Spring naar bijdragen

MKV afspelen op ipad


Nelski

Aanbevolen reactie


  • Bijdragen:  1
  • Waardering:   0
  • Prestatiepunten:  173
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  26-09-15
  • Status:  Offline
  • Actief:  

Beste lezers

Ik zoek een app welke MKV bestanden mét subsiteling en geluid kan afspelen.

Of een converteer programma wat een afspeelbaar bestand voor de ipad kan omzetten.

Alvast bedankt !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 1
  • Oud-beheerder

  • Bijdragen:  26.218
  • Waardering:   2.930
  • Prestatiepunten:  24.929
  • Dagen gewonnen:  264
  • Lid sinds:  17-12-11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Windows

VLC is al lang geleden bekend geworden op de desktop (o.a. Mac en Windows), als (één van) de beste videospeler. Dit vooral wegens de ondersteuning van allerlei formaten, zonder dat je extra programma’s (of codecs) nog apart moet installeren. Een stuk handiger dus! simple-smile.png

Op iOS is dat niet veel anders: VLC ondersteunt standaard gewoon alle formaten die je zou willen gebruiken. Maar dan moet je natuurlijk wel je video’s in VLC zien te krijgen…

Hoe werkt VLC?

Daar hebben ze een aantal verschillende opties voor bedacht:

VLC synchroniseren via iTunes

De traditionele methode om bestanden vanaf je Mac naar je iPad te krijgen is natuurlijk via iTunes. Hoewel iTunes tegenwoordig minder gebruikt wordt door mensen, is USB nog steeds een relatief snelle manier om de videobestanden over te zetten. Zeker wanneer je een wat tragere WiFi- en/of internet-verbinding hebt kan dit je beste optie zijn.

Hier voor start je natuurlijk iTunes op en selecteer je rechtsboven je iPad, nadat je deze hebt aangesloten via een USB-kabel of WiFi.

Op de apps-tab vind je dan onder de lijst met beschikbare apps ook een lijst met geïnstalleerde apps die documenten accepteren. VLC is daar één van en laat, nadat je er op klikt, in de rechterkolom zien welke video’s op dit moment in VLC zitten. Je kunt hier zelf aan toevoegen door videobestanden in de lijst te slepen.

Na het synchroniseren kun je de videobestanden terugvinden in het hoofdscherm van VLC.

Wil je een videobestand vanaf je iPad op je Mac zetten? Selecteer het bestand dan en selecteer "Opslaan als…".

Video’s uploaden naar VLC via WiFi

Om een bestand te uploaden via WiFi kun je gebruik maken van de ingebouwde webserver in VLC. Je start deze door in de app aan de linkerkant te kiezen voor "WiFi-upload". Je krijgt nu een adres te zien als http://127.0.0.10:8888. Typ dit adres exact over in je browser (bijvoorbeeld Safari) en je komt op een webpagina uit.

Deze webpagina staat in verbinding met je iPad, dus wanneer je je video’s in het grote vak sleept of rechtsboven op "Upload files" klikt krijg je de optie om bestanden vanaf je Mac (of PC) te uploaden naar de iPad. Nadat de upload klaar is verschijnen de bestanden ook in dit geval in het hoofdscherm van VLC.

Dit is een erg handige methode als je een snelle, stabiele WiFi-verbinding hebt en geen gebruik wilt maken van iTunes.

VLC video downloaden van een webserver

Heb je een film ergens op een (eigen) webserver staan? Dan kun je deze eenvoudig downloaden in VLC. Typ het adres naar de film in (bijvoorbeeld http://example.org/video.mp4) en de video wordt zo gedownload in VLC om offline te bekijken. (Tip voor Apple Helden: je kunt zo de video’s van Apple Helden offline bekijken op je iPad!)

Video’s die je op deze manier download komen in het overzicht te staan, net als andere films.

Een netwerkstream openen in VLC

Wil je de video niet downloaden, maar direct streamen? Vul het adres (zoals http://example.org/video.mp4) dan in bij "Netwerkstream openen".

Op deze manier kun je direct kijken, maar verbruik je wel data en kun je niet offline kijken. De video wordt dan ook niet toegevoegd aan je videobibliotheek.

Video’s in VLC zetten via Dropbox

Maak je al gebruik van Dropbox? (Ooit schreef ik al over Dropbox, als alternatief voor – toen nog – MobileMe.)

Dan kun je VLC eenvoudig koppelen aan je Dropbox-account. Je krijgt via de app zo toegang tot je volledige Dropbox, dus je hoeft de video’s niet in een specifieke map te plaatsen.

Heb je de video die je wilt kijken gevonden? Tik er op om deze te laten downloaden, zodat je de video kunt bekijken in VLC. Let op dat deze dus ruimte inneemt op je iPad (en dat kan hard gaan met video’s) en dat er niet "gestreamd" wordt over het internet.

Het voordeel is dus dat je kunt kijken zonder internetverbinding, bijvoorbeeld in het vliegtuig naar je vakantiebestemming.

Waarom is VLC leuk?

Als het aantal manieren om video’s naar je iPad te brengen je nog niet overtuigd heeft, dan zijn er nog wel een paar redenen om van VLC te houden.

Dan is er natuurlijk hét verkooppunt van VLC: het afspelen van allerlei videobestanden. Of je nu MKV-, AVI-, MOV- of MP4-bestanden hebt: VLC speelt ze af voor je.

De interface van VLC is erg simpel, en daarom makkelijk te volgen. Aan de rechterkant zie je de video’s in je bibliotheek, terwijl je aan de linkerkant de verschillende opties ziet.

Wanneer je een video afspeelt heb je ook voldoende opties, maar niets wat in de weg zit. Als je het fijn vindt kun je zelfs helderheid, contrast, tint, verzadiging en gamma per video instellen… En als je dat niet wilt, dan zit het niet vervelend in de weg.

VLC naar jouw voorkeuren aanpassen!

De overige instellingen van VLC vind je door het menu te openen met het icoon linksboven en dan Instellingen te kiezen. Je kunt hier een codeslot instellen (zodat iemand die je iPad gebruikt niet bij je video’s kan), het type deblocking filter instellen (als je niet weet wat dat is, is het prima om het op de standaard te laten) en de tekstcodering voor ondertitels kiezen.

Via "Audio afspelen in de achtergrond" loopt de audio ook gewoon door als je de app afsluit, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Muziek-app, wat handig is als de video bijvoorbeeld een live concert is.

Ten slotte kun je hier de verbinding met Dropbox weer verbreken, als je besluit dat je dit toch liever niet gebruikt.

VLC is gratis in de App Store, voor iPhone en iPad

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2,9k
  • 26,2k
  • 264

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Doe je mee?

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Mededelingen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...