Spring naar bijdragen

  • De Piratenpartij, het is tijd voor een zetel argh!!

     Delen


    We mogen 15 maart stemmen in Nederland. De bekende partijen kennen we natuurlijk allemaal wel maar laten wij als downloaders ook de Piratenpartij voorzien van een zetel in de tweede kamer. De Piratenpartij is in 2006 opgericht in Zweden waar mensen zich organiseerden om na te denken over een moderne invulling van auteursrecht, informatie-infrastructuur en digitale cultuur.

    Het belang van onze privacy is 2017 een actueler verkiezingsthema dan ooit. Wanneer we de deur van ons huis achter ons dicht trekken, worden we tegenwoordig op allerlei mogelijke manieren gevolgd. Juist daarom is het zo van belang dat de Piratenpartij komende verkiezing een zetel in de Tweede Kamer verwerft, aldus lijsttrekker Ancilla van de Leest :kusje: , die zich hard wil maken voor ons fundamentele recht op privacy.

    Citaat

    Ancilla van de LeestWij geloven dat je leven leuker is als je je eigen keuzes maakt.
    Wij vinden dat de overheid zich daarom minder met jou moet bemoeien en dat bedrijven minder invloed moeten hebben.
    Wij willen de overheid en bedrijven onder controle houden door ze verantwoording af te laten leggen aan de samenleving en door burgers inspraak te geven.

    Wil je politiek 2.0? Kies dan lijst 20!

    Er was afgelopen week goed nieuws voor de Piratenpartij: de partij heeft de kieslijst gehaald in elke regio en mag dus (landelijk) mee doen aan de verkiezingen in maart. Maar wat kan een kleine partij als de Piratenpartij daar bereiken? En waarom is het van belang dat de partij straks één of meerdere zetels in de Tweede Kamer behaalt? “Er is op dit moment maar zeer weinig aandacht voor onze burgerrechten, waaronder het recht op privacy”, zegt van de Leest. “Naar mijn mening is het een beetje een ondergeschoven kindje, terwijl privacy juist belangrijker is dan ooit.” :goed:

    ancilla-pirate.jpg.5148c627b3e2f394258ce0907d23454a.jpgPiratebay

    Het “beschermen” van “The Pirate Bay” zoals de Piratepartij deed middels de proxy gaat vanzelfsprekend ook om meer dan een website of de wens om slechts gratis alles te willen downloaden. Het gaat om het principe; het is erg eenvoudig om pal tegen censuur te staan wanneer het gaat om verre buitenlandse dissidenten. Het getuigt van lef wanneer je juist de controversiële sites tegen censuur verdedigt. Censuur begint altijd met de makkelijke targets, maar als de infrastructuur en rationalisaties staan, is het point of no return op de glijdende schaal naar meer en meer censuur al overschreden.

    Iemand die een politieke partij opzet, louter om het vrij kunnen downloaden zou niet goed bij zijn hoofd zijn. Ieder ander die beweert dat de Piratenpartij toch alleen daar voor staat zou inmiddels beter moeten weten.

    Privacy

    De vraag hoe de Ancilla over de Amerikaanse president Donald Trump op dit moment denkt, kunnen we natuurlijk niet links laten liggen. Van de Leest is echter van mening dat Amerika al jaren bezig is met het terugschroeven van de vrijheid van burgers.

    “Om heel eerlijk te zijn, is het niks nieuws. Het begon in 2001 al met de Patriot Act en sindsdien is het alleen maar erger geworden."

    Privacy voorvechter Edward Snowden noemt het in 2016 de “Turnkey tyranny” een uitspraak die volgens de leider van de Piratenpartij volledig op zijn plaats is. “Wat als een individu de sleutel krijgt en zegt: ‘Laten we de sleutel omdraaien’ waarmee een machthebber de technologische mogelijkheden heeft om ultieme politieke macht voor zichzelf te garanderen. Burgerrechten zijn er om ons tegen een almachtige overheid te beschermen.”

    De Piratenpartij wil Nederland waarschuwen dat we moeten uitkijken met dat soort wetten. “Het is een kwestie van tijd dat iemand er misbruik van maakt”, zegt Van de Leest. :ph34r:

    15 maart stemmen? Stem de Piratenpartij! :goed:

    https://piratenpartij.nl/standpunten/



    bewerkt door Draakie


    William1
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...