Spring naar bijdragen

Reindje

Members
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Aantal dagen beste content

    1

Berichten geplaatst door Reindje

  1. Had een poosje geleden mijn desktop vervangen voor een redelijk zware workstation laptop  (ex bedrijfs ding) vanwege niet meer grote lawaaiding naast me te hebben, en behoorlijk stroom verbruik. Snap ook niet dat een laptop 2 grafische kaarten heeft nl. de Intel HD Graphics 530 en de Nvidia Quadro M5000M.

    Ging ik net gedownde Halo Infinty erop zetten en werkte maar na eerste paar stukken ineens constant heel vertraagd beeld dus onspeelbaar. De master chief liep als een tierelier erop.  Oude desktop maar geprobeerd en die wilde de game niet eens fatsoenlijk opstarten.  Na wat gegoochel vond ik een youtube filmpje die wat tips ervoor gaf. E daarna weer installeren en warempel het werkt.

    De tips waren:

    voor installatie  via schijfopruiming  op  C:/  en daar de DirectX Shader-Cache aanvinken en opschonen (ik heb gewoon alles aangevinkt)

    Dan de game installeren en dan moet  je eerst de grafische settings  aanpassen door naar Windows  instellingen > beeldscherm  en daar onderaan  bij  Grafische Afbeeldingen  en daarbij Aangepaste opties voor apps kies je als je prog (app) er onder  niet  bij  staat op bladeren en daar zoek je het dan op  en voegt die toe.  Als die er dan bij staat klik je erop en dan bij  Grafische voorkeuren op welke videokaart  (ingebouwd= energie besparing of de betere bij geplaatste= Hoge prestaties ) je ervoor wilt gebruiken.

    In windows 10 kon je volgens mij zo op je prog (app) met r-muis klikken en welke grafische instelling hij moest gebruiken maar wil bij mij nu niet meer in 11 Pro.

    De hardcore gamers hier zullen zoiets wel weten denk ik maar voor klunzen zoals ik die die win 10 optie gewoon vergeten was (leeftijd misschien 66+) kan het soms helpen om wat eerst voor geen meter draaide ineens weer probleemloos te laten werken.

    Of dit door windows komt dat staat meestal op auto stand allerlei instellingen en dan  op grafisch de verkeerd gpu kiest, ik weet het niet, maar dit kan het dus verhelpen misschien.

  2. Nog een late reactie omdat ik onlangs ook zo'n mini ding (was een black friday Vitrine aanbieding a 20€ bij A...H en bij kassa maakte jongedame me nog blijer met de prijs van 15 omdat de computer dat aangaf).

    In begin na weer of tijd opvragen of radio zender afspelen op dat ding het even rustig gelaten totdat ik er voor ging zitten en in Google Home app op gsm mijn wifi apparaten die het kent goed benoemt en toegevoegd heb in Hom. En warempel als ik roep he google of hallo  g .. dan gaat mijn LSC (Action)  buitenspot (omgebouwde in armatuur van defecte led plafonlamp) keurig aan en kan zelfs als ik roep van lamp dimmen of  feller of groen of aan of uit het netjes doen. Ook mijn Ph..... smart android TV kan die aan of uit doen. Zender kiezen zal wel niet kunnen ivm digi ontvanger kastje er tussen denk ik. En het zal nog wel meer kunnen maar straks als winkels weer los gaan es een paar stekker verloop doosjes halen. Dan kan ik ook andere apparaten  aanzetten die geen wifi hebben. Maar alles wat Googel Home dus kent kun je op dat nestje gebruiken. Online zal ongetwijfeld ook nog wat staan wat je allemaal kunt. Succes ermee.

     

  3. Beetje late reactie hier, maar zit er nog niet zo heel lang bij en nu pas eens het forum doorgespit zoekend naar interessante onderwerpen.

    Ben ooit met peer to peer downloaden begonnen en na praten met pc collega's die me vertelden over nieuwsgroepen incl. de voordelen er van. Toen uiteindelijk bij FTD tot eind gezeten en en met Grabit en later Newsleecher spul downen. Nu probeer ik op meerdere plekken bij te blijven alhoewel downloaden van films dankzij streamdiensten niet meer nodig is en pc's aangeschaft met oem software dus ook geen gedoe meer met Windhoos ijssterren meldingen. Nu kijk ik alleen nog maar wat er is en probeer soms een game uit om later te kunnen kopen. En dat is nu het mooie daarvan dat ik bijv.  Halo Infenite heb geprobeerd maar mijn pc trekt dat niet goed (video Vram probleem). Pc is nog niet zo oud en ben dus niet van plan een beest van een pc te kopen voor een game. Dankzij al dit soort info behoed ik me voor een miskoop en vaak staan in de diverse forums ook handige tips om problemen op te lossen.  

     

    • Leuk 1
    • Bedankt 1
  4. als je met google de zoek opdracht "parent directory" switchgames" typt dan vind ik dit  onderstaande maar of dit is wat je zoekt ?

     http://

    Heb het zelf niet waar ik het mee spelen kan, maar deze zoek manier heeft me al vaker bij leuke dingen gebracht, succes ermee.

    • Bedankt 1
  5. Als je eens probeert jou met model naam en type nummer  te googelen "drivers xp".

    En heb je op de oude pc misschien ooit systeem herstel gebruikt, dan zou je naar een eerdere configuratie terug kunnen gaan.

    Ik gebruik de getweakte XP op oude pc's en handigste is als je voor netwerkkaart, videokaart en geluidskaart in ieder geval drivers hebt en opletten of je 32 of 64 bit systeem hebt. 

    Eventueel op andere pc drivers downloaden en op stick of cd zetten.

    Zo krijg ik mijn oude zooi altijd weer werkend.

    • Leuk 1
  6. Hallo, ben hier terecht gekomen omdat ik wat problemen ondervond met downloaden op de door mij bekende plek. Op zoek naar alternatieven ontdekte ik dat er weer wat dingen veranderd zijn. Was een poos niet echt actief meer, maar nu ik gepensioneerd ben heb ik wat meer tijd ( als ik tenminste niet door mijn vrouwtje aan het werk gezet word ) (hi). De tijd van het good old FTD zal nooit weerkomen en wat er nu nog is daar word ik soms een beetje moe van maar gelukkig bestaan er zwarte lijsten en dan word het al wat rustiger voor de ogen, maar mis de tijd van moderators wel. Hopelijk vind ik hier wat meer info.

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...