Spring naar bijdragen

  • Vier Britse mannen veroordeeld voor het runnen van een Torrent-site die de Expendables 3 lekte

     Delen


    Vier mannen in het Verenigd Koninkrijk zijn veroordeeld tot straffen van maximaal vier en een half jaar voor het runnen van een torrent-site die online films lekte, soms nog voor de officiële release datum. Het meest opmerkelijke was dat het kwartet The Expendables 3 deelde. Alle vier pleitten schuldig aan het benadelen van Lionsgate Films en leden van de MPAA voor een bedrag van $ 11,2 miljoen.

    Het runnen van een torrent-site overal in de westerse wereld was ooit een buitengewoon risicovolle onderneming, waarbij vervolgingen regelmatig de krantenkoppen haalden. Tegenwoordig lijkt er minder wetshandhaving en civiele actie te zijn dan er ooit was, maar voor vier mannen in Groot Brittannië hebben acties van enkele jaren geleden hen nu ingehaald.

    Steven Pegram, 40, Mark Rollin, 37, Paul Taylor, 54 en Alan Stephenson, 42, maakten deel uit van een groep die films uploadde naar hun relatief low-profile torrent-site, TheFoundry.name. Belangrijk is dat ze ook films beschikbaar hebben gesteld vóór hun officiële release datum, met name The Expendables 3.

    De film lekte in juli 2014 in het zogenaamde 'DVD Screener'-formaat en werd miljoenen keren gedownload vóór de officiële release op 15 augustus 2014. In november van hetzelfde jaar onthulde de Britse Crime Unit voor de Intellectuele Eigendom van de politie dat er twee arrestaties waren verricht in verband met het lek. De mannen waren 33 en 36 jaar, dezelfde leeftijden als Pegram en Stephenson op het moment van de arrestaties.

    Informatie die nu wordt verstrekt door de Britse Crown Prosecution Service, stelt dat Pegram, Rollin, Taylor en Stephenson de film deelden op hun platform, waardoor producer Lionsgate Films naar schatting £ 1,5 miljoen ($ 2 miljoen) aan verliezen boekte.

    Andere films die op de site beschikbaar waren, hadden betrekking op leden van de MPAA, waaronder Sony, Disney, Fox en Warner Brothers. Hun verliezen werden berekend op £ 7 miljoen ($ 9.26 miljoen), met Godzilla en X-Men: Days of Future Past goed voor bijna £ 4 miljoen ($ 5.29 miljoen) van dat totale verlies.

    Volgens de aanklager was Pegram de eigenaar van de site en betaalde hij samen met Taylor voor zijn servers. Beide mannen hebben inhoud geüpload naar het platform. Rollin trad op als een scripter en uploader en bleek 47 "films van hoge kwaliteit" op zijn computer te hebben, waaronder de titels Are You Here en Third Person, voorafgaand aan hun officiële release datum. Stephenson was verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van de torrentsite.

    Rollin en Stephenson pleitten eerder schuldig aan samenzwering om de auteursrechthebbenden te benadelen. Op de eerste dag van hun proces op 3 december 2018 pleitten Pelgram en Taylor schuldig aan dezelfde beschuldiging. Het kwartet werd gisteren allemaal veroordeeld, waarbij Pegram een gevangenisstraf van vier-en-een-half jaar kreeg en Rollin een straf van drie jaar. Taylor en Stephenson werden elk veroordeeld tot twee jaar Taakstraf.

    Leigh Webber, een officier van justitie in de specialistische fraude afdeling van de Crown Prosecution Service verklaart, "Deze verdachten hebben een site opgezet en beheerd waarmee gebruikers gratis films konden downloaden via BitTorrent, inclusief de Expendables 3 voordat ze in de bioscoop werden uitgebracht. Allen hadden duidelijk kennis van waar de site voor is gebruikt en waren goed op de hoogte dat ze inbreuk maakten op het copyright van de productiebedrijven.

    De sage rond het lek van The Expendables 3 loopt nu bijna vijf jaar, waarbij verschillende individuen, groepen en platforms verantwoordelijk worden gehouden voor de verspreiding ervan.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Ik zit nog steeds op een schadevergoeding van Lionsgate producties te wachten.
    In 2014 heb ik deze film gedownload en gezien en heb daar een 2 uur en 6 minuten durend trauma aan overgehouden.
    Wat een gedrocht van een film. PG-13, geen bloed, niet schelden want we willen de bios vol met kinderen... meer publiek. 
    Zonde, met zo'n leuke cast hadden ze er echt wat van kunnen maken.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  0 leden zijn actief

    There is no users online

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...