Jump to content

Ziggo - installie, zowel CI+ module als mediabox
Recommended Posts

Goedemorgen,

Ik ga vandaag overhuizen en heb een vraagje over het installeren.

Ik heb bij mijn ouders nu een CI+ module waarop Fox Sports en Sport 1 staan.

Bij Ziggo heb ik nu zelf het middelste pakket bestelt en dus een Horizon Mediabox.

Ik heb Ziggo gebeld en die gaven aan dat dit prima mogelijk is, en dat ik kan switchen tussen beide.

Nu is mijn vraag; moet ik hiervoor 2 antenne/coax kabels hebben?

Of is 1 vanuit de muur naar de Mediabox voldoende? En dan de mediabox met HDMI naar de tv?

Weet iemand dit?

Link to post
Share on other sites
 • Replies 9
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Er gaat één coax-kabel naar jou Horizon mediabox, vervolgens via HDMI van jou mediabox naar jou tv. Dat zou gewoon moeten werken, hier namelijk precies hetzelfde. Wel de TV op het juiste HDMI kanaal z

Je kan de coax splitten voor je horizon box . dan kan die naar je TV en horizon box. Dat is zo een simpele coax splitten van een paar euro. Verstuurd vanaf mijn Nexus 5 met Tapatalk

Excuses Patrickj, ik las de vraag net even iets anders. Ik zou gewoon via de Horizon box kijken, je hebt namelijk dan ook tweemaal een kaart nodig, één voor in jou CI+ module en één voor in jou Horizo

En in dit geval werkt de CI+ Module ook?

Die is nog gekoppeld aan de gebruikers-account van mijn ouders en dus de extra zenders.

Die heb ik nu zelf niet, maar op deze manier werken dus wel beide?

Link to post
Share on other sites

De CI+ module kan niet in de horizon box. In de horizon box is deze geïntegreerd. Er kan / hoeft ook geen kaartje van ziggo in.

Je hebt dus alleen de zenders van jezelf, niet die van je ouders.

Verstuurd vanaf mijn Nexus 5 met Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Excuus, las je vraag verkeerd. Een tweede kastje kan natuurlijk wel. Ook met het kaartje van het adres van je ouders.

Verstuurd vanaf mijn Nexus 5 met Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Dat die niet in de Horizon Box kan snap ik. Maar Ziggo geeft aan dat je kan kiezen voor zowel de CI+ Module in je tv, als de horizon mediabox.

Hier kan je dan tussen switchen, dus de CI+ module voor het voetbal en de Horizon Box voor terugkijken e.d.

Mijn vraag is alleen hoe dit dan aangesloten gaat worden? Met 2 coax kabels? Of 1 + HDMI van de Box naar tv?

Het gaat dus om 1 tv waarbij ik wil switchen tussen beide.

Edited by Patrickj
Link to post
Share on other sites

Je kan de coax splitten voor je horizon box . dan kan die naar je TV en horizon box.

Dat is zo een simpele coax splitten van een paar euro.

Verstuurd vanaf mijn Nexus 5 met Tapatalk

Edited by DukeNPDA
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Moet ik die splitter bij de muur aansluiten en vanuit daar 2 coaxkabels? 1 naar de tv en 1 naar de box?

Heb je wellicht een link naar een goeie? Ik zie erg veel met radio, en van female naar 2 male ofzo, wat houdt dat precies in?

Edited by Patrickj
Link to post
Share on other sites

Excuses Patrickj, ik las de vraag net even iets anders. Ik zou gewoon via de Horizon box kijken, je hebt namelijk dan ook tweemaal een kaart nodig, één voor in jou CI+ module en één voor in jou Horizon box. Dan heb je inderdaad ook twee kabels nodig. Ik dacht dat jij via de Horizon box gewoon wou kijken.

Ja, de splitter kan je bij de muur plaatsen of de kabel die daar de muur uitkomt. Vervolgens gaat kabel één naar jou tv en kabel 2 naar de horizon box.

Volgens mij is dat vrouwtje naar 2x mannetje. Femele is een gaatje in het midden waar een pinnetje van een mannetje in kan. Het mannetje heeft één plaatje in de stekker zitten die daar in past. :ph34r:

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By William
   De rechter heeft bepaald dat Ziggo en KPN toegang tot The Pirate Bay niet mogen faciliteren. Dit geldt ook voor toegang via mirrors en proxies. 
   De rechter floot bij de huidige uitspraak een oordeel van het Gerechtshof Amsterdam terug. In dit vonnis stond dat Ziggo en KPN – inclusief dochterbedrijf XS4All – directe toegang tot The Pirate Bay moesten blokkeren, maar dat deze blokkade niet geldt voor mirrors en proxies. Als gevolg van deze uitspraak besloten Ziggo en KPN enkele maanden geleden te stoppen met de blokkade van deze mirrors en proxies. Door de huidige uitspraak van de rechter moeten beide internetaanbieders de eerder teruggedraaide blokkades weer herstellen.
   BREIN
   Auteursrechtenwaakhond Stichting BREIN besloot om Ziggo en KPN in een nieuwe procedure weer voor de rechter te dagen nadat het de blokkade op toegang van The Pirate Bay via mirrors en proxies had opgeheven. The Pirate Bay stond vroeger vooral bekend als broeinest van het toegang verlenen tot internetlinks waar auteursrechtelijk beschermd content zoals films, series, muziek, software en boeken illegaal gedownload kon worden.
   VPN
   Met een VPN verbinding behoud je natuurlijk wel gewoon toegang tot de website van the piratebay.
    
  • By Duken
   Ziggo en XS4ALL hebben tientallen Pirate Bay-proxy's en mirrors gedeblokkeerd. Hoewel de bedrijven de thepiratebay.org zelf moeten blokkeren, vervangt het laatste gerechtelijk bevel het bevel dat betrekking had op de proxy's van de site. De BREIN typeert de beweging van de providers als "ronduit dom".
   The Pirate Bay is geblokkeerd in tientallen landen over de hele wereld. In de meeste gevallen wordt ISP's veroordeeld om actie te ondernemen na een relatief korte gerechtelijke procedure.
   In de weken na de uitspraak van de rechtbank begonnen de ISP's met het deblokkeren van tientallen Pirate Bay-proxydomeinen. Dat blijkt ook uit de blokkeerpagina (https://www.xs4all.nl/geblokkeerd/) van XS4ALL , die laat zien dat alleen thepiratebay.org ontoegankelijk blijft.

   De ISP's hebben volledig het recht om deze domeinen te deblokkeren. De doorlopende machtiging vermeldt immers geen volmachten.
   Dit betekent echter ook dat ze binnenkort weer voor de rechtbank zullen verschijnen. BREIN heeft zelfs al actie ondernomen om Pirate Bay-proxy's en mirrors te blokkeren door een nieuwe procedure te starten.
  • By sweet11
   Ik wil van mijn Ziggo bedraad internet af maar mijn WiFi is op de 1e verdieping dramatisch slecht. Ik heb ze vandaag gebeld en zij kwamen met de volgende oplossing :
   Wifibooster via een internetkabel
    
   Wifi via 2,4 Ghz en 5 Ghz frequentie (dual band concurrent). Wifi-standaard 802.11g/n/ac. Met 4 aansluitpunten om extra apparatuur (zoals computers) via een internetkabel aan te sluiten. 2x2 voor 2,4GHz (2 ingebouwde antennes voor een betere verbinding). 3x3 voor 5GHz (3 ingebouwde antennes voor een betere verbinding). Werkt direct na aansluiting. Geschikt in combinatie met alle Ziggo modem/routers. Automatische software update voor nog betere wifi. Of 
   Wifibooster via stopcontact
    
    
   Wifi via 2,4 GHz- en 5 GHz-frequentie. Wifi-standaard 802.11g/n/ac. Maakt gebruik van de nieuwste technologie (G.hn2) waardoor de verbinding tussen de 2 powerline-adapters sneller en robuuster is dan oudere modellen. Geïntegreerd stopcontact op beide powerline-adapters. Met 1 aansluitpunt om extra apparatuur via een internetkabel aan te sluiten. 2x2 voor 2,4 GHz (2 wifi-stromen, voor een robuuste verbinding). 2x2 voor 5 GHz (3 wifi-stromen, voor een robuuste verbinding). Werkt direct na aansluiting. Geschikt in combinatie met alle Ziggo modems/routers. https://www.ziggo.nl/internet/wifibooster/
    
   Heeft iemand ervaring met deze producten?
   Booster via internetkabel is geen optie want als ik een kabel naar boven had kunnen trekken dan had ik hem wel in mijn iMac gestopt. Dus dan blijft stopcontact over. Alleen had ik begrepen van een winkel waar ik was geweest dat dit niet zo goed werkt als er geen aarde draad is. Klopt dit?
    
    
  • By William
   Provider Ziggo hoeft geen informatie te delen over gebruikers die mogelijk illegaal de film The Hitman's Bodyguard hebben gedownload. Distributeur Dutch Film Works had die gegevens geëist omdat het de downloaders aansprakelijk wil stellen, maar die eis is dinsdag afgewezen door het gerechtshof in Arnhem. Dutch Film Works had eerder ook al verloren bij de rechtbank.
   'Privacy klanten belangrijker' Volgens de rechters heeft Dutch Film Works niet duidelijk gemaakt wat het bedrijf precies met de gegevens wil gaan doen. Het kan bijvoorbeeld een schadevergoeding gaan eisen. De privacy van Ziggo klanten achten de rechters daarom belangrijker.
   Bovendien is het überhaupt niet duidelijk of de Ziggo klanten wel degenen zijn die de film hebben gedownload. Er bestaat volgens de rechters de mogelijkheid dat niet alle klanten zelf de inbreuk hebben gemaakt, omdat ook derden van hun IP-adressen gebruik gemaakt kunnen hebben. 
   Adresgegevens downloaders
   Dutch Film Works wil de adresgegevens hebben van 377 mensen. Zij zouden tussen 21 december 2017 en 2 februari 2018 de film The Hitman's Bodyguard illegaal hebben gedownload vanaf IP-adressen van Ziggo. Dat gebeurde via BitTorrent, waarmee gebruikers wereldwijd bestanden kunnen uitwisselen. 
   Om de downloaders een schikking te kunnen sturen moeten providers de naw-gegevens die bij de ip-adressen horen overhandigen. Nederlandse internetproviders werken daar niet aan mee en dus probeert distributeur DFW dat via de rechter af te dwingen.
    

   Toon volledig nieuwsbericht

 • Who was online  12 Users were Online in the last 2 hours


×
×
 • Create New...