Jump to content

Wil je anoniem en veilig internetten, downloaden en streamen? Gebruik dan een VPN provider. Private internet access is verkrijgbaar voor €2.50 per maand.

Los dat de dienst en client erg snel en prettig werkt is dit ook één van de veiligste providers.

We hebben een stap voor stap handleiding.

Sign in to follow this  
Eaglenl

Pc samenstellen toch maar geen appleRecommended Posts

Lang getwijfeld, maar toch de knoop doorgehakt. Het wordt WEER een windows pc.Met een imac, waar ik dus lang over getwijfeld heb om deze aan te schaffen. Ben ik bang dat me dit gaat tegen vallen. ivm ook werk met andere pc`s die op windows draaien en te lang nodig heb om me dit eigen te maken.

Daarbij voor 1000 euro heb ik een gemiddeld imac en een goede pc.

Ben naar dragoncomputers gegaan en daar hebben ze me 3 samengesteld (bij gewerkt) daar kwam ik uit op 1062 euro, die andere 2 behandel ik misschien later..

Heb me er vervolgens zelf 1 samengesteld kwam ik uit op 809. Volgens mij heb ik het ergens verkeerd gedaan. graag jullie mening.

foto`s zitten in de bijlage..ohja, nog wat toevoegingen.

Moet windows 7 zijn, office heb ik en moet worden geasembleerd. Maar dat staat er al bij. Daarnaast wil ik af en toe een filmpje bewerken en moeten de gemiddelde (lees de wat oudere) games high end (80/90%) gespeeld kunnen worden en de nieuwere games op een gemiddeld.

Ben niet echt zo`n gamer.bvd

post-23873-0-79154400-1424361176_thumb.j

post-23873-0-04079300-1424361181_thumb.j

Edited by Duken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een i7 is overkill. Het geld kan je beter steken in een SSD van 265GB en daarnaast een HDD voor de data.

Als ik later vandaag of morgen tijd heb zal ik even kijken of er iets leuks samen te stellen valt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jammer dat je niet voor de iMac koos, het zijn fantastische apparaten.

Anyway, we zijn hier idd om te helpen met builds en dat zullen we dus doen ook. Mag ik even vragen welk moederbord je hebt gekozen voor je eerste build? Of krijg je daar de keuze niet in?

(((ooit gedacht aan een Hackintosh? :P)))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hackintosh en w7/8 goed idd:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het budget ligt op € 1000,-? Als ik kijk naar de voorgestelde configuratie zijn er wel een aantal opmerkingen:

 • De behuizing (kast) waar je componenten ingaan is heel erg budget vergeleken met de overige componenten. De videokaart is een GTX 970, nu worden de nieuwere generatie NVIDIA videokaarten niet heel warm, maar de videokaart heeft toch wel wat air-flow nodig om te kunnen koelen. Hetzelfde geldt ook voor de processor. Het is weliswaar steeds zuiniger, maar een Sharkoon met één ventilator (onbekend type) staat niet bekend als een degelijke en goed koelende behuizing.
 • Voor een budget van € 1000,- wil je minimaal een SSD van 128 GB of het liefst van 256 GB, dat past ook zeker in jouw budget dus zeker doen.
 • In de screenshot kan ik geen specifiek type moederbord vinden. Het moederbord zorgt ervoor dat alle componenten bij elkaar komen en vormt daarom een belangrijk onderdeel van de computer.

Zo even afgaande van de voorgestelde configuratie (screenshot) heb ik het volgende voor je samengesteld:

G1jTGms.png

Nu komen hier de volgende opmerkingen bij:

1) De Core i7 is vervangen door een Core i5. In de praktijk merk je amper verschil tussen die twee. Wellicht als je veel gaat renderen (Adobe Illustrator / Adobe AfterEffects of SolidWorks), dan merk je dat verschil wel.

2) In de configuratie is er gekozen voor een best wel dure voeding (Seasonic). Seasonic levert echt kwaliteit en maakt de voedingen ook in-house. Als je liever voor een goedkopere voeding gaat kan dat. Prijs ligt dan op ongeveer € 60 - € 70,-

3) Er is een 256 GB SDD en een 1 TB HDD. De prestaties van een SSD ga je merken in alles. Vanaf het aandrukken van je computer tot het openen van diverse programma's.

4) De videokaart, GTX 970, is wellicht wat overkill voor jouw wensen. Je geeft aan dat de nieuwe games gespeeld moeten kunnen worden. Het is ook een optie voor een GTX 960 te gaan. Dat scheelt aanzienlijk in prijs (-€ 130 tot € 100, afhankelijk van het type). De GTX 960 is een prima kaart om alle nieuwe (high-end) games te kunnen spelen.

5) Ontbreken van Windows, DVD-brander en assemblage. Het klinkt nu dat mijn voorgestelde lijst veel minder waarde geeft voor die € 1000,-, maar:

Gezien het ontbreken van een SSD en type moederbord in combinatie met die behuizing is de configuratie van 'Dragoncomputers' niet zo heel bijzonder.

Als je voor een goedkopere voeding gaat en een GTX 960 kom je met de configuratie die ik voorstel uit op circa € 820,- maar wel met een SSD en een betere behuizing.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

De voeding is toch wat overkill in die build, man? Als je al zijn componenten samentelt kom je met moeite misschien aan 500W...kan toch wat goedkoper?

Ik zou een goedkopere voeding nemen (nog steeds van Seasonic though!) en het geld dat je daarop spaart in de harde schijf steken, om er een 2TB van te maken. Of misschien een DVD station, omdat het toch ook geen kwaad kan om dat te hebben...

Voor de rest zou ik idd jouw build ipv die van Dragoncomputers nemen

Edited by Rooo1o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Titus3012
   Het Guys , vraagje , hoop dat het mag .
   Ik zou graag de classic red alert en settlers spelen op mijn mac maar heb echter geen flau idee hoe en of het mogelijk is ? iemand raad ! eeuwig dank en en diepe buiging voor de hulp .
  • By Trizomu
   Microsoft heeft updates uitgebracht voor oudere versies van het besturingssysteem Windows. De updates dichten een risicovol beveiligingslek, schrijft het bedrijf.

   Het gaat volgens Microsoft om een mogelijk gevaarlijk beveiligingslek. Het bedrijf waarschuwt dat de zwakte op dezelfde manier kan worden misbruikt als bij de malware WannaCry het geval was.
   Met die schadelijke software werden in 2017 honderdduizenden computers in ruim 150 landen getroffen en gegijzeld voor losgeld.
     Microsoft heeft nog geen misbruik van het lek gedetecteerd, maar raadt gebruikers aan "zo snel mogelijk" te updaten. "Apparaten van gebruikers kunnen zonder iets te doen besmet raken", staat in het bericht van het bedrijf.
   Lek in oudere versies
   Het lek is ontdekt in de besturingssystemen Windows XP, Windows 7, Windows Server 2003, Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2. Bij deze versies krijgen gebruikers een bericht om te updaten. Als automatisch updaten is ingeschakeld, gebeurt het vanzelf.
   Opvallend is dat Microsoft in dit geval beveiligingsupdates uitbracht voor systemen die officieel niet meer door het bedrijf ondersteund worden. Het gaat hierbij om Windows XP en Windows 2003. Gebruikers moeten de update handmatig downloaden via een hulppagina.
   Alleen oudere versies van Windows bevatten het lek. Apparaten die werken met Windows 8 of Windows 10 zijn niet getroffen door de zwakte.
   Bron: nu.nl
    
  • By Beauf
   Kan  geen back-up meer maken foutcode 0x80070005
  • By Trizomu
   Windows 10 verzamelt de activiteitsgeschiedenis van gebruikers en stuurt die gegevens door naar Microsoft, zelfs als de gebruiker dat handmatig heeft uitgeschakeld.

   Dat ontdekte een gebruiker van het besturingssysteem die erover berichtte op Reddit.
   In de privacyinstellingen van Windows 10 kunnen gebruikers hun zogeheten 'Activiteitsgeschiedenis' in- of uitschakelen. Met die functie verzamelt Windows informatie zoals apps of documenten die worden geopend. Zo kan de gebruiker na een herstart weer doorgaan waar hij gebleven was.
     Als gebruikers die Activiteitsgeschiedenis uitschakelen blijft Windows 10 die echter verzamelen. De gegevens worden bovendien doorgestuurd naar Microsoft.
   In het privacy-dashboard dat gebruikers in hun browser kunnen bekijken, zijn de gegevens dan nog steeds te vinden.

   Toon volledig nieuwsbericht

 • Who Was Online

×
×
 • Create New...