Spring naar bijdragen
NetNiet

Probleem combi van Mac / Externe harde schijf / TVRecommended Posts

Hallo allemaal, misschien dat jullie me kunnen helpen.

Mijn man werkt op zee en op de boot hebben ze een televisie. Met een externe harde schijf willen ze films kunnen kijken.

Mijn laptop is een Macbook Pro / software: MacOS Mojave, de TV is van het merk Condor (gemaakt in Tunesie of Algerije en kan geen informatie vinden mbt USB aansluiten), de externe harde schijf heb ik geformatteerd: MS-DOS (FAT32)

Ik had de externe schijf eerst ExFAT geformatteerd zodat ik grotere bestanden op de externe schijf kon zetten, maar dat werkte niet met de TV. Nu heb ik de externe schijf MS-DOS (FAT32) geformatteerd en dat werkt wel met de TV

Het probleem is nu alleen dat je met MacOS Mojave (laptop) in combinatie met MS-DOS (FAT32) (externe harde schijf) geen bestanden kan verplaatsen die groter zijn dan 2GB en veel films zijn toch vaak groter.

Iemand misschien een idee of een tip hoe ik toch films groter dan 2GB op de externe schijf kan plaatsen?

En indien dit onmogelijk is, ik ga binnenkort naar Nederland, wat zou ik dan kunnen kopen wat dus met mijn MacBook en de TV zou kunnen werken?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
41 minuten geleden zei NetNiet:

Het probleem is nu alleen dat je met MacOS Mojave (laptop) in combinatie met MS-DOS (FAT32) (externe harde schijf) geen bestanden kan verplaatsen die groter zijn dan 2GB

Dat lukt helaas op geen enkele OS @NetNiet, ook niet in Windows. Als je bestanden groter dan 4 GB wil verplaatsen zal de schijf ExFAT of NTFS geformatteerd moeten zijn. Heb je enig idee of de TV wel een NTFS geformatteerde schijf kan lezen?

Er bestaat wel een mogelijkheid om FAT32 te Converteren zonder gegevensverlies naar NTFS, maar daar heb je dan waarschijnlijk software voor nodig. Onder deze link wat info en Onder deze link wat meer uitleg voor harde schijven in Mac

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Drifter, OK dat is duidelijk dan hahaha

Ik ben niet zo goed er in met al die termen, heb me er de laatste tijd in verdiept omdat ik ermee bezig was, dus alles wat ik weet is van internet. ExFat lukt dus niet met de TV.

NTFS heb ik net over zitten lezen, maar dat is Windows toch? (En toch ook weer wat anders als ExFat?? als ik het goed begrijp ...?) Als dat zo is, kan de TV die wel lezen, maar het probleem is dat ik daar met mijn Mac niks op kan zetten. Of ik zou dat programma wat in jouw link genoemd wordt, Tuxera moeten kopen.

En die externe schijf formateren naar NTFS is denk ik ook wel een dingetje, als ik jouw linkje lees en ook om dat te doen op een Mac, maar dat zou ik anders hier bij een winkel kunnen laten doen misschien.

Zou ik dan, hoe omslachtig dat dan ook is, als die externe schijf weer NTFS is, via bv Dropbox of google drive of wat dan ook, die films via deze tussen stop er op kunnen zetten?

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

In Mac OS X zit exFAT-ondersteuning standaard ingebouwd wat ook in Windows gebruikt kan worden en NTFS kan in MAC OS X alleen gelezen worden. Daar zit voor jou dus het probleem, maar als je een externe schijf naar NTFS Converteert (dus niet formatteren) kan je vanaf je Mac wel bestanden verplaatsen die groter zijn dan 4 GB. Dat heeft natuurlijk alleen nut als die TV de schijf wel kan lezen als die in NTFS is geconverteerd. Onder deze link nog wat info over Converteren

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

OK dank je wel Drifter, ik ga morgen (met een helder hoofd 😉 ) je link lezen en me daar verder in verdiepen.

Ik weet bijna zeker dat de TV wel NTFS kan lezen. Ik heb vandaag eens gekeken, wat de schijf origineel was, het is een WD Elements en die is NTFS. Ze konden daarmee films kijken. Maar ik ben van Windows laptop overgestapt op een MacBook en toen ik dus nieuwe films voor hun er op ging zetten, kon ik dat niet meer. Ik kon met finder, niet meer de films verplaatsen van MacBook naar de externe harde schijf. (wat dus op zich vreemd is als ik nu de informatie lees, dat dus wel zou moeten kunnen) Maar goed toen dat niet lukte, dacht ik OK ik formatteer de schijf gewoon 😁

Ik kom vast nog bij je terug met vragen, dus sorry alvast 😁

Super bedankt!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
14 uur geleden zei NetNiet:

(wat dus op zich vreemd is als ik nu de informatie lees, dat dus wel zou moeten kunnen)

Dat lukt dus niet zonder gebruik te maken van een stukje software, maar je moet in de info even kijken of je daar gratis gebruik van kan maken om bestanden groter dan 4 GB te verplaatsen vanaf jouw MacBook naar de NTSF schijf.

Voor zover ik het kan beoordelen is er geen andere mogelijkheid om iets te doen vanaf jouw MacBook naar die schijf.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Doe mee met dit gesprek....

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Vergelijkbare bijdragen

  • Door snor
   Mijn vriendin en ik zijn een fotoboek aan het maken. We synchroniseren regelmatig elkaars USB hardeschijven. Soms heeft zij aan het fotoboek gewerkt vanaf haar USB HDD, vervolgens synchroniseren we en knutsel ik later weer verder vanaf mijn USB HDD. We gebruiken FreeFileSync om te synchroniseren. Zij heeft een laptop met Windows 7 en als USB HDD een WD Elements Portable 2TB. Ik heb Windows 10 en een Transcend StoreJet 25M3 2TB.
   Nu zag ik een tijdje terug dat 1 foto op mijn HDD voor de onderste helft een grijs vlak was geworden en ik had geen idee hoe dat opeens zo kwam. Gelukkig stond de volledige foto wel nog bij mijn vriendin op haar HDD. Ik dacht dat het een incident was, maar vandaag zie ik het weer en bij meerdere foto's!
   Daarnaast was er ook een foto uit de map (zeg E:/mapA/img_123.jpeg) vervangen door een foto uit een andere map (zeg E:/map1/img_987.jpeg) zonder dat ik dat wilde, ook hiervan heb ik geen idee hoe dat kan. Wanneer ik de zelfde map van beide HDDs (dus E:/mapA/ en F:/mapA/) met elkaar verlijk op basis van "File Time and Size" wordt er geen verschil gevonden, want E:/mapA/img_123.jpeg en F:/mapA/img_123.jpeg hebben dezelfde datum en bestandsgrootte. Wanneer ik beide mappen vergelijk op basis van "File Content" vindt FreeFileSync meerdere foto's die vergelijkbare problemen vertonen, ze zijn volledig of deels vervangen en/of een groot grijs vlak. Een beetje vergelijkbaar met dit voorbeeld dat ik online vond: http://i.stack.imgur.com/sKImC.jpg
   Hopelijk is mijn probleem duidelijk, zo niet hoor ik het graag. Maar heeft iemand enig idee hoe dit komt? Of suggesties met welke zoektermen ik kan googlen?
  • Door bruchlee
   Hallo,
   Op eens staat er  bij mij  bij het opstarten van mijn Imac  geef toestemming voor " objective-See LLC in het opstart scherm?
   Zie bijlage,  hoe kom ik hiervan af.
   Gebruik Virus Scanner Plus , Malewarebytes Free  geeft geen Maleware aan.

  • Door NetNiet
   Hallo, voorheen met mijn windows laptop downloadde ik altijd via torrents. Toen ik een Macbook kocht ben ik met NZB files gaan werken.
   Maar ik zou toch ook graag weer via torrents willen downloaden, welk programma raden jullie me aan voor een Macbook? Ik heb macOS High Sierra.
   Alvast hartstikke bedankt! 🙂 
    
  • Door richard1986
   Goede dag forum lede 
    
   had een vraag wie kan mij helpen bij het downloaden van programmas voor mijn macbook graag hoor ik van jullie uiteraard tegen een vergoeding

 • Recent nieuwsbericht

 • Nu op het forum

  • De top 10 meest gedownloade films van de periode 25 maart tot 31 maart. Deze week staat de film ‘Bumblebee’ bovenaan, gevolgd door ‘Aquaman’ en ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’ maakt de top drie weer compleet. Week 13 zijn er vier nieuwkomers in ons overzicht ten opzichte van vorige week. Bumblebee is voor de eerste keer de meest gedownloade film. Alle films in de lijst zijn Web-DL Webrip HDRip BDrip of DVDrip tenzij anders vermeld. Op deze pagina vindt u alle uitleg over de type releases die uitgebracht worden. Het bekijken van films kan via op verschillende manieren, bekijk daarvoor de sectie Downloaden onder handleidingen. Vergeet je VPN verbinding niet bij het downloaden of streamen van films en series. Plaats Vorige wk. Film IMDb / Trailer   1 (…) Bumblebee 7.0 / trailer 2 (1) Aquaman 7.7 / trailer 3 (3) Spider-Man: Into the Spider-Verse 8.6 / trailer 4 (5) Triple Frontier 6.6 / trailer 5 (…) Triple Threat 6.0 / trailer 6 (4) Mary Poppins Returns 7.1 / trailer 7 (…) Dragged Across Concrete 7.5 / trailer 8 (…) The Mule 7.1 / trailer 9 (9) Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald 6.8 / trailer 10 (6) The Lego Movie 2: The Second Part 7.0 / trailer Toon volledig nieuwsbericht
  • Beste allemaal, Er is een nieuwe toevoeging op het forum waarmee je makkelijk film, serie en acteurs informatie kan toevoegen aan topics. Op dit moment is het actief op het gehele forum, in de toekomst alleen op specifieke forum's maar die mogelijkheid is er nog niet.  Bij het aanmaken van een topic krijg je onderin de knop "Film / serie informatie toevoegen aan het topic?" Bij het toevoegen van een film, serie of acteur wordt het topic automatisch voorzien van de informatie. (Dit is pas zichtbaar na het plaatsen). De informatie wordt automatisch wekelijks bijgewerkt vanuit themoviedb. Voorbeeld (engelstalig) Veel plezier met deze toevoeging op het forum! In dit topic is als voorbeeld Captain Marvel meegenomen
  • Retrospekt (2019) Review Guus Schulting op Filmkrant.nl op 20 februari 2019: "Tien jaar na het succes van Kan door huid heen, komt Esther Rots met Retrospekt. Net als haar debuut is het een beeldende en non-lineaire film over de verwerking van een trauma. Alsof de grond onder haar bestaan wordt weggetrokken. Zo heftig voelt de zenuwinzinking van dertiger Mette (Circé Lethem), hoofdpersoon van Esther Rots’ labyrintische psychologisch drama Retrospekt. Net als haar indrukwekkende debuut Kan door huid heen (2009) is het een zintuiglijke film waarin de filmmaker de existentiële crisis van haar hoofdpersonage op indringende wijze vastlegt. Letterlijk: want met de fragmentarische en non-lineaire montage, Lennert Hillige’s zwiepende cameravoering en artificiële aankleding, kijkt Retrospekt als een zoektocht door Mettes getraumatiseerde geheugen. Ergens lijkt iets niet te kloppen aan het verhaal en het is aan de kijker om uit te zoeken wat. Directe aanleiding voor Mettes inzinking is een incident tijdens haar vakantie. In het pashokje naast haar kleineert een Franse driftkikker zijn vrouw hardhandig. Wanneer Mette er iets van zegt, komt hij achter haar aan. Waar bemoei je je mee, wil hij weten. Ook zijn vrouw vindt dat ze zich afzijdig moet houden. Het voorval laat diepe sporen na. Niet veel later treffen we Mette zwaargehavend in een revalidatiecentrum. Iets met een auto-ongeluk en de ex van Miller (Lien Wildemeersch), een cliënt bij het blijf-van-mijn-lijf huis waar Mette werkt. Over het hoe en waarom blijft Rots bewust vaag – net als Mette zelf moet de kijker die gebeurtenissen door middel van half betrouwbare herinneringen en flarden informatie tot een begrijpelijk verhaal zien te maken.Retrospekt doet denken aan Kierkegaards existentiële inzicht dat we naar voren leven en naar achteren begrijpen. Rots vraagt zich af wat dat eigenlijk inhoudt, je leven begrijpen in retrospectief. Want vanuit welk punt doe je dat? Hebben we altijd alle puzzelstukjes? En veranderen die niet constant van vorm door de grilligheid van ons geheugen? Rots monteerde de film nadrukkelijk als een psychologische puzzel, waarmee ze de structuur van Mettes getraumatiseerde geest lijkt te spiegelen. Wat moet de kijker bijvoorbeeld maken van een op zichzelf staande scène waarin Mette zich bedreigt voelt door een onbekende man tijdens een trip naar de supermarkt? Of waarom schrikt ze zo nadrukkelijk over het feit dat haar dochtertje misschien het ongeluk gezien heeft? Net als Rots’ debuut is Retrospekt visueel ambitieus en compromisloos in z’n vorm . Als kijker raak je emotioneel overdonderd. Misschien zelfs meer. Want waar Marieke in Kan door huid heen door een traumatische gebeurtenis achtervolgd werd, is Mettes kwelgeest haar oude geluk. De film opent met het jonge gezin op vakantie. Man, vrouw en kind in een camper door Frankrijk. Een beeld dat als een idylle door de film blijft heen spoken – en waarvan de kijker gaandeweg beseft dat het voor Mette altijd onbereikbaar zal blijven." Retrospekt (2019) Download - Torrent / NZB en Stream Directe links naar websites voor een NZB, Torrent, stream of download bestand van de Nederlandse film Retrospekt zijn en mogen op Duken.nl niet worden geplaatst. Discussiëren, overleggen en tips zijn wel toegestaan.    Meer informatie in onze huisregels.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...