Spring naar bijdragen

  • Nintendo klaagt Loveretro.co en LoveROMs.com ROM sites aan

     Delen


    Nintendo heeft een rechtszaak aangespannen tegen Loveretro.co en LoveROMs.com die gratis emulators en roms verspreiden. Het gaat om twee populaire websites die de software aanbieden, schrijft Torrentfreak. Nintendo klaagt de websites aan voor oneerlijke concurrentie, merkinbreuk en het schenden van auteursrechten.

    Via de websites kunnen mensen gratis roms downloaden. Het gaat om kopieën van games die op Nintendo-consoles verschenen. Via een speciaal programma, een zogeheten emulator, zijn bijvoorbeeld spellen van de Super Nintendo, Game Boy of Nintendo 64 op de computer te spelen.

    Naast het aanbieden van de games, gebruikten de websites ook logo's en personages uit Nintendo-spellen. Het Japanse bedrijf noemt de sites enkele van de "beruchtste online verspreidingsplekken voor illegale videogames".

    Schadevergoeding

    De rechtszaken werden in het Amerikaanse Arizona aangespannen. Nintendo hoopt dat beide sites worden gesloten. Het bedrijf vraagt een schadevergoeding van 150.000 dollar (bijna 128.000 euro) per game en tot 2 miljoen dollar per inbreuk op de merknaam van Nintendo.

    Daarnaast hoopt Nintendo de domeinnamen in handen te krijgen en wil het bedrijf weten bij wie de roms oorspronkelijk vandaan komen. Loveroms heeft op Facebook aangegeven dat het de roms van zijn site heeft verwijderd. Roms voor Sega en Sony, zijn nog wel op de website te vinden. De site van Loveretro zien dat deze is gesloten na het bericht van Nintendo.



    Duken
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...