Spring naar bijdragen

  • Opera-browser komt met gratis VPN functie in Android

     Delen


    Opera kwam op 7 Februari met een spannende nieuws mededeling, dat ze zijn begonnen met het testen van hun nieuwe ingebouwde browser VPN (Virtual Private Network) functie in de Opera Android-browser. Een groot aantal Beta-gebruikers over de hele wereld mogen de gratis, onbeperkte en niet-log-VPN-functie testen.

    Deze opwindende nieuwe functie in Opera voor Android is ontworpen om meer controle en privacy te bieden bij het browsen. Je hoeft niet langer afzonderlijke, betaalde apps te downloaden om het browsen te beschermen wanneer je gebruik maakt van openbare wifi, tik je gewoon op "Instellingen" in je Opera-browser en activeer je VPN.

    Opera was de eerste grote browsermaker die een onbeperkte en gratis VPN in de desktopbrowser integreerde. Deze functie werd al snel enorm gewaardeerd door miljoenen van onze gebruikers over de hele wereld. Nu willen ze diezelfde ervaring naar hun mobiele browser brengen.

    Het browserteam Opera voor Android mikt hoog: ze willen de beste mobiele browser op de markt hebben en bieden daarmee een krachtige tool die je controle geeft over hoe je op internet surft.

    Opera heeft een traditie van innovatie. Ze werken continue aan nieuwe functies die je online ervaring kunnen verbeteren. Meest recent hebben ze de cookie dialoog blokker geïntroduceerd, die hinderlijke pop-ups blokkeert die op websites worden weergegeven en die om je toestemming vragen voordat je toegang tot de site kunt krijgen. De ingebouwde VPN is de volgende functie die volgens hun mening de online ervaring en veiligheid zal verbeteren.

    Zodra je de functie inschakelt, vervangt de VPN jouw IP-adres door een virtueel IP-adres. Dit maakt het moeilijker voor websites om jouw locatie te volgen en je apparaat te identificeren. In het menu kan je een locatie instellen op Optimaal, Azië, Europa, Amerika. Bovendien heeft hun VPN een niet-log-service, wat betekent dat ze geen informatie verzamelen die via de netwerkservers loopt. Hiermee worden je privégegevens beschermd tegen indringers wanneer je verbonden bent met een openbaar Wi-Fi-netwerk. De tests voor de ingebouwde VPN gaan nog wel even duren, maar in de komende tijd zal Opera geleidelijk de groep testers groter maken.



    bewerkt door Drifter


    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder

    Ook weer erg goed nieuws. Ik vraag mij af of je door de dienst van opera weer op bijvoorbeeld the Piratebay kan komen in Nederland. 

    Daarmee is dit het begin van browsers met ingebouwde VPN waardoor het blokkeren van websites op land niveau helemaal geen zin meer heeft en de techniek weer de wetgeving voorbij steeft. :)

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    12 uur geleden zei ShadowMaster:

    Ik gebruik al best lang opera, maar die heeft al redelijk lang met VPN verbinding

    Het enige verschil met bijv. PIA is dat de VPN in de Computer browser van Opera je IP-adres verandert waardoor je ten dele anoniem kan surfen op het web en wat geblokkeerde sites kan bereiken die anders niet toegankelijk waren.

    Ik hoop dat de Android versie uitgebreider wordt en meer in de buurt komt van de betaalde VPN.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  1 lid is actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...