Spring naar bijdragen
Drifter

Vervanging van dvd's door online screeners zal Piraterij niet stoppenRecommended Posts

Binnen de filmindustrie zijn er steeds meer oproepen om dvd-screeners te vervangen door online streaming versies. De Emmy's zijn al van plan dit te doen. Sommigen vrezen dat deze verandering het einde van screener-lekken zal zijn, maar anderen, waaronder de Piraat-release groep EVO, zijn het daar niet mee eens.

Vorige week kwam in het nieuws dat de Emmy's in 2020 de overstap zullen maken van fysieke dvd-screeners naar online streaming screeners. Deze overgang heeft veel voordelen. Ten eerste is het voor bedrijven veel goedkoper om films op een online screening platform te plaatsen dan om honderdduizenden dvd's te produceren en te verzenden. Een ander voordeel, volgens sommige insiders van de Filmindustrie, is dat het eenvoudiger is om online screeners uit de handen van piraten te houden.

De afgelopen jaren waren er niet veel tv-screener lekken. Echter, als dvd-screeners uiteindelijk worden uit gefaseerd door andere awards shows, zoals de Oscars, zou dat dan het einde van de waanzin van het screener seizoen onder piraten kunnen zijn? (wie brengt als 1e een release van een nieuwe filmproductie op de illegale Piraten markt)

Dat is hoogst twijfelachtig. Hoewel het zeker waar is dat online kopieën niet verloren kunnen gaan in de e-mail, zijn er andere kwetsbaarheden. Een login en wachtwoord worden gemakkelijk gedeeld en eenmaal binnen, kunnen piraten makkelijk een filmpje van een tv-programma rippen (Capture), want daar zijn ze tenslotte goed in.

Dit wordt bevestigd door de piraten releasegroep EVO. Deze groep is voorloper waar het gaat om het uitbrengen van screeners. Nog maar een paar weken geleden lekte het "Ralph Breaks The Internet," een van de eerste dvd-screeners van dit jaar. Volgens EVO zijn online screeners niet persé veiliger en in sommige gevallen kan het tegenovergestelde waar zijn. De groep meldt dat ze vorig jaar toegang had tot een digitaal screener-account die verrassend weinig bescherming bood.

De Academy Awards hebben geëxperimenteerd met online streaming, maar er is nog geen sprake van een overstap. De releasegroep (EVO) merkte echter op dat de beveiliging van dvd-screeners is verhoogd. De groep is van mening dat de huidige beveiligingsmaatregelen rond dvd-screeners vrij goed werken. Er zijn tenslotte dit jaar niet zoveel dvd-screeners gelekt. Het merkt verder op dat de kwaliteit van screeners opzettelijk laag gehouden wordt om hun waarde te verlagen, in het geval ze lekken.


Toon volledig nieuwsbericht

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Advertorial - Geplaatst 21 uur geleden

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Het is makkelijk, na het aanmelden is er geen reclame meer zichtbaar.

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


  • Recent nieuwsbericht

  • Nu op het forum

    • Ik denk dat het wel uit te leggen is @Barbabas, want er is een verschil tussen Legaal en Illegaal Downloaden. Alles wat uitgezonden wordt op TV, of dat nou via een betaalde zender is of via een publieke zender, wordt auteursrecht betaald door de Omroep of bijv. Netflix / HBO / Videoland. Jij mag met de huidige opname mogelijkheden (Mediabox of Horizon) alles kopiëren en later afspelen of kijken als het maar voor thuisgebruik is. De thuiskopie in het Nederlands auteursrecht Op grond van artikel 16b en 16c Auteurswet 1912 mag men enkele exemplaren van een werk maken voor eigen oefening, studie of gebruik. Dit heet een thuiskopie. Een dergelijke kopie mag niet aan derden ter beschikking worden gesteld. Het is niet vereist dat je het origineel zelf gekocht hebt om een thuiskopie van een werk te mogen maken. Het downloaden uit illegale bron valt echter niet (meer) onder deze wetsartikelen. Hoewel onze wet altijd zo werd uitgelegd, heeft in april 2014 het Hof van Justitie bepaald dat een auteurswet geen downloaden uit illegale bron mag toestaan. Nederland heeft dus een downloadverbod. Voor een thuiskopie op een drager, zoals een beschrijfbare CD of een harde schijf, van een muziekwerk is een vergoeding verschuldigd. Deze moet de fabrikant van de (lege) drager betalen.  Sinds er mogelijkheden tot kopiëren op de markt zijn, is er dus wettelijk vastgesteld dat in de prijs van de (Blanco) Cassette bandjes, Videotape's of DVD en CD schijfjes een vastgesteld percentage auteursrecht zit dat afgedragen moet worden door de fabrikant. Onder deze link staat nog even duidelijk omschreven wat de afspraken zijn.
    • ... Mmm... Nooit over nagedacht eigenlijk. Maar je zegt daar wel wat waar ik nooit bij heb stilgestaan. Zo was de film "taken" laatst op TV. Ik kijk die via mijn Ziggo box en hij neemt deze automatisch op. Omdat ik geen reclame meer wilde kijken heb ik hem later aangezet op Netflix. Maar waarom mag ik hem dan niet downloaden?  In mijn geval betaald SBS6 de licentie. Betaal ik Ziggo om de film te kijken via SBS6 en wil ik hem morgen kijken dus neemt de Ziggo box hem op. Maar downloaden is niet toegestaan.... ik kan het helaas niet uitleggen
    • Ik blijf erbij dat er niks mis is met downloaden, het word al jaren gedaan met cassette bandjes muziek met vhs / betamax films en series, tegenwoordig met de ingebouwde opname functie in de decoders. Alleen met downloaden kan je zelf beslissen hoe en waar je het afspeelt, niks geen gemiste inkomsten voor de makers maar puur gebruikers gemak. Iemand mag mij echt eens duidelijk proberen te vertellen wat het verschil is als ik een gedownloade aflevering big bang theory kijk of opneem van tv.
×