Spring naar bijdragen

  • Instagram-accounts gehackt met nep-meldingen over auteursrechtschending

     Delen


    Heb je een paar duizend volgers bereikt op Instagram? Meer? Gefeliciteerd, je bent insta-beroemd. Een Instagram-beïnvloeder betekent onder andere dat het heel goed mogelijk is dat account dieven achter je aan zitten. Een nieuw phishing-schema gericht op populaire accounts op Instagram wint aan kracht. Hier is hoe het werkt.

    U heeft een melding wegens schending van het auteursrecht

    "Uw account wordt permanent verwijderd wegens inbreuk op het auteursrecht", beweert een e-mailbericht dat er erg officieel uitziet. Het heeft de gebruikelijke Instagram-header en -logo en het e-mailadres in het Van- veld is zeer dicht bij een legitiem adres: in de meeste gevallen is het mail@theinstagram.team of info@theinstagram.team.

    In de e-mail wordt beweerd dat je slechts 24 uur hebt (in sommige versies is het 48 uur) om in beroep te gaan en een knop "Recensentekst" weergeeft. Als je erop klikt, kom je terecht op een overtuigende phishing-pagina, waar fraudeurs een beeld geven dat ze heel veel belang hechten aan auteursrechtbescherming en je een link aanbieden naar 'Appeal'. Om de scam er zelfs nog legitiemer te laten uitzien, bieden ze een lange lijst met taalkeuzes, hoewel het niet werkt - wat u ook klikt, de phishing-pagina blijft altijd in het Engels.

                                                                                                       Kaspersky.jpg

     

    Zodra u op de link "Bezwaar" klikt, wordt u uitgenodigd om uw Instagram-inloggegevens in te voeren. En dat is niet het einde. Onmiddellijk verschijnt er een ander bericht: "We moeten uw feedback verifiëren en controleren of uw e-mailaccount overeenkomt met het Instagram-account", staat er. Klik op "Verifieer mijn e-mailadres" en u ziet een lijst met e-mailproviders. Als u de uwe kiest, wordt u uitgenodigd om zowel uw e-mailadres als (verrassing!) Het wachtwoord voor uw e-mailaccount in te dienen.

    Vervolgens verschijnt het bericht 'We zullen uw feedback beoordelen', voor slechts enkele seconden. Daarna wordt je omgeleid naar de echte Instagram-website - nog een simpele truc die de zwendel extra geloofwaardig maakt.

    Het is niet de eerste keer dat Instagram-beïnvloeders het doelwit zijn van oplichters. De eerste golf phishing verleidde gebruikers om een blauwe 'geverifieerde' account-badge aan te vragen.

    Hoe je je Instagram-account kunt beschermen

    Zodra uw gegevens naar de oplichters gaan, kunnen ze uw Instagram-profiel overnemen en de informatie aanpassen die u nodig hebt om het te herstellen. Vanaf daar kunnen ze losgeld vragen om het account aan jou terug te geven, of beginnen met het verspreiden van spam en allerlei kwaadaardige inhoud met je gehackte account - om maar te zwijgen over wat er kan gebeuren als je je e-mailwachtwoord aan de oplichters geeft .

    Enkele tips voor het beschermen van uw Instagram-account:

    Klik niet op verdachte links.

    Controleer altijd de adresbalk voor de URL van de webpagina. Als in plaats van Instagram.com het iets zegt als 1stogram.com of instagram.security-settings.com, ga daar dan snel weg, en denk niet eens aan het invoeren van persoonlijke gegevens.                  

    Gebruik de officiële Instagram-app in de officiële winkel - zoals Google Play voor Android of App Store voor iOS.

    Voer nooit account inlogreferenties in voor verificatie bij services en apps van derden.

    Schakel authenticatie met twee factoren in op zowel Instagram als uw e-mailaccount.Gebruik een betrouwbare beveiligingsoplossing die verdachte berichten uitzoekt en phishing-pagina's blokkeert. Kaspersky  Internet Security kan die taak voor u aan.

     



    bewerkt door Drifter


    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  5 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...