Spring naar bijdragen

  • Eerste aflevering Game of Thrones seizoen 8 meer dan 54 miljoen "gepiraat"

     Delen


    Uit gegevens van piraten monitoring MUSO blijkt dat de seizoensopener van Game of Thrones in de eerste 24 uur 54 miljoen keer werd gedownload. Niet-geautoriseerde streaming-services werden het meest gebruikt, terwijl torrent-downloads goed waren voor ongeveer tien procent van het totaal. De meeste piraten komen uit India, gevolgd door China en de Verenigde Staten.

    Afgelopen zondag werd het langverwachte laatste seizoen van de hitreeks Game of Thrones uitgezonden in tientallen landen over de hele wereld. De show heeft in de loop van de jaren verschillende records over piraterij verbroken.

    thrones-1.jpgZoals gewoonlijk liepen de cijfers voor de torrent-download snel in de miljoenen. Er is echter weinig bekend over het verkeer dat naar webgestuurde streamingportals gaat, die de afgelopen jaren de traditionele sites voor het delen van bestanden zijn ontgroeid.

    Een van de grootste problemen is dat het voor buitenstaanders onmogelijk is om precies te weten hoeveel bezoekers illegale streaming-services krijgen. Verkeersgegevens voor deze sites zijn niet openbaar, waardoor het moeilijk is om een precies cijfer te geven over het aantal weergaven dat een bepaalde video heeft.

    Piraterijmonitor MUSO heeft zich echter niet afgeschrikt van dit onontgonnen terrein en heeft nu een aantal harde cijfers vrijgegeven. Volgens MUSO is de première-episode van het zevende seizoen van Game of Thrones al de eerste dag meer dan 54 miljoen keer gedownload. Dit enorme aantal wordt grotendeels bepaald door het streamen van websites.

    Ter vergelijking: de officiële of legitieme weergavenummers van HBO zijn goed voor slechts 17,4 miljoen. Uit de gegevens blijkt dat online streamingwebsites 76,6% van alle piratenweergaven vertegenwoordigden, gevolgd door webdownloads van 12,2%. Openbare torrent-sites waren goed voor nog eens 10,8% en privé-torrent-sites sluiten de rij met 0,5%.

    Deze webgebaseerde aanpak houdt ook in dat bepaalde soorten piraterij niet in aanmerking worden genomen. Dit omvat gegevens van Usenet die de afgelopen jaren populair zijn geworden. TorrentFreak heeft het bedrijf gevraagd hoe het weet of een bepaalde treffer daadwerkelijk een weergave heeft gegenereerd.

    Daarnaast onthulde MUSO ook de toplanden waar de première van Game of Thrones werd gedownload. India loopt hier aan kop met 9,5 miljoen hits, gevolgd door China en de VS met respectievelijk 5,2 en 4 miljoen. 

    De top tien van landen met de meeste Game of Thrones-piraten wordt voltooid door het VK, Nigeria, Iran, Kenia, Frankrijk, Canada en Australië, zoals hieronder te zien is. 

    musogot.png

    Hoewel het duidelijk is dat Game of Thrones erg populair is onder piraten, laten de gegevens niet zien waarom dat zo is. In sommige regio's is het misschien niet beschikbaar en waar dat het geval is of kan de prijs voor een abonnement voor sommigen te hoog zijn. 



    bewerkt door William


    William1
    • Bedankt 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...