Spring naar bijdragen

  • Vervanging van dvd's door online screeners zal Piraterij niet stoppen

     Delen


    Binnen de filmindustrie zijn er steeds meer oproepen om dvd-screeners te vervangen door online streaming versies. De Emmy's zijn al van plan dit te doen. Sommigen vrezen dat deze verandering het einde van screener-lekken zal zijn, maar anderen, waaronder de Piraat-release groep EVO, zijn het daar niet mee eens.

    Vorige week kwam in het nieuws dat de Emmy's in 2020 de overstap zullen maken van fysieke dvd-screeners naar online streaming screeners. Deze overgang heeft veel voordelen. Ten eerste is het voor bedrijven veel goedkoper om films op een online screening platform te plaatsen dan om honderdduizenden dvd's te produceren en te verzenden. Een ander voordeel, volgens sommige insiders van de Filmindustrie, is dat het eenvoudiger is om online screeners uit de handen van piraten te houden.

    De afgelopen jaren waren er niet veel tv-screener lekken. Echter, als dvd-screeners uiteindelijk worden uit gefaseerd door andere awards shows, zoals de Oscars, zou dat dan het einde van de waanzin van het screener seizoen onder piraten kunnen zijn? (wie brengt als 1e een release van een nieuwe filmproductie op de illegale Piraten markt)

    Dat is hoogst twijfelachtig. Hoewel het zeker waar is dat online kopieën niet verloren kunnen gaan in de e-mail, zijn er andere kwetsbaarheden. Een login en wachtwoord worden gemakkelijk gedeeld en eenmaal binnen, kunnen piraten makkelijk een filmpje van een tv-programma rippen (Capture), want daar zijn ze tenslotte goed in.

    Dit wordt bevestigd door de piraten releasegroep EVO. Deze groep is voorloper waar het gaat om het uitbrengen van screeners. Nog maar een paar weken geleden lekte het "Ralph Breaks The Internet," een van de eerste dvd-screeners van dit jaar. Volgens EVO zijn online screeners niet persé veiliger en in sommige gevallen kan het tegenovergestelde waar zijn. De groep meldt dat ze vorig jaar toegang had tot een digitaal screener-account die verrassend weinig bescherming bood.

    De Academy Awards hebben geëxperimenteerd met online streaming, maar er is nog geen sprake van een overstap. De releasegroep (EVO) merkte echter op dat de beveiliging van dvd-screeners is verhoogd. De groep is van mening dat de huidige beveiligingsmaatregelen rond dvd-screeners vrij goed werken. Er zijn tenslotte dit jaar niet zoveel dvd-screeners gelekt. Het merkt verder op dat de kwaliteit van screeners opzettelijk laag gehouden wordt om hun waarde te verlagen, in het geval ze lekken.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  0 leden zijn actief

    There is no users online

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...