illegaal downloaden is niet strafbaar. U kunt dus niet strafrechtelijk vervolgd worden voor het illegaal downloaden van muziek, films of games.

    Wel kunt u civielrechtelijk worden aangesproken vanwege de schade die de auteur lijdt vanwege uw download. Illegaal films, muziek of computerspellen downloaden is namelijk een schending van het auteursrecht en dit kan binnen het civiele recht gehandhaafd worden. Dat betekent dat de eigenaar van auteursrechtelijk beschermd materiaal een schadevergoeding kan eisen van degene die zijn of haar product illegaal heeft gedownload. Dit gaat dus via het civiele recht en heeft niets met het strafrecht te maken.

    Een handeling is namelijk pas strafbaar als er een verbod in het een wettelijke strafbepaling als zodanig strafbaar is gesteld. Illegaal muziek of films downloaden valt niet onder diefstal (de media wordt immers niet weggenomen, maar enkel gekopieerd). Het wetboek van strafrecht bevat verder geen artikelen die het illegaal films of muziek downloaden strafbaar 

     

    DFW is geen kleine speler. Hieronder de titels.

    https://www.bol.com/nl/c/films-en-series-dutch-filmworks/72195/N/3133/

     

    1 film was in het verleden al raak voor bijna 500 ip adressen. Was trouwens een B film. We praten ook over 1 public tracker, zal wel pirate bay zijn geweest.

     

    VPN wordt vaak genoemd maar wees verstandig neem een VPN aanbieder buiten de EU!

     https://hide.me/en/  bijv.  Waar je echt op moet letten is dat de VPN aanbieder niets te maken heeft met zgn. “Five Eyes” Landen.

    Of neem een seedbox, geen dedicated maar een shared. Seed box providers houden niets bij enkel data.

    Brein heeft als voorbeeld het systeem uit de UK genomen. Alleen is Brein anders ingericht en zal een stapje verder gaan met schikkingsvoorstellen.

    https://www.ispreview.co.uk/index.php/2019/07/get-it-right-copyright-holders-scrap-uk-isp-piracy-letters-scheme.html

     

     

     

     

     

     

  2. 5 minuten geleden zei Guardian:

    Behalve de aanzienlijke lijst staat er veel info op deze website die misschien toch wel bij veel mensen onbekend is. Er staan ook een aantal linkjes tussen die eerder in een andere topic al door jou zijn aangeboden als aanvulling op de lijsten die op Duken.nl staan. Helaas is het voor heel veel leden denk ik niet duidelijk wat ze precies kunnen verwachten op die websites onder die linkjes zonder aanvullende informatie die ik helaas in jouw bijdragen ook niet terugzie en ook ik ben net als heel veel leden best wel redelijk bekend in deze scene, maar geen allesweter. Hopelijk staat er wat uitleg op de website onder mijn link die overgenomen kan worden en ter aanvulling geplaatst kan worden bij de verschillende lijsten in de Handleiding.

    Vuurvogel en Guardian, helaas maar de echte private indexers staan daar niet tussen.Er staan een paar zogenaamde private indexers tussen zoals Alt of Dog maar zijn absoluut niet te vergelijken met een PI. Reddit kan een goede bron zijn maar je komt de namen weinig tegen omdat het verboden is om deze te noemen maar heel soms glipt er 1 tussendoor. PI hebben vrijwel geen last van DMCA en hebben een hele goede indexer die bijna alles vindt. 

    Het is bijna hetzelfde verhaal als private trackers ( torrents dus ). Daar zitten heel veel zogenaamde private trackers tussen maar zijn gewoon toegankelijk. Voor nieuwkomers is het bijna onmogelijk geworden om lid te worden of je moet heel veel verstand hebben van deze materie en dan bedoel ik niet mijn geneuzel maar het echte werk zoals ; encoden, frame server programma's, demuxen etc etc. En je mag ook nog een examen afleggen waarvan  dik 80 procent zakt. 

     

     

     

     

     

     

     

  3. Nieuwsgroepen kun je het beste met een server/seedbox downloaden. Je hebt megasnelheden en je belast je eigen computer niet met uitpakken etc. Wat je echt nodig hebt is een goede ( private ) indexer. Voor de happy view die er een paar hebben is het een genot. Voor nieuwkomers is het ondoenlijk om daarop te komen, helaas.

    • Leuk 1
  4. 53 minuten geleden zei Guardian:

    Helaas wordt nagenoeg iedere burger de digitale snelweg op gedwongen door alle overheden en grote (financiële) instellingen. Er bestaat nog amper een mogelijkheid om iets te doen of te realiseren zonder dat je verplicht gebruik moet maken van inlog gegevens of pasjes. Als die verplicht gevolgde procedures niet gedaan kunnen worden zonder dat je persoonlijke gegevens beschermt zijn hoort er tenminste een instantie te zijn die daar een degelijke controle op uitoefent. Elke boete die uitgedeeld wordt is in dit geval uitstekend, want dat houdt tenminste in dat er controleurs mee bezig zijn en in dit item gaat het om een verzameling van Consumenten organisaties over de hele wereld. Ik begrijp alleen het woordgebruik Infantiel (kinderachtig) even niet, want naïef gedrag vertonen is niet perse leeftijd gebonden.

    Ik probeer het nog netjes te houden met infantiel gedrag.  😂

    Ook hier moet ik mij registreren dus het is echt overal. Met mijn inbreng kan een profiel worden aangemaakt en de eerste centjes zijn verdiend.😉 Let op de knipoog aub.

    Wat ik bedoelde zijn die stakkerds die dag en nacht op social media rondhangen. Er komt een moment in ons leven dat een verzekeringstoko een klant weigert omdat die op FB zijn/haar ongezonde levensstijl heeft laten zien.

    Of geen hypotheek met een levensverzekering.

    Of geen aanvullende ziektekostenverzekering ( fysio ) voor de persoon die elke weekend trotst zijn/haar foto's laat zien van het voetballen en soms een blessure oploopt.

     

    • Leuk 1
  5. 15 uur geleden zei Guardian:

    Uit deze reactie blijkt een overduidelijk zeer aanwezig cynisme. Het is gewoon in en in triest dat de makers en ontwikkelaars van al deze apps totaal geen respect hebben voor het wettelijk vastgestelde recht op privacy. Hopelijk bereiken de Autoriteiten Persoonsgegevens in de diverse landen dat op zeer korte termijn al deze apps uit de handel gehaald worden. Deze manier van privacy misbruik is te gek voor woorden en moet keihard aangepakt worden.

    Gratis bestaat niet en data is al jaren het nieuwe goud dus de makers van apps gaan letterlijk en figuurlijk over lijken. Geld is hun drijfveer en ze weten dat ze ermee weg komen. De boetes die worden uitgedeeld mits ze worden uitgedeeld ( ! ) zijn peanuts. Hoevaak is Facebook al zogenaamd bestraft terwijl de miljarden binnenstromen. Het leven is heel simpel, wil je dit alles niet ga dan niet rondhangen op social media apps zoals bovengenoemde toko's.

    Zelfs al weten de gebruikers dat dit gaande is dan blijven ze gewoon doorgaan met hun zogenaamde drukke bestaan op social media. Dus wie is nu eigenlijk de infantiel in dit verhaal? De consumentenbond moet je niet serieus nemen die brullen wat en vullen hun zakjes met dit soort onzin onderzoekjes. Als je in deze tijd nog steeds niet weet dat data poen is dan ben je echt dom.

    Schenden privacy regels daar werkt onze overheid ook graag aan mee.

    https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/4206166/ministeries-schenden-massaal-de-nieuwe-privacywet-avg

    Ik ben het volmondig met je eens dat het schandalig is maar het is een andere tijd waarin wij leven. Het is allang bekend dat van bijna elke Nederlander al heel veel data bij elkaar is gegraaid en vele malen is doorverkocht.

    • Leuk 1
  6. Iedereen weet dat dit niet mag dus dan is het meer dan logisch dat de wetgever hier tegenop treedt. Ik durf te wedden dat 99,9 procent van dit forum nog nooit had gehoord van deze Peppi en Kokki sites. 😂 Het heeft niets met censuur te maken maar met wetgeving. Continue door het rood rijden is ook niet slim maar we doen het allemaal wel is een keer en worden boos als we worden betrapt, nietwaar?

     Veilig downloaden met VPN dmv een torrentclient op je eigen netwerk is een optie maar neem dan een VPN aanbieder buiten de EU. Wil je het echt veilig dan zet je de account op naam van ene Vladyslav of Li. 

    Of neem een seedbox/server ( shared niet dedicated ) en zet die op naam van ene Vladyslav of Li. Harkt de meuk binnen met Filezilla ( encrypted ) en je bent 200 procent veilig.

     

     

  7. Op 21-11-2019 om 12:03 zei Guardian:

    Ik denk niet dat je mag verwachten dat er minder illegaal gedownload gaat worden als er in meer landen Disney+ beschikbaar is want  zelfs als de abonnementsprijs € 2,50 was geweest haal je het  illegaal downloaden van series nog niet uit de wereld. Het gros van de downloaders zit in een leeftijd categorie van ruim boven de 40 jaar. Ik denk dat het grootste deel van de abonnementhouders op Netflix of Disney+ in de lagere leeftijd categorie zit. Die leven op een andere manier en hebben gewoon geen tijd om op hun gemak iets te downloaden zoals de al iets oudere generatie.

    Niet helemaal waar. Bij enkele grote private trackers hebben ze wel is een onderzoekje gedaan naar de leeftijden en je zag een enorme toename van downloaders in de leeftijd van 20-30 jaar. Het ouderwetse downloaden bestaat nog steeds maar er is een fenomeen bijgekomen die de jongeren meer aanspreekt en dat zijn illegale streamingsdiensten. Als paddestoelen schieten die uit de grond. Vergis je niet in de illegale streamingsdiensten want je praat echt over miljoenen betalende leden ( ! ). Kortom het is big business en heeft voor de ouderwetse downloaders een heel groot voordeel. De focus van de opsporingsapparaten e/o Brein adepten liggen vnl. op de illegale streamingsdiensten. Je mag gerust concluderen dat downloaden op de ouderwetse manier dmv torrents en nieuwsgroepen volledig is ingehaald door de illegale streamingsdiensten. Neem Xtream codes deze had 50 miljoen betalende leden. 50 miljoen maal £ 10 per  maand om maar een voorbeeldje te noemen. Private trackers met pak hem beet 20 - 25.000 leden is laaghangend fruit geworden. Onze Tim gaat het druk krijgen.:db: Een beetje downloader neemt een server/seedbox en gebruikt Plex om te streamen. Niets meer gedoe met externe harde schijven of NAS gedoe.

    • Bedankt 1
  8. Deel 2 is niet eerder verschenen hij is vrijwel direct verschenen nadat Disney hem heeft uitzonden.

    Bron : https://www.comparitech.com/tv-streaming/disney-plus-mandalorian-pirating/

    Neemt niet weg dat de 1e aflevering in no time werd afgeleverd in 4Kzelfs.  Er lopen nog wel enkele issues zoals CDM ( content decryption module ) Het probleem is dat er bij elke aflevering een encrypted sleutel wordt meegegeven en om die te kraken moet je een apparaat open maken en een trustzone exploit uitvoeren. Met andere woorden je mag een apparaat opofferen.😁

    Ik ken mensen in mijn omgeving die zich te pletter ergeren aan al die streamingsdiensten en zijn teruggekeerd naar torrents of nieuwsgroepen. Er zijn teveel streamingsdiensten in een te korte tijd gekomen waardoor de consument wordt overspoeld met content welke geheel is versnipperd. De oorlog is begonnen en het zal voor de consument alleen maar erger worden want er komen nog meer streamingsdiensten aan. 

    edit : met de oorlog bedoelde ik de streamingsdiensten die elkaar gaan beconcurreren met content die bakken met geld kosten. 

  9. Deel 2 is niet eerder verschenen hij is vrijwel direct verschenen nadat Disney hem heeft uitzonden.

    Bron : https://www.comparitech.com/tv-streaming/disney-plus-mandalorian-pirating/

    Neemt niet weg dat de 1e aflevering in no time werd afgeleverd in 4Kzelfs.  Er lopen nog wel enkele issues zoals CDM ( content decryption module ) Het probleem is dat er bij elke aflevering een encrypted sleutel wordt meegegeven en om die te kraken moet je een apparaat open maken en een trustzone exploit uitvoeren. Met andere woorden je mag een apparaat opofferen.😁

    Ik ken mensen in mijn omgeving die zich te pletter ergeren aan al die streamingsdiensten en zijn teruggekeerd naar torrents of nieuwsgroepen. Er zijn teveel streamingsdiensten in een te korte tijd gekomen waardoor de consument wordt overspoeld met content welke geheel is versnipperd. De oorlog is begonnen en het zal voor de consument alleen maar erger worden want er komen nog meer streamingsdiensten aan. 

     

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...