Spring naar bijdragen

  • Torrent en usenet websites offline? Bekijk deze alternatieven

     Delen


    De afgelopen maanden zijn vele Nederlandse Usenet en torrent forums offline gegaan. Grote forums die nog online zijn hebben de registratie voor nieuwe leden gesloten. Hierdoor is het voor sommige mensen moeilijk om nieuwe films te vinden. In dit artikel laten wij je zien waar je de nieuwste films kan vinden met Nederlandse ondertiteling. Kom je er niet uit of heb je vragen over downloaden? Maak dan even een topic aan op het Duken forum.

    Films downloaden uit Usenet nieuwsgroepen

    Mensen die altijd via torrent websites hebben gedownload, kijken soms ten onrechte neerbuigend neer op Usenet. Ze vinden het aanbod vaak te klein. Wie Usenet op de juiste doorzoekt, kan een enorme hoeveelheid films vinden. Ook de nieuwste rips zijn gewoon te vinden in Usenet nieuwsgroepen. Er zijn verschillende manieren om Usenet te doorzoeken. Een oude maar onoverzichtelijke manier is het gebruik van NZB zoekmachines, waaronder Nzbindex en Binsearch.

    Usenet programma's en websites

    De meest praktische manier om Usenet te doorzoeken is met behulp van Spotnet, een download programma voor Windows. Na het installeren kun je zoeken naar een film. Je ziet veel informatie over de aangeboden film en deze direct downloaden met behulp van Spotnet. Ook de reacties zijn handig. Als de aangeboden film van slechte kwaliteit is, geven mensen dat aan in de reacties.

    Het is ook mogelijk om middels nzbserver.com te zoeken naar de nieuwste films met Nederlandse ondertiteling. Nzbserver.com is een website, je hoeft dus niets te installeren en registratie is niet nodig. Je kan zoeken naar een nieuwe film en dan een NZB bestand downloaden. Daarna kan je het NZB bestand openen met een Usenet download programma, zoals SABnzbd, Newsleecher of Grabit.

    Er zijn ook andere besloten en open Usenet forums/websites waar je kan zoeken naar films. Kijk op deze pagina welke Usenet websites momenteel het beste zijn.

    Film torrents downloaden

    Helaas zijn in de laatste jaren vele Nederlandse torrent websites gestopt. Toch zijn er nog enkele goede Nederlandse torrent websites te vinden. Je kan op deze pagina, die vaak vernieuwd wordt, zien welke torrent websites het meest gebruikt worden.

    qbittorrent-torrents-downloaden.pngMet een torrent website kan je zoeken naar films. Om die films te downloaden, heb je een apart download programma nodig. Een van de beste programma's om mee te downloaden is qBittorrent. Het torrent programma heeft een interne zoekmachine, waarmee je ook direct vanuit het programma zelf kan zoeken naar films. Helaas zijn er geen Nederlandse torrent websites die je op deze manier kan doorzoeken. Maar voor de grote Engelstalige torrent websites, waarvoor registratie niet vereist is, is de zoekfunctie binnen qBittorrent wel zeer geschikt.

    Een torrent downloaden? Gebruik altijd een VPN!

    Het is in Nederland verboden om films te downloaden waar copyright op rust. Aangezien de regelgeving steeds strenger word, is het handig om ervoor te zorgen dat anderen kunnen zien dat je torrents download. Je kan anoniem downloaden met een VPN. Met een klein, simpel programma kan je dan anoniem het internet op en dus ook anoniem downloaden. Wij raden PIA, Private Internet Access aan.

    Popcorn Time en film streaming websites

    nederlandse-torrent-websites.pngEr zijn vele websites waarop films worden aangeboden die je direct online kan kijken. Dit soort websites hebben twee grote nadelen.

    1. Dergelijke video websites hebben erg veel reclame. De meeste verspreiden malware. Vele vormen van malware worden dan ongemerkt geïnstalleerd.
      Dit soort film websites zijn dus niet echt geschikt om even naar een film te kijken.
    2. Video streaming websites hebben soms een groot aanbod aan films. Nederlandse films bieden ze maar zelden aan en Nederlandse ondertiteling hebben ze niet.

    Popcorn Time is wel een uitstekende manier om films en series te bekijken. Popcorn Time is een programma, dat op bijna alle besturingssystemen werkt. Het werkt middels het torrent protocol. Dat betekent dat je de film in kleine stukjes download van vele mensen, die de film al hebben gedownload of nog aan het downloaden zijn. De meeste films die middels Popcorn Time worden verspreid, bevatten copyright. Het is dus ook hierbij noodzakelijk om een VPN te gebruiken. Wij vinden PIA een van de beste VPN aanbieders, maar er zijn ook andere aanbieders.

    Vragen? Zoek je nieuwe films?

    Als je vragen hebt, ben je van harte welkom op het Duken forum. Het forum begon ooit als een forum voor downloaders maar tegenwoordig kan je er terecht voor allerlei onderwerpen. In de sectie nieuws kan je kijken welke nieuwe films het meest gedownload worden.



    Meh Meh
    • Bedankt 2
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Mooie en duidelijk beschreven. Dank.
    Kleine typo gevonden:

    ‘Aangezien de regelgeving steeds strenger word, is het handig om ervoor te zorgen dat anderen kunnen zien dat je torrents download.’
    Dat lijkt me juist niet de bedoeling. :P

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Oud-beheerder
    13 minuten geleden zei Meh Meh:

    Bedankt, ik zal binnenkort een nieuwe handleiding schrijven. (over IPvanish, HideIPVPN en PIA)

    Vind ik leuk :clover:

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...