Spring naar bijdragen

Krokeledokus

Members
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Krokeledokus

  1. 30 minuten geleden zei James007:

    De beste stuurlui staan weer eens aan wal 😉    Ten eerste: de database van een dynamische site als PR moet minstens 1x per uur gebackupped worden om van enig nut te zijn bij een panne. Ten tweede: hij had natuurlijk back-ups naar de cloud kunnen maken, maar die heeft de politie zo gevonden als ze in het bezit zijn van zijn laptop. Ten derde: vermoedelijk had de politie ook een bevel tot inbeslagname van de server - of dacht je echt dat ze het risico willen nemen dat iemand de data vernietigd (de o zo interessante serverlogs zijn normaal gezien niet te vinden in MrAudi's backups, enkel op de server zelf). Ten vierde: iedereen die zich inhoudt met een dergelijke risico site - ook gewone bezoekers - moet zelf de nodige voorzorgen treffen mbt zijn beveiliging. Indien niet, dan loop je id het risico om op de blaren te zitten.

    Tot de categorie beste stuurlui behoor ik niet.

    Dat een database periodiek een backup moet krijgen is meer dan logisch en daar zeg ik ook niets van

    Back-ups op een cloud is inderdaad snel te vinden ALS - zoals je zelf al zegt- ze in het bezit zijn van de laptop. En die bewaar je dan simpelweg THUIS.............???!!! DAT is mijn primaire "kritiek"

    De mogelijkheid tot inbeslagname van de server is sterk afhankelijk van de locatie van de server en wie de eigenaar is van de server. Mijn idee is dat PR gebruik maakte van een hostingprovider ( zie het bericht op deze site van Mr. Audi 18 juni jl.) en dan is beslag leggen op een server een zeer lastig verhaal blijkt uit bestaande jurisprudentie. Zeker als de fysieke locatie ook nog eens in het buitenland is.

    Volledig mee eens dat elke user/bezoeker primair ZELF verantwoordelijk is voor zijn beveiliging. Daar zijn genoeg mogelijkheden voor zoals iedereen weet.

  2. 14 minuten geleden zei Cindy2:

    Als er geen backup zou zijn dan gaan mensen klagen als de data weg is, is er wel een backup gaan mensen klagen waarom is er een backup.

     

    Wij weten allemaal dat wat wij deden niet mocht, en dat er een vorm van risico aan zat, dus dat jij nu zo loopt te klagen over MrAudi dat hij het anders had moeten doen vind ik niet netjes. 

     

    Voor de posters kan het gevolgen hebben ja maar de rest hoeft zich echt geen zorgen te maken. 

     

     

    Uiteraard is het hebben van een back up perfect maar om die dan THUIS te bewaren ........................ DAAR gaat mijn kritiek over. 

    • Eens 1
  3. Heel bijzonder en bijna ongelooflijk dat Meneer Audi een volledige site back-up notabene THUIS bewaarde op een laptop. De SQL Database ligt nu dus open en bloot bij de Belgische  justitie die de IP gegevens  van alle posters, mods EN  LEDEN vast met veel plezier wil delen met de betreffende Nederlandse instanties.  Het laat helaas maar weer zien hoe onzorgvuldig er met data werd omgesprongen door iemand die - wellicht tegen beter weten in- altijd heeft geroepen dat de instanties hem niks konden maken omdat hij niet in NL woont.  Het getuigt van een ongekende naïviteit die nu voor vele posters en ex leden nare gevolgen kunnen hebben.  Ik heb het eerder gemeld:  het Private Releases Forum zat goed in elkaar en had een ongekend groot en divers aanbod op alle gebieden en dat is meer dan een compliment waard. Maar het feit dat de data nu zo makkelijk in verkeerde handen is gevallen en er blijkbaar niets is gedaan om IP adressen van met name "stafleden"   te versleutelen maakt het alleen nog maar wranger. 

     

    • Leuk 1
  4. 7 uur geleden zei Diederik:

    Wie weet is het wel het einde van het download tijdperk en tja ik mag niet klagen maar het blijft jammer en vooral omdat ik nog een paar lopende series af wilde kijken maar gaat heel lastig worden. Voor de rest is het wel naïef om te denken dat je met een schijn vpn ontastbaar bent maar als je de kleine lettertjes leest staat er gewoon in de voorwaarden dat de overheid bij vpn voor consumenten inzage heeft als zij dat nodig vinden en vpn providers dus gewoon jou gegevens moet delen als er om gevraagd worden. Straks mogen we alles door middel van abo's doen en je scheel betalen aan diverse stream diensten dus voor mij zal het uiteindelijk het einde zijn van het kijken van series/films of tv.

    Gelukkig zijn er alternatieven die je hier kunt vinden :) 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...