Jump to content


Recommended Posts

hallo allemaal

ik heb een vraagje ik zoek een seedbox

voor torrents te downloaden ik ben al bekend met torrents maar niet be seedboxes ik zou er graag uitleg voor willen van jullie 

wat is de beste seedbox en kan ik een abo van een jaar aankopen 

of is dat beperkt

 

laat maar iets weten 

gr mopje

Link to post
Share on other sites
 • Replies 10
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Om goed te kunnen delen heb je ook niet perse een seedbox nodig. Enige waar je voor moet zorgen is dat je goed verbindbaar bent. De poort die jouw torrentclient gebruikt voor inkomende verbindingen (l

Guest Drifter

Hoi mopje,

Wat wil je precies gaan doen met een seedbox, want je hebt het over downloaden, maar het woord seedbox zegt het eigenlijk al.

Seeden betekent uploaden of delen en dat is meestal wat je doet als je met een seedbox wil gaan werken.

Een seedbox is feitelijk een harde schijf in een server (soort PC op afstand) waar je een x aantal bestanden (GB) in op kan slaan en een programma op kan installeren om te delen met anderen op een hoge snelheid.

Een seedbox huur je meestal alleen als je wat gaat doen als Uploader op een torrentsite.

Er is een Hosting met Nederlandse uitleg en prijzen voor de verschillende Seedbox servers onder de volgende link; Seedbox verhuur

Link to post
Share on other sites
4 uur geleden zei mopje:

zou graag als ik iets binnen haal

het willen terug seeden voor mijn ratio ten goede komt 

Dat gaat met een seedbox wel lukken. Uploadsnelheid is vaak ruim voldoende maar bovenal ben je altijd goed verbindbaar.

Link to post
Share on other sites
17 uur geleden zei mopje:

zou graag als ik iets binnen haal

het willen terug seeden voor mijn ratio ten goede komt 

Als je wil terug "seeden" om je ratio te halen bij een Ratio Torrent Site is een Seedbox niet nodig.
De meeste Ratio Torrent Sites gebruiken zelf een Seedbox en willen juist dat je na 1,5 x Seeden stopt om een ander ook de kans te geven om te Seeden voor hun Ratio.
Deze Torrents zijn dan ook alleen bestemd voor Leden van deze sites en zullen na een tijdje van druk delen dan ook snel dood zijn.
(1 tot 4 maanden en ze werken dan ook altijd met Prive trackers)

Wanneer je zelf als Uploader content wil aanbieden en deze niet snel dood wil laten gaan dan kan een Seedbox uitkomst brengen,
dit vooral omdat je dan minder goed traceerbaar bent als je een externe server gebruikt.
(Zonder een externe server Seeden kan natuurlijk ook, maar dan moet je afhankelijk van je aanbod hoge internetsnelheid hebben)
Jij bepaald dan hoelang er leven in de Torrent zal blijven zitten. Dit kan zowel met "gewone" openbare trackers, als met Prive trackers.

Link to post
Share on other sites

dus als ik het goed begrijp dan heb ik geen seedbox nodig ook goed maar was handig geweest 

bedankt de uitleg mensen

Link to post
Share on other sites
Guest Drifter
49 minuten geleden zei mopje:

dus als ik het goed begrijp dan heb ik geen seedbox nodig ook goed maar was handig geweest 

Hoi Mopje,

Ik heb zelf een aantal jaren een seedbox gebruikt en het is een fantastisch stukje gereedschap om op hoge snelheid torrents te downloaden en te delen, maar dat heeft zijn meeste nut als je zelf Uploader bent op 1 of meer torrent sites.

Je moet ook niet vergeten dat een torrent die gedownload is met de seedbox, dan nog niet op jouw PC staat en als dat juist iets is (bijv. Software of iets wat je voor een kennis hebt gedownload) waar je alleen iets mee kan doen als het op jouw PC staat, zal je het vanuit je seedbox ook weer naar je pc moeten downloaden, waar je ook weer een programma voor nodig hebt. (File Zilla of ook weer gewoon met een download client) 😉

Link to post
Share on other sites

Om goed te kunnen delen heb je ook niet perse een seedbox nodig. Enige waar je voor moet zorgen is dat je goed verbindbaar bent. De poort die jouw torrentclient gebruikt voor inkomende verbindingen (luisterpoort) moet je open zetten in je internet router (port forwarding). Staat deze poort namelijk gesloten dan krijgen ontvangers geen contact met je en zal je ook niets delen.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
1 uur geleden zei reneetje1969:

Om goed te kunnen delen heb je ook niet perse een seedbox nodig. Enige waar je voor moet zorgen is dat je goed verbindbaar bent. De poort die jouw torrentclient gebruikt voor inkomende verbindingen (luisterpoort) moet je open zetten in je internet router (port forwarding). Staat deze poort namelijk gesloten dan krijgen ontvangers geen contact met je en zal je ook niets delen.

Oftopic: reneetje1969, fijn om u nog eens te lezen.

Link to post
Share on other sites
21 uur geleden zei Trizomu:

Oftopic: reneetje1969, fijn om u nog eens te lezen.

Momenteel erg druk met andere zaken Trizomu, maar kom nog regelmatig even buurten hier op duken hoor 🙂

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By Duken
   Seedboxen zijn behoorlijk populair bij een subset van enthousiaste torrent-gebruikers. Ze stellen mensen in staat om het seeding-proces uit te besteden aan een externe service, wat zorgt voor hoge download- en uploadsnelheden. Dit voorkomt ook dat de privé IP-adressen van gebruikers verschijnen in torrent-zwermen. Dat betekent echter niet dat ze altijd anoniem zijn.
   BitTorrent is een openbaar protocol voor het delen van bestanden, dat IP-adressen van up- en downloaders naar het grote publiek uitzendt.
   Voor sommigen is dit een probleem, dus om dit te voorkomen, wenden mensen zich tot services van derden , zoals VPN's , proxy's of cloud-torrent-downloaders.
   Hoewel deze services een extra beschermingslaag toevoegen, zijn ze niet allemaal anoniem. Veel cloud-torrent-downloaders kunnen bijvoorbeeld nog steeds een IP-adres en tijdstempel koppelen aan een specifieke gebruiker of hun service.
   Met dit in gedachten vroegen we ons af hoe dit van toepassing is op seedboxen. Hoewel deze services niet overwegend als anonimiteitstool worden gebruikt, denken sommigen van wel.
   Om erachter te komen of dit inderdaad het geval is, hebben we een aantal van de grootste seedbox-aanbieders benaderd met een aantal relevante vragen. De vragen hebben onder meer betrekking op logboekregistratie, reacties op DMCA-kennisgevingen en juridische verzoeken. 
   De volledige set vragen is als volgt:
   1. Verzamelt uw service tijdelijke of permanente gegevens die een seedbox IP-adres kunnen koppelen aan een specifieke gebruiker van uw service? Zo ja, welke informatie verzamelt u en hoe lang wordt deze bewaard?
   2. Slaat uw service persoonlijk identificeerbare informatie van gebruikers op (inclusief IP-adressen)? Zo ja, welke informatie bewaart u, en voor hoelang?
   3. Slaat uw service de namen / hashes of andere identificerende informatie op van (eerder) gedownloade inhoud (opgeslagen op uw servers) die kan worden gekoppeld aan een specifieke gebruiker? Zo ja, voor hoelang?
   4. Biedt u speciale en / of gedeelde IP-adressen aan? Als IP-adressen worden gedeeld en u een 'live' klacht krijgt van een derde partij, is het dan mogelijk om een IP-adres te koppelen aan een 'live' torrent en een bijbehorend gebruikersaccount?
   5. Hoe reageert uw service op DMCA-kennisgevingen of soortgelijke verwijderingsverzoeken?
   6. Heeft u een beleid voor herhaalde overtreders? Zo ja, wat houdt dat in?
   7. Heeft u ooit een verzoek van een derde partij gehad om informatie over een specifieke gebruiker te verstrekken en heeft u dit kunnen doen?
   8. In welke omstandigheden geeft u gevolg aan wettelijke verzoeken en wat kunt u overhandigen?
   Hoewel we contact hebben opgenomen met bijna een dozijn seedbox-providers, hebben slechts twee geantwoord. Dit valt nogal tegen, vooral van bedrijven die soms tienduizenden klanten bedienen.
   Hieronder staan de reacties van de twee providers die zo vriendelijk waren om te antwoorden: SonicBit en Rapidseedbox.
   SonicBit
   1. We slaan IP-adressen van gebruikers op voor elke gebruiker die onze seedbox gebruikt om onze service vrij te houden van valse / nep-e-mailaccounts, ongeldige verwijzingsactiviteiten, enz. Informatie wordt verwijderd wanneer een gebruiker vraagt om zijn account te verwijderen.
   2. We slaan gebruikers-IP's op wanneer een gebruiker inlogt en uitlogt, voor de beveiliging van de gebruikersaccount om eventuele ongeldige activiteit in hun account te controleren. Informatie wordt verwijderd wanneer een gebruiker verzoekt zijn account te verwijderen.
   3. We slaan geen gedownloade hashes op.
   4. We bieden alleen gedeelde seedbox IP-adressen aan, maar verschillende seedboxinstanties. We kunnen de specifieke gebruiker controleren op elke torrent die in zijn account is gedownload, zelfs met een gedeeld seedbox-IP-adres.
   5. We zullen er onmiddellijk en serieus op reageren, controleren of het verwijderingsverzoek geldig is en de DMCA-melding dan doorsturen naar de gebruiker. Als er binnen drie dagen geen reactie is, zullen we de inhoud handmatig verwijderen.
   6. Nee.
   7. Nooit.
   8. We voldoen aan de wettelijke verzoeken en doen ons best om eventuele juridische verzoeken op te lossen om onze service schoon te houden.
   RapidSeedbox
   1. Een gebruiker is op het moment van gebruik gekoppeld aan een seedbox-IP. Wanneer het abonnement wordt beëindigd, wordt ook de hele seedbox beëindigd.
   2. We slaan de e-mail, transactiegeschiedenis, laatst gelogde tijd en IP-adres op in het klantgedeelte. Gebruikers kunnen op elk moment verzoeken om verwijdering van hun account / gegevens. Soms ruimen we slapende accounts op om middelen te besparen.
   3. Nee. Bij vijf van de zes abonnementen krijgt de gebruiker een VPS met root-toegang en heeft hij volledige controle over de seedbox.
   4. Elke seedbox heeft een speciaal IP-adres. “Live” klachten zijn gekoppeld aan een IP-adres / gebruiker.
   5. Proactief lokaliseren en verwijderen van de gegevens, de gebruiker informeren en vragen om niet te herhalen.
   6. Herhaalde overtreders zullen hun diensten opgeschort en uiteindelijk beëindigd krijgen.
   7. We verwijzen mensen naar onze Servicevoorwaarden en moedigen hen aan om verantwoordelijkheid te nemen voor de activiteit en de inhoud op hun toegewezen seedbox.
   8. Zie het antwoord op vraag 7.
   —-
   Zoals de bovenstaande antwoorden laten zien, kunnen seedboxen erg handig zijn. Ze zijn echter zeker niet (altijd) anoniem. Als uw seedbox-provider hier niet wordt vermeld, raden we u aan contact op te nemen met ondersteuning door dezelfde vragen te stellen.
  • By brillant1
   ben met rutorrent begonnen ,voor het uppen naar mijn seedbox ,maar het lukt me niet om een torrent aan te maken
   wie heeft er een  goede handleiding voor en het liefst in het Nederlands
    
   bij voorbaat dank
  • By brillant
   heeft er iemand een goede Nederlandse beschrijving van een seedbox
  • By PeaceFreak
   Hallo Allemaal,
   Ik zit met een vraag/probleem.
   Ik heb op dit moment 10 euro p/mnd. om te downloaden.
   Maar nu komt het:
   Ik vind het downloaden van NZB's zo "onpersoonlijk".
   Er zit wel een "community" achter, maar bij torrents heb ik het "community" gevoel (ook door het seeden) veel meer.
   Dus aan jullie de vraag:
   Wat zou je kiezen?
   De payserver of de Seedbox?
   Ook kijkend naar mijn gevoel...
   Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met een besluit.
   Alvast bedankt voor alle moeite,
   Rik

 • Who was online  11 Users were Online in the last 2 hours


×
×
 • Create New...