Spring naar bijdragen

  • Nep e-mail Agentschap Telecom met boete over downloaden

     Delen


    Nep e-mail Agentschap Telecom

    Verschillende mensen ontvingen de afgelopen dagen e-mails waarin een 'boete' werd geëist over vermeend illegaal downloaden. De e-mails in kwestie beweren afkomstig te zijn van het Agentschap Telecom van de Nederlandse overheid.

    De e-mails kunnen redelijk legitiem lijken, vooral voor mensen die niet bekend zijn met dit soort eisen, maar het Agentschap Telecom heeft een waarschuwing uitgegeven waarin wordt uitgelegd dat ze nep zijn.

    "Er lijken valse e-mails in omloop te zijn die zogenaamd afkomstig zijn van het Agentschap Telecom. Dit zijn valse e-mails met betrekking tot boetes voor het illegaal downloaden van films. Dit zijn valse e-mails. Ze komen niet van het Agentschap van de Telecom.

    "Heb je zo'n e-mail ontvangen? Reageer niet op het bericht, klik niet op links en laat nooit uw gegevens achter. "

    Het lijkt erop dat de oplichters het nieuws gebruiken dat 'boetes' binnenkort naar vermeende piraten zullen worden gestuurd om hun inspanningen legitiemer te maken. Interessant genoeg is dit niet de eerste keer dat dit is gebeurd.

    Vorig jaar werd al gerapporteerd over een soortgelijk plan waarbij nep piraterijboetes werden uitgezonden, zogenaamd namens Dutch Filmworks. Dit was ook een zwendel en de filmdistributeur adviseerde de ontvangers de brief in de prullenbak te gooien.

    Als overheidsinstantie is het onwaarschijnlijk dat het Telecom Agentschap ooit boetes voor piraterij zal uitschrijven. Deze komen vaker van rechthebbenden of hun vertegenwoordigers, zoals Dutch Filmworks of Brein.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder

    Oef, ik zou er wel een scan van willen zien. Ben benieuwd naar de opzet van de email. Heb het een keer eerder gezien van Dutchfilm works. Was ook iemand die net brieven verstuurde over download boetes.

    @Drifter ik heb er een plaatje bij gedaan ;)

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...