Spring naar bijdragen

Download gratis volledige boeken via Google


Aanbevolen reactie


  • Bijdragen:  1.570
  • Waardering:   784
  • Prestatiepunten:  2.531
  • Dagen gewonnen:  55
  • Lid sinds:  17-02-10
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  59
  • Was actief op:  Windows

 

Bron:  http://www.zdnet.be/download/176920/download-volledige-boeken-via-google/

Samenvatting: Google Books Downloader Lite laat je toe boeken of delen daarvan die online beschikbaar zijn te downloaden naar een offline formaat. Zo kan je ze op je favoriete reader onderweg lezen.

 

 

google books

Google Book Search is een tool die de volledige inhoud doorzoekt van boeken die door Google Books werden ingescand en  via OCR naar leesbare tekst werden omgezet. Die boeken kun je in principe alleen online lezen en kun je dus niet downloaden voor later gebruik. Een uitzondering zijn wel copryight-vrije boeken uit het publieke domein. Google Books Downloader maakt het echter ook mogelijk bepaalde boeken (met copyright) alsnog compleet te downloaden.

Voor alle duidelijkheid: de tool Google Books Downloader Lite laat je niet toe om het even welk boek uit Google Books te downloaden. Dat geldt alleen maar voor boeken die in “full view” in te kijken zijn via Google Books. Boeken dus die ook online volledig beschikbaar zijn.

De werking op zich is eenvoudig genoeg. Je hoeft de tool – desgevallend na de installatie van Microsoft .NET Framework 3.5 SP1 – maar op te starten en de gewenste URL van Google Books in te vullen, waarna je aangeeft in welke map de download (in png-formaat) moet terechtkomen. Daarna is het nog een kwestie van wat geduld tot het volledige boek is opgehaald. Soms kan het wel gebeuren dat Google Books je IP-adres voor dat boek tijdelijk blokkeert als de service van oordeel is dat je opvallend veel verbindingspogingen onderneemt.

Geen allesomvattende bibliotheek

Zoals gezegd lukt dat met deze tool alleen maar wanneer het volledige boek ook online beschikbaar is. In veel gevallen echter blijken boeken slechts deels in te kijken. Nu is het wel zo dat je bij een volgende aanmelding wellicht andere pagina’s krijgt voorgeschoteld, maar dat maakt het nog altijd niet evident om op die manier toch het volledige boek in handen te krijgen en test bovendien de grenzen van wat wettelijk toegelaten is af.

Ook daar is echter een oplossing voor – althans voor wie veel geduld heeft: het programmavenster van Google Books Downloader Lite bevat namelijk de knop Full Version. Achter deze knop schuilt weinig anders dan een link naar www.books43.com, een webservice die op vergelijkbare manier tewerk gaat. Ook hier vul je, na het aanmaken van een account, de gewenste URL van Google Books in waarna de service geheel zelfstandig aan het downloaden van het complete boek begint.

Geduld

In afwachting dat de service je een mailtje stuurt ter bevestiging dat het boek klaar staat voor download, kun je gerust je browser en zelfs je pc afsluiten. We zeiden het echter al: ‘voor wie veel geduld heeft’, want afhankelijk ook van de hoeveelheid pagina’s, kan zo’n downloadproces dagen, soms zelf weken duren. Je kunt echter op elk moment wel de voortgang van het downloadproces volgen, in de vorm van het aantal reeds gedownloade pagina’s. Let wel: gebruiken op eigen verantwoordelijkheid. We raden deze tool vooral aan als een eenvoudige manier om wat online beschikbaar is offline in je reader naar keuze te lezen. Is een boek enkel volledig beschikbaar tegen betaling; koop het dan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 784
  • 1,6k
  • 55

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Doe je mee?

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Mededelingen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...