Spring naar bijdragen
  • Usenapp review voor macOS

    Usenapp is een Newsreader en Usenet client voor macOS.

    Ik gebruik deze app sinds enkele weken, dus vond ik het tijd voor een review.

    Uiteraard beginnen we bij het beginnen: Het downloaden van Usenapp. Dit kan via de website van de ontwikkelaar. Usenapp kun je 7 dagen gratis uitproberen, daarna moet er een licentie worden aangeschaft.

    Na het installeren is het tijd om het een en ander in te stellen.

    Ik begin met het toevoegen van een server. Dit kan via het menu Usenapp > Preferences > Servers. Het is handig om de (inlog) gegevens van de server(s) gegevens alvast bij de hand te hebben. Deze heb je namelijk nodig.

    Ik gebruik zelf meerdere servers, deze heb ik dan ook allemaal toegevoegd.

    Tip: Vergeet niet om een vinkje te zetten bij 'Use SSL'. Zodra je dit doet, wordt 'Port Number' 119 automatisch aangepast naar 563.

    image.thumb.png.134d99208af270e627656775a79daf67.png

    Mocht je net als ik meerdere servers gebruiken, dan is het slim om 1 server als ‘hoofdserver’ te selecteren. De overige servers kun je dan instellen als ‘Back-up server’. Dit doe je door een vinkje te plaatsen bij ‘Use as fill only’. Krijgt de ‘Hoofdserver’ iets niet niet meer binnen, dan probeert de ‘Back-upserver dit binnen te halen.

    We gaan verder naar het onderdeel ‘Download’ Bij het tabje ‘Folders’ kun je download folders instellen. Standaard worden deze mappen toegevoegd aan de download map op me iMac.  Uiteraard kun je ook een andere locatie kiezen.

    Ben je iets aan het downloaden? Dan worden de bestanden geplaatst in de map ‘Usenet Downloads’. Zelf heb ik ervoor gekozen dat voltooide downloads worden verplaatst naar de map ‘Usenet Completed’. Het is dan wel noodzakelijk dat je eerst een vinkje plaatst bij ‘Move completed downloads to folder’.

    image.thumb.png.901989162583f23c71fb20dac6431dfb.png

    We gaan verder naar het tabje ‘Smart Folders’ Wil je dat bepaalde downloads niet op je computer worden opgeslagen, maar bijvoorbeeld op een NAS of externe harde schijf? Dan kun je hier smart folders voor aanmaken.

    Geef deze folder een naam. Zet vervolgens een vinkje bij ‘Move completed downloads to folder’. Klik op ‘Change’ en navigeer naar de locatie / map en klik vervolgens op ‘OK’.

    Tijdens het downloaden kun je via het te downloaden bestand kiezen voor ‘Select’ en aangeven naar welke smart folder deze download moet worden verplaatst.

    image.thumb.png.37a24622af2461ba4a0471271f15b99c.png

     

    We gaan verder naar het tabje ‘Repair & Extract’. Met Usenapp is het mogelijk om bestanden automatisch te repareren en uit te pakken.

    Via bovenstaande instelling kun onder andere je aangeven of je bestanden automatisch wilt repareren en uit wilt laten pakken.

    image.thumb.png.7b5452f56f572d73510f6364d4a3adba.png

    Door met 'Cleanup'. Het komt wel eens voor dat er bijvoorbeeld afbeeldingen zijn toevoegt aan een download.

    Zit je hier niet op te wachten? Dan kun je dit automatisch laten verwijderen. Zo zorg je ervoor dat enkel het gedownloade bestand overblijft.

    qq.thumb.png.d4e0fbb09993b022ae3bdee6d17c820c.png

     

    We zijn aangekomen bij het tabje ‘NZB Search’

    Hier kun je Newznab en/of Spotweb indexers toevoegen.

    Klik linksonder op het plusteken, geef aan of je een Newznab of Spotweb indexer wilt toevoegen.

    In dit voorbeeld wil ik een Spotweb indexer toevoegen.

    Vul bij ‘Alias’ een naam in. Bijvoorbeeld ‘NZBServer’ Vul bij ‘Server url’ de url in van NZBserver. Zet (indien noodzakelijk) een vinkje bij ‘Api key’ Klik vervolgens op ‘Save’

    image.thumb.png.191ba708ea58530afdc4005fd5e990a7.pngimage.thumb.png.b2e658118340ad96a406469cf49590f5.png

    Je hebt verder nog de mogelijkheid om de instellingen van de toegevoegde indexer te wijzigen, de serverinstellingen testen of een geselecteerde indexer verwijderen.

    Tot zover de instellingen van Usenapp.

    Zodra je Usenapp opent, heb je aan de linkerkant meerdere mogelijkheden.

    De optie’ Queue’ Iets aan het downloaden? Dan kun je hier de vooruitgang volgen.

    De optie ‘ Supersearch/ Megasearch’ Met deze optie kun je naar NZB-bestanden zoeken. **

    Met ‘Supersearch kun je naar NZB-bestanden zoeken tot 30 dagen oud. Met ‘Megasearch’ kun je naar NZB-bestanden zoeken tot 12 jaar oud.

    ** Supersearch is gratis te gebruiken om naar NZB-bestanden te zoeken tot 30 dagen oud.

    ** Megasearch is een betaalde optie. Hiermee kun je dus naar NZB-bestanden zoeken tot 12 jaar oud. Bij aanschaf van een licentie voor Usenapp krijg je Megasearch er 3 maanden gratis bij. Na deze 3 maanden wordt het omgezet naar het gratis Supersearch.

    image.thumb.png.82215dbc6ea865cecccda4e0fad0861e.png

    Wil je iets downloaden? Zet een vinkje bij de download en deze wordt automatisch gestart.

    De optie ‘NZB Serach’.  Hiermee is het mogelijk om via een Newznab / Spotweb indexer te zoeken naar NZB-bestanden.

    Selecteer linksboven een indexer, filter eventueel op een categorie / Poster en vul vervolgens een zoekterm in.

    image.thumb.png.159b3c1bf8c5f18cc382792951ac3557.png

    Met de optie 'Watchdog' worden je indexers (Megasearsch / Supersearch en indexers die je zelf hebt toegevoegd) in de gaten gehouden. Na het instellen van Wachtdog, kun je ervoor zorgen dat nieuwe inhoud die bij een indexer beschikbaar is, automatisch wordt gedownload.

    2.png.35067e2f1dea3cf85919de565a5dc200.png

    De optie Statistics: Dol op cijfertjes? Dan kun je hier zien hoeveel data je server(s) de afgelopen tijd hebben gedownload. 

    zz.thumb.png.7beabcfbdf3365b99a99ba7930e62599.png

    Met de optie 'Newsreader' is het mogelijk om je te abonneren op nieuwsgroepen en deel te nemen aan discussies. 

    1.thumb.png.7cccfc39231321e24f5b935e39e692f1.png

     

    Usenapp bevat ook een dark modus. Iets wat ik zelf erg prettig vind in de avonduren.

    dark modus

    Al met al ben ik zeer tevreden over Usenapp. De app ziet er goed uit en werkt lekker snel. Er zijn genoeg instelmogelijkheden.

    Zoeken naar NZB-bestanden, Smart folders, automatisch repareren en uitpakken, watchdog en newsreader zijn mogelijkheden die ik zelf er handig vind.

    Pluspunten:

    • Usenapp is 7 dagen gratis te proberen
    • Automatisch repareren, uitpakken en verplaatsen.
    • Supersearch/megasearch - Zoeken naar NZB-bestanden.
    • Toevoegen van Newznab / Spotweb indexers.
    • Via 'NZB Search' zoeken naar NZB-bestanden via toegevoegde Newsznab / Spotweb indexers.
    • Smart folders
    • Newsreader
    • Watchdog
    • Dark modus
    • Veel instelmogelijkheden

    Minpunten:

    • Usenapp is alleen beschikbaar in het Engels.
    • Beperkt zoeken via Supersearch naar NZB-bestanden tot 30 dagen oud
    • Megasearch is niet gratis.
    • Prijs van Usenapp redelijk aan de prijs. 

    Cijfer 9/10

    Website

    Prijs: €23.98 dit is inclusief 20% korting. (April 2021) (Normale prijs €29.98)

    • Bedankt 1



    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

  • Nieuwe handleiding

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    Drifter

    Geplaatst

    Hierbij nog 10 Toppers als aanvulling op bovenstaande Gratis Games Fall Guys: Ultimate Knockout Platforms: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc Ook na de hype is Fall Guys een geweldige partygame. Met honderd man door een hindernisbaan vol draaiende hamers, sloopkogels en vliegende platformen stormen is natuurlijk een recept voor ultieme chaos. Dankzij de logge physics en merkwaardige besturing kun je eigenlijk ook niet boos worden als je vlak voor de finish van de baan wordt ge-yeet. Honkai: Star Rail Platforms: PlayStation 5, Android, iOS en pc Onze Kamal is nog steeds verslingerd aan de gratis, strategische rpg Honkai Star Rai. Voor deze game laten we dan ook hem aan het woord: “Als ik Honkai: Star Rail zou moeten samenvatten: het is een van de meest gedetailleerde rpg’s, die maar blijft verrassen. Als je Genshin Impact speelt, weet je al hoeveel passie miHoYo in zijn games stopt. Honkai: Star Rail is geen uitzondering. Ik ben sinds dag één een megafan en kan de game aan iedere fan van rpg-games aanraden.” Nou, duidelijk dus. Overwatch 2 Platforms: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc Overwatch 2 stelde bij verschijning behoorlijk teleur. De singeplayercampagne ontbrak (en is inmiddels geannuleerd), de game was niet bijster veel veranderd ten opzichte van het eerste deel en personages vrijspelen kost veel speeltijd óf geld. Nu spelers elk nieuw personage direct kosteloos ontvangen, is Overwatch 2 een stuk beter om gratis te spelen. Bovendien is Blizzards hero-shooter na al die jaren gestroomlijnder en gevarieerder dan ooit. Marvel Snap Platforms: Pc Er zijn talloze mobiele games, maar Marvel Snap verdient absoluut een vermelding. Het heeft alles wat je wilt van een gratis cardgame: een eerlijk verdienmodel, simpele regels en een fantastische presentatie. Even een online potje spelen is eenvoudig, en het introduceert het grote publiek op een leuke manier aan minder bekende helden. Dota 2 Platforms: Pc Vaak wordt Dota 2 de ingewikkeldere tegenhanger van League of Legends genoemd, maar dat is voor de community zelf vloeken in de kerk. Alleen al omdat alle helden bij aanvang gratis beschikbaar zijn, in tegenstelling tot League. Bovendien is de gameplay nóg strategischer ingestoken, met een strenge doch bevredigende leercurve voor nieuwkomers. Spelunky Classic Platforms: Pc In Spelunky is elke stap voorwaarts een risico, terwijl je een weg graaft door de ondergrondse gangen. Spelunky HD en Spelunky 2 zijn wellicht betere opties, maar als je de bikkelharde roguelike-platformervaring van Derek Yu’s franchise in z’n meest pure vorm wil beleven, dan is het origineel nog altijd een goede optie. Counter-Strike 2 Platforms: Pc Hoewel niet iedereen tevreden is over de veranderingen in Counter-Strike 2 ten opzichte van Global Offensive, kun je eigenlijk niet om de game heen. Al jarenlang is het de gouden standaard voor competitieve shooters die draaien om pure reflexen en strategie. Daarbij is de balans nog steeds uitstekend, en hebben maps een welkome grafische make-over gekregen. Geef het nog even, en dan is Counter-Strike weer helemaal terug op het oude niveau. De Sims 4 Platforms: PlayStation 4, Xbox One en pc Je bent een fortuin kwijt als je alle Sims 4-uitbreidingen wilt aanschaffen, maar gelukkig is de basisgame gratis. Toegegeven: de meeste spelers willen waarschijnlijk van start met een of twee uitbreidingen, maar de game is ook prima op zichzelf te spelen. Final Fantasy 14 Platforms: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en pc Final Fantasy 14 betreft één van Square Enix’ grote comebackverhalen. Inmiddels is het een van de populairste mmo’s ter wereld en met elke uitbreiding steeds completer. Sommigen claimen zelfs dat de mmo de beste Final Fantasy-verhalen tot op heden bevat. De game is nu gratis te spelen tot en met level 70, waarbij spelers kunnen kiezen uit 16 verschillende jobs. Doki Doki Literature Club Platforms: Pc Je voelt je in de maling genomen wanneer Doki Doki literature Club van een datingsim verandert in een horrorgame. Hoe en wat is beter om zelf te ontdekken, maar het is goed om te weten dat er inmiddels een Plus-versie van de game met meer content is verschenen. Maar voor de meesten is het origineel een hele goeie gratis game.

    Drifter

    Geplaatst

    Beste @knabbel, er is door @Mafketel een reactie geplaatst met een linkje naar een overzicht van 10 Seedbox providers. Als je die link opent kan je zelf bij elke provider even checken of de mogelijkheid er is om met een Paysafecard te betalen. Het is natuurlijk heel fijn om een kant en klaar lijstje gepresenteerd te krijgen, maar je kan natuurlijk zelf ook iets doen.

    knabbel

    Geplaatst

    Ook voor betaling met paysfecrd
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...